De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 31 januari 2014.

Economievrijdag, 31 januari 2014

Hindeloopen is blij dat de winkel ís winters weer open is

Hindeloopen | Veel inwoners van Hindeloopen maakten gisteren dankbaar gebruik van de mogelijkheid om in de eigen stad weer boodschappen te doen. Supermarkt Sikkes is voortaan het hele jaar open. Drie jaar geleden besloten Haring en Sandra Sikkes om de winkel in de rustige wintermaanden te sluiten. Op dat besluit zijn zij teruggekomen.

Hoofdartikelvrijdag, 31 januari 2014

Kritisch kijken naar meten schadelijke stof

Op diverse onderdelen is het milieu schoner geworden. De kwaliteit van oppervlaktewater bijvoorbeeld is in veel gevallen sterk verbeterd. Zuivering en minder belastende stoffen die in het milieu worden gebracht zijn daarbij belangrijke factoren. De landbouw speelt een voorname rol bij de verbeteringen, met name door minder gebruik van belastende stoffen en door zorgvuldiger toepassing van die stoffen.

Regiovrijdag, 31 januari 2014

EVT mag toch blijven varen van de rechter

Terschelling | Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) mag ook na 1 februari aanmeren in de havens van Terschelling en Harlingen. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag gisteren besloten. EVT had een spoedappel aangespannen tegen de uitspraak van voorzieningenrechter in Den Haag op 31 december. Daar werd staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) nog in het gelijk gesteld, wat betekende dat EVT per 1 februari uit de vaart zou worden genomen.

Regiovrijdag, 31 januari 2014

Algemeenheden troef in Weststellingwerf

In 21 Friese gemeenten zijn op 19 maart verkiezingen. Partijen beloven vaak van alles. Wat vinden de lijsttrekkers het allerbelangrijkste lokale speerpunt? Vandaag: Weststellingwerf.

Regiovrijdag, 31 januari 2014

Fries energiefonds is vanaf komende zomer beschikbaar

Leeuwarden | Het FŻns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) gaat deze zomer los. Dat maakte gedeputeerde Hans Konst gisteren bekend op het symposium Frysl‚n geeft energie.

Regiovrijdag, 31 januari 2014

Meer efficiŽntie en privacy in nieuw Sionsberg

Dokkum | De mooiste ziekenhuisafdeling is nu voor de patiŽnten. Zoals het hoort, vinden directeur Jelle Nutma van De Sionsberg en Martijn MŲllers, voorzitter van de medische staf. De nieuwe poliís zijn nu drie weken in gebruik. Morgenmiddag is de feestelijke opening en mogen belangstellenden langskomen voor een rondleiding.

Sportvrijdag, 31 januari 2014

Sparta biedt Roorda kans om te spelen

Rotterdam | Geert-Arend Roorda heeft een nieuwe club. De middenvelder uit Noardburgum, voor wie geen plaats meer was bij NEC, speelt de rest van het seizoen voor Sparta Rotterdam. De eerstedivisionist heeft de 25-jarige Fries transfervrij overgenomen van de Nijmegenaren. Bij Sparta treft Roorda zijn oud-ploeggenoot Michel Breuer, die onlangs ook al van NEC de overstap naar de club uit Spangen maakte. Eerder speelde het duo ook al samen bij sc Heerenveen.

Sportvrijdag, 31 januari 2014

Column Jelle ten Rouwelaar: Een keeper doet het nooit goed


Sportvrijdag, 31 januari 2014

Nieuwe competitie-indeling: meer derbyís, minder reizen

Heerenveen | Vanaf het seizoen 2014-2015 gaat de KNVB de competities in het amateurvoetbal automatisch en computergestuurd indelen. Dat geldt alleen voor eerste elftallen van de derde tot de Topklasse. Die automatische indeling werkt districtsoverschrijvend en kan ervoor zorgen dat clubs uit district Noord aan verenigingen uit Oost, Zuid of West worden gekoppeld.

Sportvrijdag, 31 januari 2014

Wie wordt de opvolger van Van Basten bij Heerenveen?

Wie wordt de opvolger van Marco van Basten bij sc Heerenveen? Er zijn tientallen namen te te bedenken. Het Friesch Dagblad bespreekt negen kandidaat-trainers. In willekeurige volgorde, met ieder hun voors en tegens.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties