De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 februari 2003.

Bijschriftdinsdag, 4 februari 2003

Mosterdzaadje

Jaren geleden was er op radio en televisie een bekend liedje dat bij je bleef hangen: ‘t Zijn de kleine dingen die het doen, die het doen. ‘t Zijn de kleine dingen die het doen.

Cultuurdinsdag, 4 februari 2003

Jonge Drachtster wint finale Haydn Muziek Festival

Groningen – De elfjarige Bá Thę Nguyen uit Drachten heeft afgelopen weekeinde de interregionale finale van het Haydn Muziekfestival in de Oosterpoort te Groningen gewonnen. De jonge pianist kreeg de eerste prijs van de jury. De winnaar van de publieksprijs was celliste Dana de Vries (9) uit Franeker.

Cultuurdinsdag, 4 februari 2003

Recordaantal inschrijvingen Kleine Prijs van Sneek

Sneek – Voor de Kleine Prijs van Sneek hebben zich dit jaar 52 bands opgegeven. Dat is meer dan twee keer zo veel als vorig jaar toen er 24 inschrijvingen waren.

Economiedinsdag, 4 februari 2003

Curator: Mogelijk overname fabriek KMA in Wommels

Wommels – Er zijn wellicht overnamekandidaten voor de in financiële problemen verkerende lederwarenfabriek en zeilmakerij KMA. Dat maakte curator J. Dijkema bekend.

Economiedinsdag, 4 februari 2003

Jachten Jetten Sneek zijn verkoopsucces

Sneek – Jetten Scheepsinstallaties leverde onlangs het vijftiende exemplaar in twee jaar tijd af van een jacht type Bully 960. Dat maakte mede-directeur Marcel Jetten bekend. Het bedrijf telt 7 medewerkers en ontwikkelde de Bully 960 deels zelf.

Economiedinsdag, 4 februari 2003

Mogelijk meer filialen Regio Bank in Fryslân

Amsterdam/Leeuwarden – Het aantal filialen van de Regio Bank in Fryslân zal de komende jaren mogelijk stijgen. De Regio Bank wil het aantal vestigingen met tweehonderd uitbreiden naar zo’n 650.

Hoofdartikeldinsdag, 4 februari 2003

Kinderen, scholen…

De Cito-toets die vandaag bijna honderdzeventigduizend kinderen wordt afgenomen, wordt steeds kritischer besproken. Gelukkig, want deze manier om kennen en kunnen van kinderen vast te stellen, deugt niet.

Regiodinsdag, 4 februari 2003

‘Beammerig doarp’ moet veiliger

Boazum – De nieuwste uitbreiding van het dorp aan de zuidwestkant moet niet alleen maar bestaan uit vrijstaande koopwoningen. Volgens de Boazumers moet er ook sociale woningbouw worden neergezet.

Regiodinsdag, 4 februari 2003

‘Bouwruimte ligt nog niet vast’

Leeuwarden - De gewenste verdeling van nieuwe woningen en bedrijven over Fryslân ligt nog niet vast. Een brief van de provincie aan minister Kamp (ruimtelijke ordening) waarin verdelingspercentages over de ‘kernzones’ en het platteland zijn genoemd, wordt teruggenomen. Dat heeft gedeputeerde Andriesen (PvdA, ruimtelijke ordening) gisteren beloofd.

Regiodinsdag, 4 februari 2003

Jeugd neemt politici onder handen

Leeuwarden – Elf laaiend enthousiaste jongeren van twaalf tot achttien jaar discussieerden gisteren met de lijsttrekkers van de provinciale politieke partijen. Voor deze ene keer was de Statenzaal in het Provinciehuis gevuld met mannen in pakken en tieners met petjes, sportschoenen en sweaters. De vonken spatten van de discussies af en de politici werden stevig onder handen genomen door de tieners.

Regiodinsdag, 4 februari 2003

‘Burgum heeft alles en gratis parkeerplaatsen’

Burgum – Het centrum van Burgum moet interessanter worden voor winkelend publiek. Grote winkels ontbreken en gezellige winkelstraten en cafeetjes zijn er te weinig. Voorzitter Hessel Bouma van de middenstandsvereniging Himbo uit Burgum reageert.

Regiodinsdag, 4 februari 2003

Raadslid Drachten staat zetel niet af na ruzie

Drachten – Raadslid Fred de Groot uit Opeinde blijft deel uitmaken van de gemeenteraad van Smallingerland. Hij weigert zijn zetel af te staan aan Gemeentebelangen, de partij waarmee hij vorige week brak. Gemeentebelangen houdt nog drie zetels over.

Regiodinsdag, 4 februari 2003

Regiotaxi blijkt populair

Dokkum - De regiotaxi in Noordoost-Fryslân blijkt populair. De afgelopen maand hebben meer dan zeshonderd personen in de Noordoosthoek gebruik gemaakt van de door de overheid gesubsidieerde taxiritjes. Dat is ongeveer tweemaal zo veel als waar de deelnemende gemeenten op gerekend hadden.

Regiodinsdag, 4 februari 2003

‘Kruising bij Marssum wordt een knelpunt’

Menaldum – Het kruispunt van de A31 en de provinciale weg N383 bij Marssum wordt een knelpunt, wanneer over enkele jaren de ‘Noordwesttangent’ wél en de ‘Haak om Leeuwarden’ níet gereed is.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 februari 2003

Groot gospelfestival op Valentijnsdag

Leeuwarden - In het kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente (Zuidvliet 12-14) in Leeuwarden vindt vrijdag 14 februari een gospelfestival plaats. Het is georganiseerd door gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 februari 2003

Het mysterie van het verdwenen geld

Jubilee Nederland zet zich in voor schuldvermindering voor de armste landen met een zware schuldenlast. Friesch Dagblad bericht over de voortgang van de campagne.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 februari 2003

‘Break the Silence’ thema van Flevo Festival 2003

Leeuwarden - ‘Break the Silence’ (Doorbreek de stilte) is het thema voor de 26ste editie van het Flevo Festival dat van 14 tot en met 17 augustus wordt gehouden. Dat heeft Stichting The Crown, organisator van het jongerenfestival, meegedeeld.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 februari 2003

Start van VU-mastercursus geloof en samenleving

Leeuwarden – De Faculteit Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam start in september met een éénjarige internationale master-opleiding Christian Studies of Science and Society.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 februari 2003

‘Voorlichten zonder moraliseren’

Beetsterzwaag - Goede voorlichting over drank en andere drugs en goede voorzieningen zijn beter dan alleen straffen en wegjagen. En het verbieden van genotmiddelen zet helemaal geen zoden aan de dijk, vindt ds Hans Visser van de Pauluskerk in Rotterdam. ,,Als je de problemen langs de weg van de moraal wilt oplossen, dan kun je wachten tot sint juttemis.’’

Sportdinsdag, 4 februari 2003

Futsallers Heerenveen raken verder achterop

Oldenzaal – Futsalploeg Heerenveen is verder achterop geraakt in de strijd om het kampioenschap in de eerste divisie A. De Friezen speelden maandagavond in Oldenzaal met 5-5 gelijk tegen de als vierde geklasseerde promovendus Jong Eagles. De achterstand op koploper Kronenburg bedraagt nu vijf verliespunten.

Sportdinsdag, 4 februari 2003

B-junioren, hoop van Friese schaatssport

Heerenveen – Hij heeft er een nacht over na kunnen denken en hij aarzelt geen moment. De lichting B-junioren die schaatstrainer Frits Wouda bij het gewest Friesland momenteel onder zijn hoede heeft is inderdaad uitzonderlijk getalenteerd.

Sportdinsdag, 4 februari 2003

In plaats van één suikeroom zijn nu vier suikertantes nodig

Het verenigingsondersteunende bedrijf Sport Fryslân houdt drie maandagen achtereen een thema-avond voor sportverenigingen. Het Friesch Dagblad is erbij. Deel 3: Sportsponsoring.

Weerdinsdag, 4 februari 2003

Dichtbij nul

Vannacht kan het kwik tot dichtbij nul graden zakken, met af en toe een winterse bui. Morgen wordt het rond 4 graden. Bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind worden er enkele winterse buien aangevoerd, afgewisseld met zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties