De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 31 december 2014.

Regiowoensdag, 31 december 2014

Energiecoöperatie wordt een vaste waarde

Leeuwarden - In nog geen jaar tijd zijn in Fryslân 21 lokale energiecoöperaties opgericht, die groene energie van de coöperatieve energieleverancier Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD) doorverkopen in eigen dorp of stadswijk.

Regiowoensdag, 31 december 2014

Na twee jaar krimp weer iets meer Friezen

Leeuwarden - Het aantal inwoners van Fryslân is voor het eerst sinds twee jaar gegroeid. Er woonden halverwege december 640.627 mensen in Fryslân. Op 1 januari 2014 waren er 640.332 inwoners. Sindsdien was er dus een groei van 295 mensen. Dat blijkt uit de bevolkingscijfers die de gemeenten op verzoek van het Friesch Dagblad leverden.

Regiowoensdag, 31 december 2014

Al duizend Friese klachten over vuurwerk

Leeuwarden - Inwoners van Fryslân hebben al meer dan duizend gevallen van vuurwerkoverlast gemeld bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast. Dat is door diverse GroenLinks-fracties van grote gemeenten in het leven geroepen. Landelijk werd er al meer dan 33.000 keer geklaagd over te vroeg afgestoken vuurwerk.

Regiowoensdag, 31 december 2014

Meer Friezen gaan het koude water in

Harlingen - De traditionele nieuwjaarsduiken worden in Fryslân steeds populairder. Er worden morgen in elk geval 27 gehouden en die trekken waarschijnlijk meer deelnemers dan vorig jaar, vertellen verschillende organisatoren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties