De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 maart 2015.

Achtergronddinsdag, 31 maart 2015

Werelderfgoedstatus lijdt onder versnippering

Zowel natuur als samenleving en toerisme moeten beter worden van de werelderfgoedstatus van de Waddenzee. Dat is sneller opgeschreven dan uitgevoerd.

Hoofdartikeldinsdag, 31 maart 2015

Economie of veiligheid in relatie met Poetin

De geheime diensten zijn geregeld in het nieuws. De vraag is of Nederland wel voldoende investeert in deze organisaties. Het werkterrein van de geheime diensten is uitgebreid; van het volgen van verdachte moslim-extremisten, tot het opsporen van spionage en het verzamelen van militaire informatie. Volgens het kabinet handelt de overheid juist inzake de geheime diensten, maar steeds komt het onderwerp weer ter sprake: doet Nederland echt voldoende?

Regiodinsdag, 31 maart 2015

Beren en wolven in vernieuwd Aqua Zoo

De nieuwe eigenaar van Aqua Zoo in Leeuwarden, Libéma, investeert 1,25 miljoen euro in het dierenpark. Met wolven, bruine beren en ijsberen hoopt Libéma het bezoekersaantal weer in de lift te krijgen.

Sportdinsdag, 31 maart 2015

Cambuur-verdediger Andriuskevicius twee tot drie weken uitgeschakeld

Leeuwarden - SC Cambuur kan de komende wedstrijden niet beschikken over linksback Vytautas Andriuskevicius. De verdediger uit Litouwen viel afgelopen weekeinde geblesseerd uit in de met 4-0 verloren EK-kwwalificatiewedstrijd in en tegen Engeland. Uit een mri-scan bleek gistermiddag dat hij zeker twee tot drie weken uit de roulatie zal zijn, zo liet de Friese eredivisionist weten.

Sportdinsdag, 31 maart 2015

Titel NEC is ook een beetje van Johan Hansma

Nijmegen - NEC stevent soeverein af op het kampioenschap in de eerste divisie. In het thuisduel met Sparta hebben de Nijmegenaren vrijdag aan een gelijkspel genoeg om na één jaar terug te keren in de eredivisie. Voormalig Heerenveen-directeur Johan Hansma vervult op de achtergrond een belangrijke rol in het rood-zwart-groene succesverhaal.

Sportdinsdag, 31 maart 2015

Slechte start zeiler Postma bij Sofia Cup in Palma

Palma de Mallorca - Pieter-Jan Postma is gisteren de zeilwedstrijd om de Princes Sofia Cup voor de kust van Palma de Mallorca tegenvallend gestart. De uit Terkaple afkomstige en tegenwoordig in Leeuwarden woonachtige Postma staat in de Finnklasse na de eerste dag op een teleurstellende 35e plaats. Daarmee is de Friese zeiler ver verwijderd van een topklassering in de eerste wedstrijd van dit jaar in Europa.

Sportdinsdag, 31 maart 2015

Vrouwen sc Heerenveen gelijk tegen Zweedse LB07

Dokkum - De vrouwen van sc Heerenveen hebben gisteravond op het Tolhuispark in Dokkum een oefenduel tegen het Zweedse LB07 Fotboll met 2-2 gelijk gespeeld. Binnen een kwartier stonden de Friese vrouwen op het veld van Be Quick Dokkum op een 2-0 voorsprong. Yvonne Ploeg was in de tweede minuut al succesvol en na een kwartier spelen tekende Charissa Burgwal vanaf elf meter voor de 2-0. De Zweedse vrouwen speelden na rust feller en trokken halverwege de tweede helft in een tijdsbestek van twee minuten de stand weer gelijk.

Sportdinsdag, 31 maart 2015

Theo Timmermans heeft aanbod FC Volendam in beraad

Volendam - Doelman Theo Timmermans (Garyp) kan zijn aflopende contract bij FC Volendam verlengen. De club uit de eerste divisie heeft de Friese keeper een aanbod gedaan om bij te tekenen voor twee seizoenen, met een optie voor nog eens twee jaar. ,,Ik waardeer het aanbod enorm en ik heb het in beraad", laat de 25-jarige Timmermans desgevraagd weten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties