De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 mei 2003.

Achtergrondzaterdag, 31 mei 2003

Britten willen verdubbeling ontwikkelingshulp

De Britse premier Blair zal dit weekend op de G8-top in het Franse Evian voorstellen om de ontwikkelingshulp te verdubbelen naar 100 miljard dollar.

Analysezaterdag, 31 mei 2003

Na 125 dagen formeren

Na 125 dagen formeren was het dinsdag de grote dag voor premier Balkenende en de ministers en staatssecretarissen van zijn tweede kabinet. Koningin Beatrix beëdigde het kabinet van CDA, VVD en D66 op Paleis Huis ten Bosch.

Bijschriftzaterdag, 31 mei 2003

Erfenis

Een tijdje geleden belde een kennis op. Helemaal enthousiast.

Cultuurzaterdag, 31 mei 2003

In 28 dagen stroomt de wereld leeg

De titel 28 Days Later is wonderlijk wanneer je weet dat in die tijd een gruwelijke epidemie over Engeland is uitgewaaierd en dat miljoenen een veilig toevlucht hebben gezocht in andere delen van de wereld. Miljoenen mensen in nog geen maand tijd over zee verplaatst. Een logistiek wonder.

Economiezaterdag, 31 mei 2003

Transatlantische beursintegratie op komst

De eenwording van Europa begint net goed op gang te komen of er wordt al gesproken over een kapitaalmarkt die een verenigd Europa en de Verenigde Staten omvat – een transatlantische beurs dus. Het is misschien een goed idee, maar het lijkt nog wat te vroeg om daar in dit stadium van de Europese Unie, de EU, al te serieus over te discussiëren.

Economiezaterdag, 31 mei 2003

NOM: ‘Noord- Nederland binnen een jaar online’

Haren - Volgens de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) kan Noord-Nederland met beperkte kosten (13 miljoen euro) binnen een jaar met ADSL ‘online’ zijn.

Economiezaterdag, 31 mei 2003

Doeksen verplaatst afvaart van vracht naar industriehaven

Harlingen – Rederij Doeksen verplaatst de vaart van het vrachtvervoer van en naar Vlieland en Terschelling naar de industriehaven van Harlingen.

Hoofdartikelzaterdag, 31 mei 2003

De Europese grondwet…

Het is een hele mondvol, wat de leden van de Europese Conventie hebben gesproken over de geestelijke waarden van het Europa van de toekomst. In de ‘grondwet’ van Europa wordt volgens plan niet verwezen naar God, zoals onder meer het CDA en de ChristenUnie wilde, maar naar ‘culturele, religieuze en humanistische tradities van Europa’.

Regiozaterdag, 31 mei 2003

Woede om doodschieten knobbelzwaan

Leeuwarden – Dierenbescherming Leeuwarden vindt dat de provincie Fryslân veel te vaak en te makkelijk boeren toestemming verleent knobbelzwanen ( knobbelswannen ) af te schieten. Sinds april 2002 zijn er al veertien afgeschoten.

Regiozaterdag, 31 mei 2003

Zorg over Friese huurhuizen

Leeuwarden - Het ministerie van VROM houdt te weinig rekening met de specifieke situatie van de Friese woningmarkt. Voor Fryslân kleven er aan grootschalige verkoop van huurwoningen, die landelijk wordt gestimuleerd, nadelen. Een relatief groot deel van de woningvoorraad in Fryslân bestaat uit koopwoningen, terwijl veel Friezen willen huren.

Regiozaterdag, 31 mei 2003

Liefde op het ijs duurt al ruim 65 jaar

Burdaard – Op de ijsbaan van Anjum raakte het aan. Normaalgesproken moesten de meisjes wachten tot zij werden gevraagd door een aardige jongen. Maar op de ijsvloer hadden de dames het voor het zeggen.

Regiozaterdag, 31 mei 2003

‘Winkels open op alle zon- en feestdagen’

Schiermonnikoog – De middenstanders op Schiermonnikoog moeten de mogelijkheid hebben om hun winkel op alle zondagen en alle feestdagen in het jaar te openen.

Regiozaterdag, 31 mei 2003

Geen automatische deur in huis

Holwerd – Voor twaalfduizend gulden liet de overgrootvader van Jan Idsardi in 1911 een stelpboerderij bouwen aan de Ternaarderweg bij Holwerd.

Regiozaterdag, 31 mei 2003

Huurhuizen in Fryslân zijn erg schaars

Leeuwarden - Huurhuizen in Fryslân zijn schaars. De leegstand van huurwoningen is tot een recorddiepte gedaald. Slechts 0,64 procent van het bezit van de Friese woningcorporaties wacht op een nieuwe bewoner. Drie jaar geleden was er nog sprake van een leegstandspercentage van boven de 2 procent.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 mei 2003

‘Sfeer in klooster is anders’

Leeuwarden – ‘Jongeren hebben het te druk en voor kerkelijke activiteiten lopen ze niet zo snel warm’. Het is een uitspraak die regelmatig klinkt in kerkelijke kring. Hoe komt het dan dat deze doelgroep toch heel graag meegaat met zoiets als een driedaags kloosterweekeinde?

Geloof & Kerkzaterdag, 31 mei 2003

Ds Nicolay op het matje geroepen na intercommunie

Berlijn – Hervormd predikante ds Corry Nicolay uit Nieuweburg is vrijdag op het matje geroepen omdat ze mee heeft gedaan aan een gezamenlijke avondmaalsviering van protestanten en katholieken, donderdagavond tijdens de Kerkendag in Berlijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 mei 2003

‘Kerk moet doelgericht werken’

Leeuwarden - In de titel van het pas in het Nederlands vertaalde boek van Rick Warren zit de boodschap vervat: Doelgerichte gemeente. Een kerk moet weten wat haar doelen zijn en zich daarop richten. Nicolas van Amerom en Klaas Boersma, voorganger en oudste van de Evangelische Gemeente Leeuwarden (Salvatorkerk), kwamen vorige week terug van een conferentie over het concept van Warren. Nee, benadrukken ze, het is niet het zoveelste Amerikaanse idee dat weinig kans maakt in de Nederlandse context.

Weerzaterdag, 31 mei 2003

Zeer warm

Vandaag is het warm zomerweer met maximumtemperaturen van rond de 24 graden. Er is veel zon en de noord tot noordoostenwind is zwak of matig. Morgen is het met 26 of 27 graden nog warmer. Het blijft volop zonnig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties