De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 april 2017.

Economiedinsdag, 4 april 2017

Plannen voor verbouw en overname Dokkumer boekhandel

Het pand van boekhandel Schaaf in de binnenstad van Dokkum krijgt, als het aan verschillende initiatiefnemers ligt, een gevel in historische luister en een nieuwe invulling. Van der Velde heeft plannen voor een overname.

Hoofdartikeldinsdag, 4 april 2017

Krijgen de Britten na brexit hun land terug?

Hoe rigoureus de onderhandelingen over het vertrek van Groot-Brittannië (de brexit) uit de hand kunnen lopen, bleek dit weekeinde. Michael Howard, oud-leider van de Tory-partij van premier Theresa May, zei dat de premier bereid zou zijn oorlog te voeren over Gibraltar. De rotspunt is al ruim driehonderd jaar een Britse kolonie, maar Spanje wil het terug. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Groot-Brittannië en Spanje daadwerkelijk oorlog gaan voeren, maar het voorspelt weinig goeds dat het overleg over de brexit nog maar een paar dagen oud is en er nu al sprake is van wapengekletter. Dat is voor het eerst in zeven decennia vreedzame Europese samenwerking. Op een wrange manier wordt daarmee het gelijk van de Europese integratie bevestigd, die is gestoeld op de gedachte dat nauwe handelsbanden voorkomen dat oude vijanden met elkaar op de vuist gaan. En zie, Londen heeft nog nauwelijks de vertrekprocedure in gang gezet, of het woord 'oorlog’ valt.

Regiodinsdag, 4 april 2017

Dit jaar een iets makkelijker Fries dictee

Het Grut Frysk Diktee wordt vanavond voor de vijftiende keer gehouden. In de Statenzaal van het provinciehuis strijden 45 liefhebbers van de Friese taal om het Gouden of het Leien dakje.

Regiodinsdag, 4 april 2017

Zorgpartijen op Ameland komen tot een akkoord

Ameland - De Kwadrantgroep en Thuiszorg het Friese Land zijn het erover eens hoe de zorg op Ameland wordt georganiseerd. Er komt een informele organisatie met een manager. Er wordt geen aparte bv opgericht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties