De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 31 augustus 2006.

Bijschriftdonderdag, 31 augustus 2006

Binnen bereik

Lezen: Lucas 17: 20-21

Economiedonderdag, 31 augustus 2006

Zaken in het kort

Jama Sails verhuist naar Workum

Economiedonderdag, 31 augustus 2006

‘Brood maar 4 cent duurder door regen’

Wageningen - Het slechte weer van de laatste tijd maakt het brood twee tot vier cent duurder. De door de bakkers aangekondigde prijsstijgingen tot elf cent staan in geen verhouding tot de gestegen graanprijzen. Dat stelt de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV).

Hoofdartikeldonderdag, 31 augustus 2006

Streng ama-beleid...

Probeer een puber die hier asiel komt zoeken er maar eens toe te bewegen, mee te werken aan zijn terugkeer. Er zijn er maar weinig die daar zin in hebben. Een centrum waarin die jongeren worden opgevangen kan nog zo’n mooi opleidingsprogramma opgetuigd hebben, maar daar wordt over het algemeen niet bijster enthousiast en veelvuldig gebruik van gemaakt.

Regiodonderdag, 31 augustus 2006

Minister wil intercity behouden

Den Haag - Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat gaat overleggen met de NS om de intercity naar Leeuwarden ook na 2007 te behouden. Zij nam een motie over van Kamerlid Slob van de ChristenUnie. Dat bleek tijdens een spoeddebat in de Kamer gisteren.

Regiodonderdag, 31 augustus 2006

Amsterdamse omgekomen bij ongeluk St Anne

Sint Annaparochie - Een 46-jarige autombiliste uit Amsterdam is gistermiddag omgekomen bij een ongeluk op de Stadhoudersweg in Sint Annaparochie. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw met haar auto van de weg en botste tegen een boom. Het ongeluk gebeurde rond half een. De hulpdiensten werden via 112 gewaarschuwd. Naast de politie kwamen snel een ambulance en een traumaheli ter plaatse, maar het bleek te laat. Zij is ter plaatse overleden aan haar verwondingen. Het bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân onderzoekt de toedracht.

Regiodonderdag, 31 augustus 2006

Beeld Duisenberg op plek ‘ús Famke’

Heerenveen - Het standbeeld van Wim Duisenberg komt in Heerenveen op de plek van ús Famke te staan, op de overkluizing tussen de Dracht en de Oude Koemarkt. Us Famke verhuist naar een plek in of bij het Posthuistheater. Duisenberg (1935-2005) is een van de bekendste Heerenveners uit de geschiedenis. Hij werd minister van Financiën en later president van De Nederlandse Bank en de Europese Centrale Bank.

Regiodonderdag, 31 augustus 2006

VVD krijgt weer een ‘echte’ Fries in Kamer

Leiden - Hij staat zich er op voor de eerste echte Fries te zijn sinds Binne Pieter van der Veen (1956-1963), en de tweede ooit, die namens de VVD in de Tweede Kamer aanschuift. Als hij verkozen wordt althans, maar daar twijfelt hij niet aan. Tom Kuperus (35), geboren in Grou, opgegroeid in Groningen en nu woonachtig in Leiden voelt zich een echte Fries. Spoedig komt hij weer te wonen in zijn heitelân, waarschijnlijk in Ryptsjerk.

Regiodonderdag, 31 augustus 2006

Hoosbuien zorgen voor veel overlast


Regiodonderdag, 31 augustus 2006

Duitser koopt minder villa’s: 'leven in Nederland is te duur'


Regiodonderdag, 31 augustus 2006

Vrouw Langedijke mogelijk door misdrijf overleden

Langedijke - Een 48-jarige vrouw uit Langedijke is mogelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Een 53-jarige man uit de gemeente Ooststellingwerf, die aanwezig was in de woning waar de vrouw gisterochtend werd gevonden , is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak met 25 rechercheurs.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 augustus 2006

Schuldgevoel betekent niet altijd schuldig

De vraag ‘heb ik het wel goed gedaan?’ zal menig ouderpaar zich stellen, vooral wanneer hun kinderen ‘eigen wegen’ gaan. Vele jongeren kiezen er vandaag de dag voor om niet meer - zoals hun eigen ouders vroeger - in het spoor van hun ouders te treden. Vroeger stond er veel meer sociale controle tegenover, wanneer kinderen/jongeren de weg wilden gaan die afweek van het bekende. Het kwam het kind te staan op heftige kritiek vanuit de omgeving. Het leidde er niet zelden toe, dat die kinderen snel op hun schreden terugkeerden.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 augustus 2006

Samen werken voor één Heer


Weerdonderdag, 31 augustus 2006

Warm en zonnig

Vanmiddag krijgen we te maken met bewolking en af en toe regen. Morgen wordt het echter warm en zonnig met temperaturen rond 22 graden. Het blijft op een enkel buitje na droog en het waait matig tot (vrij) krachtig uit het zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties