De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 31 januari 2013.

Cultuurdonderdag, 31 januari 2013

Eerste concerten voor Hortus Vocalis

Heerenveen | Vocaal ensemble Hortus Vocalis geeft zondag zijn eerste officiële concert in de Martinikerk in Sneek. Het ensemble onder leiding van Gerben van der Veen is de opvolger van kamerkoor Capella ’92 dat in 2012 na twintig jaar stopte.

Economiedonderdag, 31 januari 2013

Aanpak werkloosheid werpt vruchten af in Leeuwarden

Leeuwarden | Intensievere samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden, werkgevers, onderwijsinstellingen en uitzendbureaus heeft in 2012 negenhonderd Leeuwarders aan een baan geholpen. Zij zaten voorheen in de bijstand.

Economiedonderdag, 31 januari 2013

Bakmix producent Homemade Roden gaat internationaal

Roden | Specialist in thuisbakmixen Homemade in Roden krijgt financiering van de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) en ING om het marktaandeel in Nederland te vergroten en te kunnen exporteren. Sinds de oprichting in 2005 is de omzet elk jaar met 15 procent gestegen. Er werken nu achttien mensen aan de productie van bakmixen voor taarten, muffins, brownies en pannenkoeken waar enkel water aan hoeft te worden toegevoegd.

Economiedonderdag, 31 januari 2013

Drie faillissementen in Friese bouw en techniek

Leeuwarden | Drie bedrijven werkzaam in de bouw en techniek zijn deze week door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Daarbij worden enkele tientallen werknemers getroffen. In Leeuwarden gaat het om installatiebedrijf TIBG, in Gorredijk om Houttec en in Dokkum om Aannemersbedrijf De Haan en zn. Door de malaise in de bouw draaien vele bedrijven in de branche al jaren met verlies. Deze week is ook juwelier Laurens Bits in Dokkum failliet verklaard.

Economiedonderdag, 31 januari 2013

Vertrek watertechnologiebedrijf Capilix niet meer dan jammer voor Leeuwarden

Heerenveen | Het is jammer dat watertechnologiebedrijf Capilix van Leeuwarden naar Heerenveen vertrekt, maar het is mooi dat de werkgelegenheid voor Fryslân wordt behouden. Dat zegt Leeuwarder wethouder Henk Deinum op vragen van D66. Die partij vraagt zich af of het college van B en W zich wel voldoende heeft ingespannen voor behoud van het bedrijf in de stad.

Hoofdartikeldonderdag, 31 januari 2013

Bestuurders begrijpen sociale media niet

De Brabantse politie wist wie de jongens waren die een voorbijganger mishandeld hadden en vroeg de hulp van het publiek in. Beelden van bewakingscamera’s werden vertoond op Omroep Brabant. De heftige beelden van een argeloze voorbijganger die geschopt werd door enkele jongens schokten de kijkers. Binnen een week had de politie alle acht jongens te pakken.

Regiodonderdag, 31 januari 2013

Verjaardagen met een Oranje-tintje

Leeuwarden | Voor de een een ergernis, voor de ander een leuke bijkomstigheid: je verjaardag vieren op Koninginnedag. Dat verandert met de troonsbestijging van Willem-Alexander. Vanaf volgend jaar is 27 april Koningsdag, en dat is voor velen wel even wennen.

Regiodonderdag, 31 januari 2013

Een ontmoeting met de koningin, dat is toch héél bijzonder

Tijdens haar bezoeken aan Fryslân heeft koningin Beatrix onvergetelijke indrukken achtergelaten. Vijf lezers vertellen over hun ontmoeting met de vorstin die vandaag haar 75e verjaardag viert.

Regiodonderdag, 31 januari 2013

Leeuwarderadeel kiest voor fusie met ‘de stad’

Stiens | Ruim 77 procent van de stemmers koos gisteren in een referendum voor samengaan met de stad, goed 17 procent koos voor herindeling met de gemeenten Harlingen, Menameradiel, Franekeradeel en het Bildt. 5 procent van de uitgebrachte stemmen was blanco of ongeldig, en dat kan gezien worden als een proteststem na de actie ‘Herindeling nee, stem Middelsee’, waarin inwoners werden opgeroepen om blanco te stemmen.

Regiodonderdag, 31 januari 2013

Btw-compensatiefonds schiet zijn doel voorbij

Leeuwarden | Het in standhouden van het btw-compensatiefonds voor gemeenten op de wijze die het rijk en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn overeengekomen, schiet zijn doel voorbij. Het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland laat in een brief aan de VNG weten ,,onaangenaam verrast” te zijn door de invulling.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 januari 2013

Tv-kerkdienst in Sint Martinuskerk Sneek

Sneek | Zondag is de eerste live tv-uitzending van de eucharistieviering in de Sint Martinuskerk in Sneek. Het is de eerste van zeven kerkdiensten die omroep RKK dit jaar vanuit de Sneker kerk uitzendt. Het is de bedoeling dat Sneek twee jaar lang een van de locaties is. De viering begint om 10.30 uur en is live te zien via RKK op Nederland 2. Hieraan voorafgaand is er om 10.10 uur een Geloofsgesprek met pastoor Van der Weide van Sneek. Hij wordt geïnterviewd door Leo Feijen, hoof omroep RKK. Eerder was de Leeuwarder Bonifatiuskerk een locatie voor de RKK-missen.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 januari 2013

Den Haag gaat vluchtkerk niet ontruimen

Den Haag | De gemeente Den Haag gaat de gekraakte Sacramentskerk niet ontruimen. Dat schrijft burgemeester Jozias van Aartsen in antwoord op vragen van de lokale PVV.

Sportdonderdag, 31 januari 2013

Heerenveen - Cambuur, maar dan in de damsport

Leeuwarden | Zelden was een Friese derby in de damsport zo bijzonder als die tussen De Oldehove en Damcombinatie Fryslân komende zaterdag. Naast prestige staat vooral handhaving in de ereklasse op het spel. Voor Tjalling Goedemoed (De Oldehove) en Douwe Edelenbos (DC Fryslân) is het bovendien een duel met een voormalige club.

Sportdonderdag, 31 januari 2013

Stijlvol afscheid Bergsma van natuurijs

Op zijn laatste natuurijswedstrijd van het seizoen toonde Jorrit Bergsma gistermiddag andermaal zijn suprematie. Op de Oostenrijkse Weissensee veroverde de BAM-rijder uit Aldeboarn de Open Nederlandse titel op natuurijs.

Sportdonderdag, 31 januari 2013

Andere sponsor voor marathonploeg Gemser

Techendorf | De marathonploeg van trainer Henk Gemser gaat volgend seizoen verder onder de naam A-ware Food Group, een kaasfabrikant die zich gaat vestigen in Heerenveen.

Sportdonderdag, 31 januari 2013

Zonderland, Top en Van Gerner niet naar EK

Heerenveen | Epke Zonderland, Céline van Gerner en Lisa Top zien af van deelname aan de Europese kampioenschappen turnen in april in Moskou. Olympisch kampioen Zonderland en Van Gerner richten zich op de WK begin oktober in Antwerpen.

Sportdonderdag, 31 januari 2013

Heerenveen voorlopig zonder De Ridder

Heerenveen | Daniël de Ridder zal voorlopig niet in actie komen voor sc Heerenveen. Bij de rechtsbuiten is een nekhernia vastgesteld.

Sportdonderdag, 31 januari 2013

Gerritsen kampt met de ziekte van Pfeiffer

Heerenveen | Annette Gerritsen heeft eindelijk de oorzaak gevonden voor haar teleurstellend verlopen seizoen. De schaatsster van Team Activia blijkt de ziekte van Pfeiffer te hebben.

Sportdonderdag, 31 januari 2013

Epke Zonderland voltooit op Sportgala Fryslân trilogie

Heerenveen | Turner Epke Zonderland is gisteravond op het Sportgala Fryslân voor het derde opeenvolgende jaar tot Fries sportman van het jaar uitgeroepen. De winnaar van de olympische gouden medaille op de rekstok hield schaatser Sven Kramer en shorttracker achter zich.

Sportdonderdag, 31 januari 2013

Heerenveen huurt Belg El Ghanassy en verhuurt Valpoort en Fazli

Heerenveen | Sportclub Heerenveen heeft op de voorlaatste dag van de transferperiode zaken gedaan op de huur- en verhuurmarkt. Zo kan de club de rest van het seizoen beschikken over Yassine El Ghanassy. De Belgische vleugelaanvaller wordt voor zes maanden gehuurd van West Bromwich Albion. Bij de Engelse formatie kwam El Ghanassy dit seizoen tot drie duels, waarin hij één keer scoorde. West Bromwich had de Belg met Marokkaanse roots afgelopen zomer overgenomen van AA Gent. Hij speelde tot nu toe twee keer voor het Belgisch nationale elftal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties