De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 januari 2014.

Economiezaterdag, 4 januari 2014

Stoppen met roken: meer dan sigaret uitdoen


Hoofdartikelzaterdag, 4 januari 2014

Epifanie: het feest van de zoon van God

Op 6 januari wordt in de kerk epifanie gevierd, het feest van de verschijning (van God). De geschiedenis van het feest gaat ver terug, tot in de eerste eeuwen van het christendom, maar een duidelijk beeld van ontstaan en ontwikkeling is niet te geven. Wel is duidelijk dat de inhoud van het feest verschilt, naar tijd en plaats. Zo heeft epifanie in de kerken van het Oosten een andere ontwikkeling gehad dan in de kerken van het Westen. De naam is ook anders: theofanie - het gaat daarbij uitsluitend om de doop van Jezus in de Jordaan.

Regiozaterdag, 4 januari 2014

Geweld tegen hulpdiensten snel bestraft

Leeuwarden | Raddraaiers die zich met oud en nieuw schuldig hebben gemaakt aan geweld tegen hulpdiensten of andere vormen van openbare geweldpleging hebben lik op stuk gekregen van de rechter. Voor het tweede jaar op rij heeft het Openbaar Ministerie de zogenoemde ZSM-regeling toegepast bij de eerste serie verdachten van nieuwjaarsgerelateerde zaken.

Regiozaterdag, 4 januari 2014

Jorritsma: Thialf zorgt wel voor veel banen in Fryslân

Leeuwarden | De vernieuwbouw van Thialf gaat wel degelijk iets opleveren voor de Friese economie, hoewel Ballast Nedam het project ter waarde van tientallen miljoenen euro’s heeft binnen gesleept. Dat stelde commissaris van de Koning John Jorritsma gisteren in zijn nieuwjaarsspeech, die hij uitsprak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie Fryslân in het provinciehuis in Leeuwarden.

Regiozaterdag, 4 januari 2014

Tijdelijk vertrek Hotze Schuil biedt verplaatsingskans

Harlingen | Het standbeeld van kaatslegende Hotze Schuil, dat sinds juli 2006 op het Zuiderplein in Harlingen staat, is gisteren verwijderd. De sculptuur, vervaardigd door Hans Jouta, heeft vanmiddag een rol tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst en de start van de verkiezingscampagne van de Frysk Nasjonale Party in Grandcafé De Doelen in Franeker.

Regiozaterdag, 4 januari 2014

Darten in Fryslân groeit snel door het succes van Van Gerwen

Drachten | Anna Boom, toernooileidster van de Friese Darts Bond, ziet een duidelijke groei in het ledenbestand. ,,We hebben er sinds september bijna tweehonderd leden bij gekregen, onder wie veel jeugdleden. Dat is een stuk meer dan voorgaande jaren.”

Geloof & Kerkzaterdag, 4 januari 2014

Imago paus Franciscus gaat veranderen in 2014

Den Haag | Het zeer positieve beeld van paus Franciscus zal dit jaar veranderen. Die voorspelling doet Eric van den Berg van de website Katholiek.nl, de grootste rooms-katholieke website in de Benelux.

Sportzaterdag, 4 januari 2014

Varga met Heerenveen mee op trainingskamp

Heerenveen | De selectie van sc Heerenveen vertrekt vandaag voor een achtdaags trainingskamp naar het Portugese Albufeira. Trainer Marco van Basten neemt 27 spelers mee naar de Algarve om zich daar onder aantrekkelijke omstandigheden voor te bereiden op de tweede helft van de competitie. Verdediger Mitchell Dijks blijft vanwege een lichte spierscheuring achter in Heerenveen om zich te laten behandelen. Hij is vervangen door verdediger Fahd Aktaou van het belofteteam.

Sportzaterdag, 4 januari 2014

Heerenveen verslaat Den Haag in overtime

Heerenveen | De ijshockeyers van Unis Flyers hebben gisteravond de thuiswedstrijd tegen HYS The Hague na verlenging gewonnen (2-0, 0-2, 0-0, 1-0). Dax van de Velden scoorde in overtime de winnende treffer voor Heerenveen. De formatie van coach Chris Eimers kwam in de eerste periode op een 2-0 voorsprong door treffers van Sander Dijkstra. In de tweede periode kwamen de Hagenaars via Nick Anderson en een powerplaygoal van Les Reaney na ruim een half uur spelen langszij.

Sportzaterdag, 4 januari 2014

Ik denk dat niemand aan hardschaatsen denkt

De Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen, morgen in Dronten, zullen ditmaal heel anders zijn dan andere jaren. De titelstrijd staat in het teken van het overlijden van Sjoerd Huisman (27) die vandaag in besloten kring wordt gecremeerd. Op uitdrukkelijk verzoek van zijn familie zal het NK gewoon doorgaan, omdat Sjoerd het zo zou hebben gewild. ,,Maar het marathonschaatsen is nu even niet belangrijk”, zegt ploeggenoot Frederik Nauta.

Sportzaterdag, 4 januari 2014

Tighadouini kiest op gevoel voor NAC, Cambuur is not amused

Leeuwarden | Bij SC Cambuur is met teleurstelling en onbegrip gereageerd op de keuze van Adnane Tighadouini voor NAC Breda als nieuwe club. De bij Vitesse overbodige aanvaller zei de laatste weken diverse keren graag naar Leeuwarden te willen terugkeren. Die mogelijkheid was er. ,,Maar hij heeft vervolgens zelf de boot afgehouden”, stelt algemeen directeur Gerald van den Belt. Tighadouini ziet dan anders: ,,Ik heb gewoon mijn gevoel gevolgd. En dat zei NAC.”

Sportzaterdag, 4 januari 2014

Cambuur hoopt Anco Jansen maandag te kunnen begroeten

Leeuwarden | Als het aan Cambuur ligt, meldt De Graafschap-aanvaller Anco Jansen (24) zich maandag als aanwinst bij de Leeuwarders. Dit weekeinde kan de transfer namelijk rondkomen. ,,De bal ligt bij De Graafschap, maandag hoop ik Jansen mee te nemen in het vliegtuig naar het trainingskamp in Portugal”, sprak algemeen directeur Gerald van den Belt gisteravond duidelijke taal. Of Oebele Schokker en Martijn Barto bij de deal betrokken worden, zoals de geruchten willen, is nog maar zeer de vraag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties