De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 4 februari 2015.

Economiewoensdag, 4 februari 2015

Verhoren brengen bank en vishandel nog niet tot elkaar

Leeuwarden - Eeuwke Damstra en Betty Faber zijn eigenaar van een vishandel die Russen door heel Europa voorziet van gezoute voorntjes en brasem. Het is een lekkernij die bij een biertje wordt gedronken. Damstra liet voor de bewerking een bedrijfspand met specifieke drooginstallaties bouwen aan de rand van Woudsend. Het is inmiddels een rendabele business, met naar eigen zeggen een ton winst vorig jaar.

Hoofdartikelwoensdag, 4 februari 2015

Terreurangst inzet politieke partijen

De VVD-bewindslieden op het ministerie van Veiligheid en Justitie, de heren Opstelten en Teeven, hebben het even moeilijk. De Kamerleden van hun partij en die van de PvdA willen dat er niet langer wordt bezuinigd op de begroting van het ministerie.

Regiowoensdag, 4 februari 2015

Ambtenaren Weststellingwerf doen snacks een maandje in de ban

Wolvega - De raadsvergadering van de gemeente Weststellingwerf in Wolvega eindigde maandag niet zoals gewoonlijk met een bitterbal. Voor de vergadering begon had burgemeester Gerard van Klaveren een mededeling: na de raadsvergadering worden er geen bitterballen en drank meer geserveerd.

Regiowoensdag, 4 februari 2015

Veertien partijen azen op zetels in Provinciale Staten

Leeuwarden - Veertien politieke partijen proberen op 18 maart een of meer zetels te bemachtigen in Provinciale Staten. Dat is er een meer dan vier jaar geleden. Dat heeft de kiesraad bekendgemaakt. Tot 2 februari konden politieke partijen hun kandidatenlijsten inleveren.

Regiowoensdag, 4 februari 2015

Venijn zat in de staart voor tevreden GS

Het Statendebat over de plaatsing van windmolens, anderhalve maand geleden, vormde het spannendste moment voor het college van Gedeputeerde Staten in de afgelopen vier jaar. Dichter bij een coalitiebreuk is het in de afgelopen periode niet gekomen.

Sportwoensdag, 4 februari 2015

Bilal ziet meer groeibriljanten in jeugd Heerenveen

Bilal Basacikoglu (19) maakte afgelopen zomer de overstap van Heerenveen naar Feyenoord en denkt dat de Friese club meer groeibriljanten in de jeugd heeft zitten. ,,Er lopen nog een aantal goede jeugdspelers rond die het kunnen gaan halen", zei hij aan de vooravond van het treffen met zijn oude club. ,,Dat er in korte tijd een aantal spelers uit de opleiding is doorgebroken en een stap hogerop heeft gemaakt motiveert jeugdspelers om er nog meer voor te gaan."

Sportwoensdag, 4 februari 2015

Ellende verkoopt, maar is ook duur

Afgelopen weekeinde liep het bij de World Cup in Hamar niet zoals we dat graag gezien hadden. Zaterdag ging het nog prima met onze Clafis-ploeg. We hadden vier rijders aan de start in de A- en B-groep. Alle vier stonden uiteindelijk op het hoogste treetje. Ook de zondag begon goed. Heather Richardson won haar 3000 meter in de B-groep, maar daarna ging het mis. Carlijn Achtereekte kwam uiteindelijk slechts vijfhonderdste tekort om zich te plaatsen voor het WK allround.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties