De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 oktober 2009.

Cultuurvrijdag, 30 oktober 2009

Ureterp verkozen tot het Sutelplak van het jaar

Ureterp - Stichting It Fryske Boek heeft Ureterp uitgeroepen tot Sutelplak van ’t jaar. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.

Economievrijdag, 30 oktober 2009

Crisisbestrijdingsdagen in cao van kleinmetaal

Rijswijk - Vakbonden en werkgevers in de metaaltechniek, vaak ook kleinmetaal genoemd, hebben een nieuw cao afgesproken. De 400.000 werknemers in de sector krijgen in 2010 in plaats van een loonsverhoging 3,5 extra vrije dagen.

Economievrijdag, 30 oktober 2009

Verburg nuanceert uitspraken van Cramer

Den Haag - Volgens minister Verburg van Landbouw is het niet de bedoeling om het wereldareaal landbouwgrond op de huidige hectares te fixeren. Verburg nuanceert daarmee de uitspraken van haar collega van Milieu, Cramer, die eerder deze week zei dat er wereldwijd geen landbouwgrond meer bij mocht komen.

Economievrijdag, 30 oktober 2009

Kooyenga Groep koopt kantoren Friesland Bank

Leeuwarden - De Kooyenga Groep van miljonair Romke Kooyenga uit Dokkum heeft zes van de acht bankkantoren gekocht die Friesland Bank eerder dit jaar heeft gesloten. Dit maakte Friesland Bank vanochtend bekend.

Hoofdartikelvrijdag, 30 oktober 2009

De kerkgebouwen...

Vandaag lanceert de Stichting Alde Fryske Tsjerken een wervingscampagne. Meer donateurs en meer geld zijn nodig voor het behoud van monumentale kerken in Fryslân. Die actie zij succes toegewenst, maar nu al staat vast dat er hooguit een druppel op de gloeiende plaat valt. Want de stichting heeft 38 van de in totaal toch al gauw zo’n 700 Friese kerken in beheer.

Regiovrijdag, 30 oktober 2009

In Rottevalle gaat de geschiedenis niet verloren

Rottevalle - De geschiedenis van Rottevalle heeft vanaf vandaag geen geheimen meer. Alle inwoners van het dorp krijgen het goed leesbare boekje Een kleine geschiedenis van Rottevalle.

Regiovrijdag, 30 oktober 2009

Het asielzoekerscentrum is dicht; weg zijn de gezichten

Dokkum - Dit voorjaar woonden nog 475 asielzoekers aan de rand van Dokkum. Nu staat er een leeg complex.

Regiovrijdag, 30 oktober 2009

Galema: Laat dorpen in grote gemeenten meer zelf beslissen

Leeuwarden - Grote gemeenten die na een bestuurlijke herindeling ontstaan, moeten vergaande bevoegdheden aan de dorpen geven. Zo moeten dorpen een eigen budget krijgen, voor het doen van puur plaatsgebonden investeringen.

Regiovrijdag, 30 oktober 2009

Drachten en Heerenveen willen samen

Drachten/Heerenveen - Smallingerland en Heerenveen zijn van plan te fuseren. Ze gaan onderzoeken of het haalbaar is om rond 2014 één gemeente - met 99.000 inwoners meteen de grootste - te vormen. Beide zijn ze niet elkaars eerste keus. Toch zien ze kans een krachtige gemeente te worden. Gedeputeerde Galema voelt niets voor het plan.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 oktober 2009

Restauratie Maartenskerk afgerond

Kollum - De Maartenskerk in Kollum is weer uit de steigers. Morgen wordt de omvangrijke restauratie feestelijk afgesloten.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 oktober 2009

‘Toenadering tot Anglicanen is vissen in troebel water’

Vaticaanstad - De Vaticaanse ‘staatscourant’, de Osservatore Romano, veegt in een omvangrijk hoofdartikel de vloer aan met de Zwitserse katholieke theoloog Hans Küng die al sinds jaar en dag met paus(en) en Curie over tal van theologische vraagstukken overhoop ligt.

Sportvrijdag, 30 oktober 2009

‘Ik geniet elke wedstrijd van spelen in de eredivisie’

Den Haag - ,,Zo sta je op donderdag op het trainingsveld in Sneek en zo sta je een dag later op het trainingsveld van ADO Den Haag’’, vertelt Barry Ditewig over zijn opmerkelijke carrièreverloop. Bij Veendam werd het contract van de 32-jarige keeper afgelopen seizoen niet verlengd en omdat er geen interesse van andere clubs was leek er een einde te komen aan de profcarrière van Ditewig. Hij zou bij zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart gaan spelen. Tot een groot keepersprobleem in Den Haag de oplossing bracht.

Sportvrijdag, 30 oktober 2009

Ruud ter Heide wacht op de baby én een basisplaats

Leeuwarden - Wisselspelers met een glimlach op het gezicht. Ze bestaan. Bij Cambuur loopt er ook eentje rond. Ruud ter Heide schuift aan in de persruimte van het Cambuurstadion en doet dat met een goed humeur. Níét omdat-ie nou zo blij is dat hij de laatste weken steevast op de reservebank zit, wél omdat vriendin Chantal elk moment kan bevallen van hun eerste kind. ,,Want”, weet Ter Heide, ,,er zijn belangrijker zaken dan voetbal.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties