De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 4 april 2018.

Economiewoensdag, 4 april 2018

Bedrijven wijzen nieuwe locaties aan voor zandwinning op Noordzee

Leeuwarden - Zandwinbedrijven en Rijkswaterstaat willen de komende tien jaar maximaal ruim driehonderd miljoen kubieke meter zand oppompen uit de Noordzee. Het moet worden gebruikt voor de bouw en voor het in stand houden van de kustlijn.

Hoofdartikelwoensdag, 4 april 2018

Wij kunnen wat aan arbeidsslavernij doen

Niemand weet exact hoe groot de omvang is, maar de handel in mensen om hen als goedkope arbeidskrachten te werk te stellen in Europa neemt hand over hand toe, zo blijkt uit een rapport van de Raad van Europa. In landen als BelgiŽ, Groot-BrittanniŽ, Portugal, Cyprus, Portugal en ServiŽ komt de handel in illegale arbeidskrachten vaker voor dan mensensmokkel voor seksuele uitbuiting, zo komt naar voren.

Regiowoensdag, 4 april 2018

Taxibedrijf schaft AEDís aan

Kollumerzwaag - De dertien rolstoelbussen en taxiís die Taxi NOF uit Kollumerzwaag gebruikt voor het WMO- en leerlingenvervoer in de regio hebben sinds kort allemaal een AED (automatische externe defibrillator).

Regiowoensdag, 4 april 2018

Irritatie over gasdeal in Achtkarspelen

Kootstertille - Achtkarspelen is ontstemd over de overgang van gaswinningsvergunningen in de gemeente van gaswinner NAM naar Vermilion. De NAM had vooraf toestemming moeten vragen aan de gemeente, schrijft wethouder Klaas Antuma in een memo aan de raad. Toch komt hij tot de conclusie dat juridische stappen zinloos lijken.

Regiowoensdag, 4 april 2018

Groot onderhoud aan probleembrug

Kornwerderzand - In de afgelopen jaren stond het verkeer geregeld stil voor en op de Afsluitdijk vanwege een storing aan de noordbrug bij de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Rijkswaterstaat installeert volgende week onder andere een automatisch koelsysteem dat moet voorkomen dat het brugdek bij warme dagen uitzet en vast komt te zitten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties