De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 31 december 2010.

Cultuurvrijdag, 31 december 2010

Voorstelling ‘Geen vijand’ afgelast om verschil in visie

Heerenveen - Toneelgroep Cargo en Het Zuidelijk Toneel hebben hun voorstelling Geen vijand afgelast. De voorstelling, die drie weken geleden in première ging, zou 21 januari te zien zijn in het Posthuis Theater in Heerenveen. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Cultuurvrijdag, 31 december 2010

Friese en Engelse dirigent voor Groningse brassband

Groningen - Ido Gerard Kempenaar uit Buitenpost is benoemd tot vaste dirigent van de Provinciale Brassband Groningen (PBG). De afgelopen maanden was hij tijdelijk aan de slag voor deze band in de kampioensdivisie.

Cultuurvrijdag, 31 december 2010

Met een vlot stuk in het Concertgebouw

Hij had ,,wel eens wat geprutst”, maar echt serieus hield Arjen Schipper zich tot nu nog niet bezig met componeren. De achttienjarige saxofonist uit Ysbrechtum blijkt echter talent te hebben. Met zijn compositie Back in the days is hij een van de vier winnaars van de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). De prijs: een optreden tijdens het nieuwjaarsconcert van het NBE, morgen in het Concertgebouw in Amsterdam.

Hoofdartikelvrijdag, 31 december 2010

De tijd...

Vandaag beleven we de tijd anders. De wijzers op de klok hebben meer betekenis dan op andere dagen. De klokslagen van twaalf uur zijn een teken van het overgaan van een grens: het oude jaar is afgesloten, het nieuwe jaar ligt voor ons.

Regiovrijdag, 31 december 2010

Vroege warmte, subtropische sferen, extreem nat en een zomers najaar

Leeuwarden - In 2010 is een einde gekomen aan een reeks van vijftien warme jaren. Voor het eerst sinds 1996 lag de temperatuur in Fryslân onder normaal.

Regiovrijdag, 31 december 2010

Geld voor dorp en wijk in SW Fryslân

Sneek - Het college van burgemeester en wethouders in de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân wil een fonds oprichten waarmee de kleine kernen leefbaar kunnen blijven. Met het geld worden lokale initiatieven ondersteund.

Regiovrijdag, 31 december 2010

Grenzen aan veilig verkeer bijna bereikt

Leeuwarden - In het Friese verkeer zijn dit jaar tot nu toe 24 mensen om het leven gekomen, bij in totaal 22 ongelukken. Dat blijkt uit de cijfers van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF). Volgens verkeersdeskundige Sipke van der Meulen zijn de grenzen aan een veilig verkeer bijna bereikt.

Regiovrijdag, 31 december 2010

‘Ik hoorde die knal, voelde mijn oog en wist dat het mis was’

Oudega (GS) - ,,Ik zie wel op tegen het vuurwerk met oud en nieuw. Toen ik deze week alleen over straat liep en knallen hoorde, was dat confronterend.”

Geloof & Kerkvrijdag, 31 december 2010

Boek Hans Eschbach over vernieuwing in Protestantse Kerk

Leeuwarden - Onder redactie van ds. Hans Eschbach, predikant-directeur van het Evangelisch Werkverband (EWV) verschijnt in januari een boek over geestelijke vernieuwing in de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 december 2010

Solidair zijn met mensen aan de rand

Veel christenen komen niet meer in de kerk maar zoeken buiten de traditie om naar wegen om te geloven. Dat geldt zowel voor protestanten als katholieken. In dit tweede portret uit de serie Van de kerk los is katholiek Franck Ploum aan het woord. Met Ekklesia Breda is hij bezig met het navolgen van Jezus in het dagelijks leven.

Sportvrijdag, 31 december 2010

Wat de sportminnende Friezen bezig hield in 2010

Tijdens de kerstmaaltijden en zo in aanloop naar oud en nieuw, wordt er door sportliefhebbers alom gesproken over de sport in 2010. Maar wie of wat uit de Friese sportwereld zou rond de feestdagen het meest besproken zijn dit jaar? Hier de top-10 van sportredactie van het Friesch Dagblad.

Sportvrijdag, 31 december 2010

Cambuur huurt Luirink voor half jaar van AZ

Leeuwarden - Gijs Luirink voetbalt het komende half jaar op huurbasis in de Jupiler League voor Cambuur. De verdediger wordt uitgeleend door AZ. Dat maakte zijn management Sports Entertainment Group gisteren bekend. Luirink is sinds 2006 in dienst van AZ en slaagde er in Alkmaar nooit in een vaste basisplaats te veroveren. Hij werd bovendien geplaagd door blessureleed. Vorig seizoen verhuurden de Alkmaarders hem al aan zijn oude club RKC Waalwijk.

Sportvrijdag, 31 december 2010

Oenema eist kortebaantitel weer op

Lemmer - Het was gistermiddag ‘Fryslân boppe’ bij de Nederlandse kampioenschappen op de kortebaan voor vrouwen. De overwinning ging naar Thijsje Oenema, die net als in 2009 de titel opeiste. Twee dagen na haar vijfde plaats op het NK sprint legde 22-jarige Jouster op de ijsbaan van Lemmer overtuigend beslag op de zege.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties