De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 december 2012.

Economiedinsdag, 4 december 2012

Deurwaarderskantoor Incassade opent vijfde locatie

Leeuwarden | Deurwaarders- en incasso-organisatie Incassade heeft een vijfde kantoor in Rotterdam geopend. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt. Eerder dit jaar opende de organisatie ook al een vestiging in Eindhoven. Incassade had al kantoren in Leeuwarden, Amsterdam en Apeldoorn. Met de vestiging in Rotterdam heeft de deurwaarders- en incasso-organisatie nu het beoogde landelijke netwerk. Bij het bedrijf werken totaal 165 mensen.

Economiedinsdag, 4 december 2012

Damen Scheepsbouw neemt Shipdock in Harlingen over

Gorinchem | Damen Shipyards, de grootste scheepsbouwer van Nederland, neemt de scheepsreparatiewerven van Shipdock over. Shipdock heeft twee werven in Harlingen en Amsterdam. Damen, met de hoofdvestiging in Gorinchem, heeft onder andere een vestiging in Burgum. Op deze werf worden grote schepen afgebouwd. Het bedrijf heeft in Nederland en in het buitenland meerdere vestigingen.

Hoofdartikeldinsdag, 4 december 2012

Meer macht Kamer tegenover kabinet

Het kabinet-Rutte met VVD, CDA en gedoogpartner PVV wilde het aantal volksvertegenwoordigers terugbrengen. De wens voor een kleinere overheid komt vooral van de VVD. De Raad van State adviseerde negatief over de plannen van het kabinet, maar dat hinderde de VVD niet.

Regiodinsdag, 4 december 2012

Buitenplaats It Wiid failliet

Earnewâld | Het ziet er naar uit dat de rechtbank Leeuwarden vandaag het faillissement uitspreekt van restaurant-zalencentrum De Buitenplaats bij bungalowpark It Wiid in Earnewâld. Exploitant Henk Schenk heeft afgelopen vrijdag zelf het faillissement aangevraagd.

Regiodinsdag, 4 december 2012

Fries geeft het gulst aan collectes voor het goede doel

Leeuwarden | Fryslân is de meest vrijgevige provincie van Nederland, blijkt uit het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).

Regiodinsdag, 4 december 2012

Geschokte reacties na dood grensrechter

Almere/Workum | De 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen die zondag in Almere werd gemolesteerd door voetballers van vijftien en zestien jaar, is gisteren overleden. Bij voetbalvereniging Workum roept het drama in Almere herinneringen op aan een incident in september 2009.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 december 2012

Verandering is niet altijd verbetering

Lola is 64. Ze is een kleine vrouw met lang zwart haar. Haar kleding is op z’n zachts gezegd extravagant. Hoge leren laarzen en te korte rokjes. Ze heeft grote zilveren ringen in haar neus en minstens tien ringetjes in haar oren.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 december 2012

Bajesagenda steunde Miranda in gevangenis

Amsterdam | Het is slechts een klein boekje, maar het betekent veel voor heel wat gedetineerden: de Bajesagenda. De 26e editie wordt komende vrijdag gepresenteerd in de Van Mesdag Kliniek in Groningen. Dit jaar verspreiden justitiepastores ruim 29.000 agenda’s aan gedetineerden in binnen- en buitenland.

Sportdinsdag, 4 december 2012

Hollands glorie in honderd jaar Olympische historie

Een maand geleden werd in Papendal ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Nederlands Olympisch Comité (NOC) het lijvige boekwerk 100 jaar Nederland op de Olympische Spelen gepresenteerd. Daarin nemen bekende sportschrijvers de lezer mee op een reis door de unieke Olympische sportgeschiedenis van Oranje. Die leverden gezamenlijk 363 medailles (109 goud, 119 zilver en 135 brons) op met elk hun eigen verhaal.

Sportdinsdag, 4 december 2012

Jong Heerenveen pakt ook FC Twente in: 0-4

Heerenveen | In tegenstelling tot het vlaggenschip blijft Jong sc Heerenveen dit seizoen onverminderd goed presteren. De ploeg van trainer Jan de Jonge verstevigde gisteravond de koppositie in de eredivisie voor belofteteams door regerend kampioen FC Twente met 0-4 te verslaan.

Sportdinsdag, 4 december 2012

Heerenveen lijdt aan ‘uitsyndroom’

Heerenveen | De nederlaag van sc Heerenveen zaterdagavond tegen hekkensluiter Willem II (3-1) zorgde de afgelopen dagen voor een storm aan kritiek. De ploeg van Marco van Basten is nog niet op de helft van de competitie, maar nu al is duideijk waar het probleem zit: in de uitwedstrijden. Van Basten lijkt al na vijftien competitieduels gelijk te krijgen met zijn uitspraak dat het wel eens ‘aanmodderen in het rechterrijtje’ zou kunnen worden. Want dat is precies wat de ploeg op dit moment doet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties