De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 april 2006.

Bijschriftdinsdag, 4 april 2006

Tijdvak

Het tijdvak van het Oude Testament duurt tot aan Johannes de Doper.

Cultuurdinsdag, 4 april 2006

‘Wereldreis’ voor Friese première

Leeuwarden - Een raar gezicht was het wel: een rode loper voor bioscoop Tivoli in Leeuwarden. Maandagavond was Leeuwarden voor even de hoofdstad van de Nederlandse filmwereld, vanwege de première van de Friestalige speelfilm Sportman van de Eeuw .

Dossierdinsdag, 4 april 2006

Successen door een fout van het systeem


Economiedinsdag, 4 april 2006

Eneco Dokkum

Dokkum - N. Geelhoed treedt af als directeur van Eneco Energie in Dokkum. Volgens de directeur zijn er ,,verschillen van inzicht’’ ontstaan. Geelhoed is acht jaar directeur van Eneco Dokkum geweest, dat in het begin nog Gasbedrijf Noord-Friesland heette. Geelhoed houdt wel zijn functie als directeur Kabel Noord.

Hoofdartikeldinsdag, 4 april 2006

Rechtspraak…

De Nederlandse rechtspraak leeft soms in een tunnel. Tenminste, die mogelijkheid is er. En daarom is het nodig dat er een onderzoek komt naar rechtszaken. Verdachte zaken zullen worden onderzocht door een speciale commissie.

Regiodinsdag, 4 april 2006

GGD krijgt

Drachten – In totaal 125 mensen hebben zich bij de GGD gemeld voor het onderzoek naar klachten als gevolg van de ATF-brand in mei 2000. De GGD heeft vastgesteld dat een huid- en een longaandoening direct verband met de schadelijke rook van de brand kunnen houden. Van de 125 kende de GGD al 75 uit eerdere onderzoeken. Vijftig mensen hebben gereageerd op de oproep die de GGD vorige maand via de media en werkgevers hebben laten uitgaan. Met de 125 respondenten wordt telefonisch een vragenlijst doorgenomen. Daarmee wordt bepaald wie een vervolgonderzoek krijgt in Nij Smellinghe in Drachten.

Regiodinsdag, 4 april 2006

Sirenes loeien niet

Leeuwarden - Het maandelijks testalarm is gisteren om 12.00 uur precies niet afgegaan in het noorden van de Fryslân. Door een storing in het Waarschuwings- en Alarmeringsstelsel waren de sirenes niet te horen in de gemeenten Ameland, Boarnsterhim, Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Harlingen, Het Bildt, Kollumerland, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Menaldumadeel, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland.

Regiodinsdag, 4 april 2006

Brinkhorst dóet iets aan het wad

Groningen - ,,Ik provoceer graag. Daar heb ik de leeftijd voor. Niemand van u hoor ik reageren op onze integrale benadering van het wad. Daar is de afgelopen dertig jaar geen bal van terechtgekomen. Of wel? Is er wat gebeurd, dames en heren? Wie van u kan zeggen dat hij niet wist dat de kokkelvisserij de meeste schade aanricht op het wad? Er is dertig jaar geouwehoerd over de kokkelvisserij, ook in uw kring. Maar dit kabinet heeft er eindelijk een einde aan gemaakt.’’

Regiodinsdag, 4 april 2006

Brinkhorst: waddengas begin 2007 gewonnen

Groningen – Binnen een jaar, in januari 2007, kan de winning van gas onder de Waddenzee beginnen. Volgende week neemt het kabinet de ontwerpbesluiten over de benodigde dertig vergunningen, in mei zijn er twee hoorzittingen en vlak voor het zomerreces volgt de finale besluitvorming. Dat zei minister Brinkhorst gisteravond in Groningen tijdens een ontmoeting met noordelijke Statenleden.

Regiodinsdag, 4 april 2006

Bureaucratie in ziekenhuis neemt toe

Leeuwarden – Het aantal managers en boekhouders in Nederlandse ziekenhuizen is de laatste jaren sterker gestegen dan het aantal medici. Tussen 1997 en 2004 nam het aantal voltijdbanen in de overhead met bijna een derde toe. Dat is tweemaal zoveel als de toename van het aantal artsen, verplegers en verzorgers.

Regiodinsdag, 4 april 2006

Unie: ‘Waterschap te principieel bij weigeren hulp’

Leeuwarden – Wetterskip Fryslân is te principieel in zijn weigering in te gaan op het advies van de Unie van Waterschappen om boeren die milieuovertredingen begaan te ‘verklikken’ bij de Algemene Inspectie Dienst (AID).

Geloof & Kerkdinsdag, 4 april 2006

Daklozendag van diaconie Amsterdam

Amsterdam – De diaconie van de Protestantse Gemeente van Amsterdam houdt woensdag een daklozendag. Die vindt ’s middags en aan het begin van de avond plaats in en rond de Mozes en Aäronkerk in het centrum van de stad.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 april 2006

Creatief aan de slag met het Paas-evangelie

Drachten - Creatief aan de slag met het Paas-evangelie. Voor zo’n zeshonderd studenten van ROC Friese Poort in Drachten staat dat in de Stille Week op het programma. Een primeur voor de afdeling Kunst Cultuur en Media. Vorm geven aan de christelijke identiteit kun je heel moeilijk maken, maar uiteindelijk gaat het om doen, is het credo van de identiteits-commissie die het initiatief nam.

Sportdinsdag, 4 april 2006

Opnieuw geen winst voor Friese beloftes

Leeuwarden – Het belofteteam van Sportclub Heerenveen heeft gisteravond in de reserve eredivisie opnieuw niet kunnen winnen. In Breda speelde de ploeg van trainer Henk Herder met 3-3 gelijk tegen laagvlieger NAC. In de eerste divisie A verloren de reserves van Cambuur Leeuwarden met 3-2 van Haarlem.

Sportdinsdag, 4 april 2006

Seip één duel geschorst

Zeist - De aanklager betaald voetbal heeft gisteren Marcel Seip een schikkingsvoorstel van één wedstrijd (onvoorwaardelijke) schorsing voorgelegd.

Sportdinsdag, 4 april 2006

Jan Werle met wildcard naar NK schaken

Leeuwarden - Jan Werle uit Beetsterzwaag doet komende zomer mee aan het Nederlands kampioenschap schaken in Hilversum. De Friese schaker krijgt een wildcard van de organisatie. Ook Jan Timman en Ivan Sokolov (als hoogst geplaatste schaker) zijn aan het deelnemersveld van twaalf spelers toegevoegd.

Weerdinsdag, 4 april 2006

Enkele bui


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties