De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 31 augustus 2016.

Economiewoensdag, 31 augustus 2016

Neways heeft prima eerste helft van 2016

Son/Leeuwarden - Elektronicabedrijf Neways uit Son, met een vestiging in Leeuwarden, heeft een goede eerste helft van het jaar gedraaid. Dat heeft het bedrijf gisteren laten weten. Uit de halfjaarcijfers blijkt dat er totaal 197,9 miljoen euro omzet is behaald. Vergeleken met die periode van het afgelopen jaar betekent dat een stijging van 4,7 procent.

Hoofdartikelwoensdag, 31 augustus 2016

De lange arm van president Erdogan

Tientallen jaren werd de Turkse gemeenschap in Nederland als voorbeeld genomen voor een redelijk succesvolle integratie. Turkse kinderen doen het goed op school en universiteit, Turkse vaders hebben een eigen bedrijfje of werken mee in een familiebedrijf. Sinds de mislukte coup om de Turkse president Erdogan uit het zadel te wippen, weten we beter: veel Turkse Nederlanders leven in een dubbele wereld. Die van het werken en leven in Nederland en de wereld van het hart: het vaderland Turkije. Dat roept, ook tientallen jaren na het land verlaten te hebben. Eens een Turk, altijd een Turk: het land laat zijn onderdanen niet los, waar ze ook zijn. Overal zijn Turken die andere Turken in de gaten houden.

Regiowoensdag, 31 augustus 2016

Fusie regio-omroepen aan zijden draad

Den Haag/Leeuwarden - De samenwerking van de regionale publieke omroepen hangt aan een zijden draadje. De vraag is of ze in één samenwerkingsverband komen om goedkoper uit te zijn en zo niet, hoe ze dan de bezuiniging van zeventien miljoen euro halen.

Regiowoensdag, 31 augustus 2016

Omrin wil meldplicht incidenten versoepelen

Leeuwarden - Omrin heeft een last onder dwangsom gekregen vanwege het te laat melden van twee incidenten bij de REC dit voorjaar. Het gaat om een ontplofte gasfles in de afvaloven in maart en een verhoogde stofemissie bij het opstarten van de installatie in april.

Regiowoensdag, 31 augustus 2016

Quiz over vergankelijkheid zwerfafval

Kollum -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties