De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 mei 2014.

Economiezaterdag, 31 mei 2014

Aardappelboeren halen opgelucht adem

Leeuwarden | Het waren gisteren en eergisteren spannende dagen voor aardappeltelers. Zou de overvloedige regenval van de dagen daarvoor hebben doorgezet, dan zouden de gevolgen voor de uiteindelijke aardappeloogst weleens desastreus kunnen zijn geweest.

Hoofdartikelzaterdag, 31 mei 2014

Hoe spreekt de kerk over de samenleving?

Wie kerk zegt, heeft het ook over de samenleving. Immers, kerkleden maken deel uit van de samenleving. Tegelijkertijd heeft de kerk kenmerken die boven de samenleving uitgaan. Zo is er het bijzondere verhaal van Jezus Messias, die het heeft over de samenleving én over een rijk dat niet van deze wereld is, het rijk van God. Soms lijkt het alsof het om twee werelden gaat, gescheiden en zonder gemeenschappelijkheid. En altijd is spanning tussen beide rijken; in het rijk van de aarde gaat het over concrete dingen - dat andere rijk is van een andere orde, vaak abstract en ‘veraf’.

Regiozaterdag, 31 mei 2014

Grootste gehaktbal ter wereld op De Schrans

Leeuwarden | Men neme 680 kilo half-om-half gehakt. Zestig kilo kruiden en zo’n drieduizend broodjes. En een heleboel tijd om het gehakt te bereiden en gaar te krijgen in een grote oven. Als het dan uiteindelijk een beetje meezit, kom je uiteindelijk in het Guinness Book of Records met de grootste gehaktbal ter wereld en is het Ronald McDonaldhuis 4500 euro rijker. Als alles gaat zoals slager Johannes Hoekstra van Slagerij de Schrans voor ogen heeft.

Regiozaterdag, 31 mei 2014

Hoger budget voor jeugdhulp en jeugdzorg

Leeuwarden | Gemeenten krijgen 330 miljoen euro meer dan eerder gepland voor de uitvoering van taken binnen de jeugdhulp en jeugdzorg, die vanaf 1 januari op hun bordje komen te liggen. Dat blijkt uit de vaststelling van het definitieve budget door de staatssecretarissen Martin van Rijn (Volksgezondheid) en Fred Teeven (Veiligheid en Justitie).

Regiozaterdag, 31 mei 2014

Veel drukte in pretparken en op campings

Appelscha | Mooi weer en een lang weekend. Dat betekende gisteren veel drukte in de attractieparken en op de campings in Fryslân. Ook elders in het land was het dringen geblazen voor een toegangskaartje of een goed plekje op de camping.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 mei 2014

Workshop Bijbel in Gewone Taal in Drachten

Drachten | Het Nederlands Bijbelgenootschap doet maandagavond 2 juni Drachten aan in een serie workshops over de Bijbel in Gewone Taal. Deze Bijbelvertaling, die voor iedereen leesbaar en begrijpelijk is, verschijnt in oktober.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 mei 2014

Met diaconale fietstocht naar Bonifatiusdag Dokkum

Dokkum | De Bonifatiusdag van het bisdom Groningen-Leeuwarden staat dit jaar in het teken van de diaconie. Onder het motto: Te doen gerechtigheid zullen bisschop De Korte, rabbijn Tamarah Benima en moslim-theoloog Rasit Bal de zorg voor de naaste elk vanuit hun geloofsgemeenschap belichten.

Sportzaterdag, 31 mei 2014

Kamminga pakt goud op 1000m, Mulder vierde

Nijeveen | Manon Kamminga is gisteren Nederlands kampioene geworden op de 1000 meter inlineskaten. Voor de Heerenveense was het haar derde gouden plak op het NK in Nijeveen. Donderdag won ze al de 300 meter en de afvalkoers. Op de kilometer bleef Kamminga gisteren Lisanne Buurman en Bianca Roosenboom voor. Bij de mannen kroonde Mark Horsten zich op dezelfde afstand tot nieuwe Nederlandse kampioen. Titelverdediger Michel Mulder werd teleurstellend vierde.

Sportzaterdag, 31 mei 2014

Nat zandbed: wedstrijd in Joure gaat niet door

Fierljeppen

Sportzaterdag, 31 mei 2014

Partuur Westra wint damespartij Easterein

Kaatsen

Sportzaterdag, 31 mei 2014

Honderdste krans voor Daniël Iseger, eerste zege voor Van Zuiden

Easterein | Een kaatsgeneratie verschil was gisteravond tijdens de heren hoofdklasse in Easterein verenigd in één partuur. Voor opslager Peter van Zuiden was het een gedenkwaardige eerste krans en voor routinier Danïel Iseger was het een al even gedenkwaardige honderdste ‘hage’. Het kan niet op voor de Leeuwarder achterinse, voor de vierde maal achter elkaar in de prijzen en terloops nam hij ook nog even de dit seizoen erg kwakkelende Marten Feenstra bij de hand.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties