De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 november 2017.

Economiezaterdag, 4 november 2017

Noordelijke gegadigden doorstart BSB Staalbouw

Sumar - Curator Wouter Cnossen heeft tien potentiële overnamekandidaten geselecteerd voor het failliete BSB Staalbouw in Sumar. De partijen hebben gisteren een bod uitgebracht op het bedrijf. De curator kiest er twee of drie om mee verder te praten en wil voor het eind van komende week de doorstart rond hebben. ,,Er moet eigenlijk niet nog een weekend overheen gaan”, zei Cnossen gisteren.

Hoofdartikelzaterdag, 4 november 2017

De premier moest eens weten

Onze premier was donderdag in het debat over de regeringsverklaring tevreden over de afnemende instroom van vluchtelingen naar Europa. Hij sprak over de opvang in de regio zoals in Libië en Turkije. ,,Kijk naar het aantal Syrische vluchtelingen in 2015 en hoe het nu gaat. Dat is gelukt door daar moeilijke maatregelen te nemen”, sprak de premier tevreden in antwoord op PVV-leider Wilders.

Regiozaterdag, 4 november 2017

In meeste Friese gemeenten koopzondag

Leeuwarden - De koopzondag rukt op in Fryslân. In slechts vijf van de 24 gemeenten is elke zondag nog een rustdag, met Smallingerland als opvallendste: Drachten is de enige grote kern waar winkeliers hun zaak op zondag het hele jaar moeten dichthouden. Vorig jaar werden coalitiepartijen PvdA en D66 nog tevergeefs door de oppositie uitgedaagd om van de collegeafspraken met CDA en ChristenUnie af te wijken. Ook in Dantumadiel en Achtkarspelen zijn het deze partijen die de zondagsrust vooralsnog overeind weten te houden. In Ferwerderadiel en Menameradiel is er onder middenstanders simpelweg weinig of geen animo voor de koopzondag.

Regiozaterdag, 4 november 2017

Tegenstanders windturbines op ramkoers met provincie

Cornwerd - De tegenstanders van het beoogde windmolenpark Nij Hiddum Houw spannen een rechtszaak aan tegen de provincie. Woensdag dient bij de rechtbank in Leeuwarden een eerste kort geding, uit onvrede over de huidige plannen voor het park. De actiegroep Hou Friesland Mooi kondigt aan dat mogelijk meer rechtszaken zullen volgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties