De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 mei 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 31 mei 2016

Discriminatie en niet integer, hoe zit dat?

Integriteit is een lastig begrip. het is in zekere zin een modewoord: bankiers, accountants, ambtenaren, wethouders, verzorgenden; iedereen moet integer zijn. Wat het begrip precies betekent, is lastig te definiëren. Integriteit heeft te maken met eerlijkheid, met transparantie - ook zo’n modewoord - met openheid, geen verborgen agenda’s, geen achterdeurtjes, onschendbaarheid, geen perverse prikkels op bepaald gedrag en zo zijn er meer (karakter)eigenschappen of handelingen te noemen die onder het begrip integriteit kunnen vallen. Een begrip met zo veel betekenissen wordt wel een containerbegrip genoemd: er valt van alles onder. In het gebruik overheerst het begrip als moreel begrip en het is heel lastig om het begrip in juridische termen te vatten. Dat komt mede omdat opvattingen over wat (moreel) juist is, veranderen.

Regiodinsdag, 31 mei 2016

Bus noordelijke boeren naar melkprotest

Amsterdam - Een bus vol met melkveehouders uit het Noorden is vanochtend vanuit Heerenveen afgereisd naar Amsterdam. Daar gaan naar verwachting 150 Nederlandse boeren bij een vergadering van EU-landbouwministers opnieuw aandacht vragen voor de schrijnende financiële situatie in de sector. LTO wil dat Brussel ingrijpt om een nog lagere melkprijs te voorkomen.

Regiodinsdag, 31 mei 2016

Politici eisen opheldering over Caparis


Regiodinsdag, 31 mei 2016

Gemeenten: Fryslân wordt één woonregio

Leeuwarden - Fryslân moet één woonregio worden voor woningcorporaties, maar Terschelling en Ooststellingwerf moeten een uitzonderingspositie krijgen. Dat vinden de Friese gemeenten. Het voorstel wordt donderdag aangeboden aan minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst).

Regiodinsdag, 31 mei 2016

Taboes zijn er misschien wel, maar die zitten niet in de weg

Blauwhuis - ,,It geloof komt wolris te praat, mar it giet net hiel djip. 'Geane jo ek nei tsjerke?’, dat praat." Elske Hobma (88) begeeft zich graag in de conversatiezaal van woonzorgcentrum Teatskehûs in Blauwhuis. Praten over het geloof is steeds vaker taboe, stond gisteren in de krant. Mevrouw Hobma en haar broer Johannes Rypma (89) herkennen dat enerzijds wel, maar het is niet veel anders dan vroeger in Blauwhuis en omgeving.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties