De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 31 augustus 2012.

Cultuurvrijdag, 31 augustus 2012

Panoramafoto’s Friese en Groningse kust

Drachten | In het Fries Congrescentrum in Drachten zijn vanaf zondag 35 panoramafoto’s te zien die de afgelopen jaren zijn gemaakt van de kustlijn van Fryslân en Groningen. De foto’s, Ku[n]stwerken genoemd, zijn 250 bij 50 centimeter groot.

Cultuurvrijdag, 31 augustus 2012

Voorstelling over vrijheid, opoffering en extremisme

Leeuwarden | Stichting Theamus uit Pingjum en de projectgroep Geloven in Samenleven hebben een voorstelling gemaakt over rouw. De voorstelling, Ik noem je Sneeuw, gaat op 22 september in première in de Waalse kerk in Leeuwarden en wordt daarna gespeeld in kerken en theaters in Noord-Nederland.

Economievrijdag, 31 augustus 2012

Tankbeurt elektrische taxi zonder vertraging

Schiphol | Op luchthaven Schiphol komt het eerste landelijke ‘tankstation’ voor elektrische auto’s waar de lege accu gelijk wordt vervangen door een volle. Daarmee kan de auto gelijk door. Demissionair minister Maxime Verhagen van EL&I opent het eerste batterijwisselstation van het Israëlische bedrijf Better Place maandag. Het station is eerst enkel voor taxibedrijven ingericht. Better Place stelt tien elektrische Renaults met verwisselbare accu’s beschikbaar aan drie taxibedrijven.

Economievrijdag, 31 augustus 2012

Bouwer opent vestiging in Leeuwarden

Leeuwarden | Bouwbedrijf Jansma uit Drachten opent een tweede pand in Leeuwarden. Daar komen tien mensen te werken. De bouwer verwacht binnen drie jaar een verdubbeling van dat aantal. Het bedrijf in infra, milieu, bouw en planontwikkeling bestaat negentig jaar en telt nu zo’n honderd werknemers. De bouwer is vooral actief in het Noorden en heeft vele gemeenten als opdrachtgever. Maandag slaat Leeuwarder wethouder Henk Deinum de eerste paal aan de Nobelweg.

Hoofdartikelvrijdag, 31 augustus 2012

De dure zorg en de gevestigde belangen

Naast de toekomst van de Europese Unie speelt ook de toekomst van de zorg in Nederland een belangrijke rol in de verkiezingscampagne. De VVD heeft al laten weten dat ouderen meer zelf verantwoordelijk moeten worden voor de wijze waarop zij worden verzorgd. Familie, vrienden en buren moeten meer worden ingezet, bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de woning. Pas als een zorgbehoevende niemand meer heeft die hem kan bijstaan, kan er een beroep worden gedaan op de van overheidswege gegarandeerde hulp.

Regiovrijdag, 31 augustus 2012

Tweede opgraving Stapert is van onschatbare waarde

Wommels | De voormalige terp Stapert in Wommels blijft archeologen boeien. Achttien jaar geleden werden er bij een opgraving bijzondere vondsten gedaan. Maar het werk is nog niet af, zo meent provinciaal archeoloog Gilles de Langen. Een nieuwe opgraving kan veel interessante zaken aan het licht brengen.

Regiovrijdag, 31 augustus 2012

Een uitkomst voor Bakhuizen, die nieuwe wijk

In omliggende dorpen keken ze vier jaar geleden waarschijnlijk enigszins jaloers naar Bakhuizen. Het dorp kreeg er een complete nieuwbouwwijk mét haven bij. Hoe bevalt dat tot nu toe?

Regiovrijdag, 31 augustus 2012

Merk Drachten moet beter benut worden

Drachten | Smallingerland moet zichzelf beter presenteren. Dit blijkt uit de nieuwe economische visie van de gemeente. Als het imago van de gemeente wordt opgefrist, moet dat er volgens de gemeente toe leiden dat meer mensen in Drachten en omgeving willen gaan werken. Om dit te bereiken wil de gemeente bij reclame vooral de naam Drachten meer benadrukken.

Regiovrijdag, 31 augustus 2012

Kelders en polders lopen onder door regenwater

Leeuwarden | Zware regenbuien hebben afgelopen nacht en vanochtend plaatselijk voor veel overlast gezorgd in Fryslân. Vooral in Noordwest-Fryslân is veel regen gevallen. Lokaal viel hier 75 tot honderd millimeter. Volgens weerbureau Meteo Consult in Wageningen komt een hoeveelheid neerslag van honderd millimeter binnen 48 uur op een willekeurige plek in Nederland maar eens in de honderd jaar voor.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 augustus 2012

Reil-orgel na restauratie ‘compleet nieuw’ in Trinitas

Heerenveen | Na maanden van restauratie wordt zaterdagavond het Reil-orgel in de nieuwe kerk Trinitas in Heerenveen feestelijk in gebruik genomen. Jan Hage, organist van de Utrechtste Domkerk, geeft een openingsconcert.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 augustus 2012

Ds. Paul Visser: schaf christelijke partijen af

Amsterdam | Christelijke partijen zijn een ‘onding’ aan het worden. Ze mogen worden afgeschaft. Dat vindt dr. Paul Visser, predikant van de Noorderkerk te Amsterdam.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 augustus 2012

Pleidooi voor ruimte voor verlies in ggz

Psychiatrische patiënten hebben veel met verlies te maken. Toch is voor de pijn van het verlies nauwelijks aandacht. Hanneke Muthert pleit in haar boek Ruimte voor verlies voor meer systematische aandacht voor rouw bij psychiatrische patiënten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties