De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 december 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 31 december 2013

Toch de verwachting van het nieuwe jaar

Ook in de kerk wordt stilgestaan bij de jaarwisseling. De overgang van het ene naar het andere jaar heeft voor velen een bijzondere betekenis en de kerk heeft een boodschap die recht doet aan die bijzondere betekenis. Bijvoorbeeld woorden van troost en van verwachting, van angst en van hoop. Deze elementen komen voor in liederen die op oudejaarsavond in de kerk worden gezongen. Het kan zijn dat dergelijke liederen niet aansluiten bij het gevoel. Al zo veel jaren wordt op oudejaarsavond gezongen over God die meegaat in de tijd en die mensen troost kan geven. En al zo veel jaren blijven de dood en de verschrikkingen van oorlog en geweld, van ziekte en van honger van terreur en van wreedheid.

Regiodinsdag, 31 december 2013

Ruim duizend Friese klachten over vuurwerk

Leeuwarden | 1161 Friezen hebben sinds zaterdag bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl geklaagd over hinder of schade door vuurwerk. Het meldpunt is een landelijk initiatief van GroenLinks. Uit heel Nederland kwamen al meer dan veertigduizend klachten binnen.

Regiodinsdag, 31 december 2013

Geen drank als jeugd speelt

Arum | Het nieuwe alcoholbeleid dat morgen ingaat, zorgt amper voor een verandering in de kantines van de Friese voetbalclubs. Morgen gaat de leeftijdsgrens voor het schenken van alcohol omhoog van zestien naar achttien jaar, maar veel clubs schenken nu al niet aan leden onder de achttien. De meeste clubs voeren dan ook geen extra leeftijdscontroles in.

Regiodinsdag, 31 december 2013

Veel minder verkeersdoden in Fryslân

Leeuwarden | In het Friese verkeer waren dit jaar zestien dodelijke slachtoffers te betreuren. Dat zijn er veel minder dan in 2012, toen 28 mensen omkwamen bij een verkeersongeval op de Friese wegen.

Sportdinsdag, 31 december 2013

Het inspirerende levensverhaal van Kristen Nygaard

De naam van Kristen Nygaard zal bij de meeste voetballiefhebbers van deze tijd weinig herkenning oproepen. Maar degenen die de Deense middenvelder zagen spelen zullen met een golf van verrukking terugdenken aan die tijd in de tachtiger jaren. Hij introduceerde het ‘Danish dynamite’ in ons land en zette met zijn magische linkerbeen de toenmalige provincieclub AZ’67 op de voetbalkaart. Hij genoot dan ook nog een enorme populariteit in Alkmaar en omstreken. En nog steeds.

Sportdinsdag, 31 december 2013

Staatssecretaris Mansveld lost startschot Centrumcross

Surhuisterveen | Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur & Milieu) lost morgen het startschot van de Centrumcross in Surhuisterveen. Belangrijkste blikvanger is ditmaal het Nederlandse supertalent Lars van der Haar, de afgelopen weken winnaar van maar liefst drie wedstrijden in het kader van de wereldbeker. Daardoor gaat de Brabander ook fier aan de leiding in het overkoepelende klassement van de internationale wielerunie UCI.

Sportdinsdag, 31 december 2013

Erik Dekker maakt in Centrumcross rentree bij De Peddelaars

Surhuisterveen | Oud-renner Erik Dekker maakt morgen in de Centrumcross van Surhuisterveen zijn rentree in het shirt van wielervereniging De Peddelaars uit Hoogeveen. De huidige ploegleider van Belkin, met onder meer Bauke Mollema, die eind juli dit jaar de Profronde van Surhuisterveen won, heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd bij de masters.

Sportdinsdag, 31 december 2013

Sipke Ernst opnieuw bij winnaars van Schaakfestival Groningen

Groningen | Op het jaarlijkse schaaktoernooi rond de kerst in Groningen, dat ook dit jaar met meesters en grootmeester uit binnen- en buitenland (met 103 deelnemers in de hoofdgroep) weer een sterke bezetting had, hoorde de uit Damwâld afkomstige grootmeester Sipke Ernst ook dit jaar weer tot de winnaars.

Sportdinsdag, 31 december 2013

Onwerkelijke 1500 meter: tranen met Tuitert

Heerenveen | Bijna vier jaar geleden. Olympische Spelen. Vancouver. Hoewel duizenden kilometers zee Nederland van Canada scheidden, overspoelde Mark Tuitert ons land vanuit Noord-Amerika met een stortvloed aan tranen. Zelf stond hij na zijn gouden plak op de 1500 meter een mooi potje te grienen. En vele vlieguren verder deden de Hollandse tv-kijkers vrolijk mee. Tuitert op één. Het was na jaren van pech in zijn carričre een gebeurtenis om een land collectief van aan de tranen te krijgen.

Sportdinsdag, 31 december 2013

Nauta rekent af met wisseltrauma

Heerenveen | Aangeslagen was Thialf gisteravond na de dood van Sjoerd Huisman. Daarvoor werd er echter gewoon geschaatst. Op de 5 kilometer rekende Yvonne Nauta af met een wisseltrauma. Ze plaatste zich net als winnares Carien Kleibeuker voor Sotsji.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties