De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 30 oktober 2017.

Cultuurmaandag, 30 oktober 2017

Harmoniekampioenschap samen met slagwerkers

Drachten - De organisatie van het Open Nederlands Harmoniekampioenschap (ONHK) en het concours voor de slagwerkgroepen werken aanstaande zaterdag samen. Beide evenementen vinden op dezelfde dag plaats op dezelfde locatie: De Lawei in Drachten.

Hoofdartikelmaandag, 30 oktober 2017

Geen spoor van hoop in nucleaire crisis

Nu de Verenigde Staten met Donald Trump als president hun internationale leiderschap matigen, wil China in dat gat springen. Op het partijcongres van de communistische partij vorige week in Peking werd nog eens duidelijk dat China zich steeds meer als een wereldmacht opwerpt. Zo wil het in de internationale handel en in de strijd tegen de klimaatverandering het voortouw nemen.

Regiomaandag, 30 oktober 2017

Onderzoek naar brugbotsingen Lemmer-Delfzijl

Leeuwarden - Binnenvaartorganisatie BLN-Schuttevaer gaat een onderzoek instellen naar de vele aanvaringen van schepen met bruggen op de vaarroute Lemmer-Groningen-Delfzijl de afgelopen tijd.

Regiomaandag, 30 oktober 2017

Storm brengt scheepvaart in problemen

Leeuwarden - Op een containerschip is gisterochtend boven Vlieland een opvarende zwaargewond geraakt door een ongeluk aan boord. Het schip raakte door de storm ook een container kwijt.

Regiomaandag, 30 oktober 2017

Een titel met een lach en een traan voor Bitgummole

Het kampioenschap in de derde divisie vormde vrijdagavond voor Looft den Heer uit Bitgummole een hoogtepunt in een emotionele periode. Een maand eerder overleed hun bassist en erelid Syds Rondaan, op 71-jarige leeftijd. De ziekte en het overlijden van Rondaan hebben het afgelopen jaar veel indruk gemaakt op de bandleden.

Regiomaandag, 30 oktober 2017

Basketbal herrijst uit zijn as in Oosterwolde

Oosterwolde - Het basketbal leeft weer in Oosterwolde. Nadat de basketballers van DIO er eind jaren zeventig de brui aan gaven, nam de achttienjarige Maurits Spruyt twee jaar geleden het initiatief om de sport terug te brengen in het dorp. Met succes.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties