De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 4 maart 2015.

Cultuurwoensdag, 4 maart 2015

Compassion Nederland moet op zoek naar nieuwe directeur

Apeldoorn - Jolanda Omvlee, de directeur van Compassion Nederland, gaat in de loop van dit jaar weg bij de Nederlandse kindontwikkelings-organisatie. Ze heeft een nieuwe uitdaging bij Compassion International aangenomen. Ze gaat daar aan de slag als Senior Director for Advocacy for Latin America and the Carribean.

Economiewoensdag, 4 maart 2015

Wellness kan toerist teruglokken

Terschelling - Het toerisme is de belangrijkste economische sector op de eilanden. 27 procent van de bedrijven op de Waddeneilanden richt zich op het toerisme. Dat is bijna drie keer zoveel als het landelijk gemiddelde (10 procent).

Hoofdartikelwoensdag, 4 maart 2015

Zijn zorgen Netanyahu over Iran terecht?

Over de toespraak die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gisteren hield in het Amerikaanse Congres is vooraf al veel te doen geweest. Netanyahu waarschuwde opnieuw voor aartsvijand Iran dat het voortbestaan van de joodse staat in gevaar zou brengen als het kernwapens weet te vervaardigen.

Regiowoensdag, 4 maart 2015

Geld voor twaalf Friese otteroversteekplaatsen

Leeuwarden - Op twaalf plaatsen in Fryslân worden oversteekplaatsen aangelegd voor otters. Uiterlijk medio 2017 moeten deze twaalf zogenoemde urgente knelpunten en negen punten in Drenthe en Overijssel zijn opgelost. Hiervoor is 665.000 euro beschikbaar.

Regiowoensdag, 4 maart 2015

Aaisiker mag alleen maar 'eigen' veld in

Leeuwarden - Kievitseierenzoekers mogen dit voorjaar alleen het veld in in het wachtgebied van hun eigen plaatselijke vogelwacht, en alleen na goedkeuring van de landeigenaar. Van 'it frije fjild' is geen sprake. Het rapen van eieren is zoals bekend verboden door de Raad van State.

Regiowoensdag, 4 maart 2015

Provincie opereert steeds meer als bank

Leeuwarden - De provincie Fryslân opereert steeds vaker als een soort bank. Gisteren werd door de PvdA-gedeputeerden Hans Konst en Jannewietske de Vries een regeling gepresenteerd waarmee ondernemers geld kunnen lenen bij de provincie, voor vestiging of uitbreiding. Daarnaast wordt er, zoals bekend, een investeringsfonds voor exportleningen opgericht. Onlangs maakte de provincie bekend langlopende leningen te willen verstrekken aan boeren die gedupeerd zijn door de muizenschade en niet meer bij de bank terecht kunnen.

Sportwoensdag, 4 maart 2015

Jubilaris LSC is nog net zo gezellig als 125 jaar terug

Sneek - Het is precies 125 jaar geleden dat Lycurgus, de voorloper van LSC 1890, werd opgericht. Daarom geeft de voetbalvereniging uit Sneek vandaag het startsein voor de viering van het 125-jarig bestaan. Een jubileumjaar voor een unieke Friese club.

Sportwoensdag, 4 maart 2015

Belgische inbreng lijkt toch nodig in eredivisie vrouwen

Maastricht - De Nederlandse eredivisie voor vrouwen lijkt voorlopig niet zonder Belgische inbreng te kunnen. Eerder besloten de zeven Nederlandse clubs met ingang van komend seizoen een punt te zetten achter de Belgisch-Nederlandse samenwerking in de BeNe League. Om in de nieuwe eredivisie over voldoende teams te beschikken is echter nog minimaal één team nodig. Mogelijk vult Standard Luik die plaats in. De Belgen willen in gesprek met MVV Maastricht om de mogelijkheden te bespreken. Heerenveen zal komend seizoen sowieso in de Nederlandse eredivisie acteren.

Sportwoensdag, 4 maart 2015

Column Jillert Anema: ISU draait eigen WK's de nek om

Na een lange vliegreis staat komend weekeinde het WK allround voor de deur op het snelle ijs van Calgary. Daar kunnen wereldrecords gereden worden. Maar de seizoensplanning van wereldschaatsbond ISU kan toptijden voorkomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties