De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 4 mei 2017.

Economiedonderdag, 4 mei 2017

Werkgelegenheid Friesland Bank weer bijna teruggehaald

Vijf jaar geleden maakte Friesland Bank bekend dat het bedrijf zou opgaan in de Rabobank. Het Friesch Dagblad kijkt in het verleden van de bank. Vandaag met de voorzitter van Stichting FB Oranjewoud.

Hoofdartikeldonderdag, 4 mei 2017

Herdenken op 4 mei is en blijft relevant

Overal in allerlei media is de afgelopen dagen weer veel aandacht geweest voor de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Bij de herdenkingen van vanavond zullen weer veel mensen samenkomen, jong en oud. Er komen zelfs elk jaar monumenten bij, denk bijvoorbeeld aan de Struikelstenen van kunstenaar Gunther Demnig die in heel Europa voor huizen van slachtoffers van de nazi´s worden gelegd. Elk jaar verschijnen er nieuwe boeken over de oorlogsperiode, de geschiedwetenschap staat op dit punt niet stil. Doordat steeds meer archieven, zowel privé als van overheden, bekend worden, wordt het inzicht over de Tweede Wereldoorlog vergroot.

Regiodonderdag, 4 mei 2017

Fryslân had geen recht op banensubsidie EU

Leeuwarden - Recent ontslagen Fries winkelpersoneel is geen Europese subsidie misgelopen voor scholing en begeleiding naar nieuw werk. Dat schrijven Gedeputeerde Staten in reactie op vragen van de CDA-fractie over het Brusselse Globaliseringsfonds. Drenthe en Overijssel kregen samen 1,8 miljoen euro uitgekeerd uit deze subsidiepot, maar Fryslân deed er geen beroep op.

Regiodonderdag, 4 mei 2017

Wachttijd bij sluizen gaat hard oplopen

Lemmer - Binnenvaartschepen zullen in de toekomst steeds langer moeten wachten bij de sluizen in de vaarweg van Lemmer naar Delfzijl. Bij Lemmer en Gaarkeuken loopt de wachttijd de komende jaren op tot een halfuur, bij Groningen moeten schepen op termijn tot een uur wachten om door te kunnen. Dat blijkt uit nieuwe prognoses van het rijk.

Regiodonderdag, 4 mei 2017

Zelfs het kortste briefje uit WO II is waardevol

Leeuwarden - Johannes Hoekstra uit Buitenpost legt twee oude, licht vergeelde ansichtkaarten en een stapel papieren op tafel. De ansichtkaarten waren van zijn vader, Sipke. Ze werden verstuurd in 1939, tijdens de mobilisatie. ,,Mijn vader Sipke-Gosse was gelegerd in de kazematten op de Afsluitdijk, hij zat daar in een bunker", vertelt Hoekstra. ,,Op de ene ansichtkaart staat een foto van het Esso-tankstation op de Afsluitdijk. Op de andere zie je Zurich. Verder staan er een persoonlijke boodschappen aan zijn familie bij."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties