De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 4 december 2013.

Economiewoensdag, 4 december 2013

Kachelproducent uit Gorredijk wil strengere eisen

Hoofdartikelwoensdag, 4 december 2013

Geen Ien Dales-award voor Hooijmaijers

Op 10 december wordt de Ien Dales-Award uitgereikt. Deze is voor personen die zich onderscheiden in bijzondere verrichtingen en betrokkenheid bij vraagstukken op het snijvlak van integriteit en openbaar bestuur. Wie de prijs krijgt, is nog een verrassing. Een ding is duidelijk: de oud-Statenlid en oud-gedeputeerde van Noord-Holland, Hooijmaijers krijgt de prijs niet. Hij is gisteren veroordeeld door de rechtbank in Haarlem tot drie jaar cel. De rechtbank acht bewezen dat hij zich als ambtenaar heeft laten omkopen en uit misdrijf verkregen gelden heeft witgewassen.

Regiowoensdag, 4 december 2013

Friese lobby voor fysio in basispakket

Leeuwarden | Fysiotherapie moet voor een deel van de patiŽnten terugkomen in het basispakket. Het Regionaal Genootschap Fysiotherapie (RGF) Friesland en Zorgkantoor De Friesland gaan hiervoor lobbyen in Den Haag.

Regiowoensdag, 4 december 2013

Zeevaartschool weg bij bezwaar tegen campus

Terschelling | De bouw van de campus van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling moet komende zomer beginnen. Als die planning niet gehaald wordt, kan dat voor ontwikkelaar De Veste uit Ommen reden zijn zich terug te trekken uit het twintig miljoen euro kostende project. Daarmee loopt de huisvesting van tweehonderd studenten acuut gevaar en is de school gedoemd naar Leeuwarden te verhuizen. Het huidige internaat aan Dellewal moet vanwege nieuwe veiligheidseisen na 2015 sluiten.

Regiowoensdag, 4 december 2013

Mercurius grijpt mogelijk naast uitzendlicentie

Leeuwarden | Niet Mercurius maar LEO moet vanaf 1 januari de lokale omroep van Leeuwarden worden. LEO (Leeuwarden en Omgeving) heeft de beste papieren om de zendmachtiging te krijgen die tot nu toe aan Mercurius was toebedeeld. Dat concludeert Theunis Piersma, die in opdracht van de raad onderzoek deed naar mogelijke samenwerking tussen beide omroepen.

Regiowoensdag, 4 december 2013

Fries monumentenbeleid kan nog beter

Leeuwarden | De Friese gemeenten zorgen in de breedte redelijk voor hun monumenten, maar er is ruimte voor verbetering. Dat concludeert Erfgoedvereniging Heemschut, een vereniging voor het behoud van cultuurmonumenten, na een landelijk onderzoek over het monumentenbeleid van gemeenten in Nederland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties