De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 mei 2018.

Economievrijdag, 4 mei 2018

Lommerd Sneek wil tonnen van pandeigenaar

Sneek - Het bedrijf Money 4 Products uit Sneek wil ruim 260.000 euro hebben van de eigenaar van Grootzand 72. De eigenaar verhuurde het gebouw in 2014 aan Money 4 Products, dat het gebruikte als pandjeshuis. Het gebouw zou technisch ondermaats zijn.

Economievrijdag, 4 mei 2018

Sorteerders komen met rij klachten

Leeuwarden - ,,Wij willen respect!" roepen zo’n 25 uitzendkrachten van postsorteercentrum Leeuwarden. ,,Respect, man!", herhaalt een van de mensen. De werknemers dragen op donderdag 3 mei protestborden met verschillende teksten: ‘gelijk loon, gelijk werk’, ‘wij laten ons niet inpakken’, ‘PostNL stop met onderbetalen’. De medewerkers dragen T-shirts met dezelfde teksten als op de borden.

Hoofdartikelvrijdag, 4 mei 2018

Het moet niet bij twee minuten blijven

Bijna 80 procent van de Nederlanders is vandaag twee minuten stil, blijkt uit onderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ruim drie kwart van de ondervraagde Nederlanders in het onderzoek vindt dat Dodenherdenking niet moet worden afgeschaft, ook niet als de laatste mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt zijn overleden.

Regiovrijdag, 4 mei 2018

Friestalige site van provincie trekt weinig bezoekers

Leeuwarden - Inspanningen om meer bezoekers te trekken naar de Friestalige website van de provincie Fryslân, hebben niet tot een blijvend resultaat geleid. Dat blijkt uit een brief van het provinciebestuur aan Provinciale Staten. Het aantal mensen dat ervoor kiest de website in de Friese taal te bekijken, blijft steken op zo’n 3 procent van het totaal.

Regiovrijdag, 4 mei 2018

Conflicten leiden tot schrappen feestweek

Feanwâlden - In Feanwâlden is dit jaar geen feestweek en ook veel andere evenementen gaan niet door. Stichting Mei Elkoar Ien (MEI) heeft alle activiteiten voor dit jaar, waaronder het tweejaarlijkse dorpsfeest in september, afgeblazen.

Regiovrijdag, 4 mei 2018

‘Lekker ite mei Reitse’ is voorbij in Joure

Joure - Restaurant ’t Plein in Joure, dat Reitse Spanninga al dertig jaar bestiert met zijn vrouw Tryntsje en chef-kok Ultsje Dijkstra, is verkocht. Op 18 juni wordt het restaurant overgenomen door Marten Haga en Nely Smit.

Regiovrijdag, 4 mei 2018

Plein voor verzetsvrouw Tiny Mulder

Beetsterzwaag - Op het onderschrift van het naambord staat het in het Fries: ‘fersetsfrou, sjoernaliste en skriuwster’. Dat past het beste bij de Friese dichter en schrijfster, die werd opgevoed in het Nederlands maar zich later - toen ze met haar ouders terug verhuisde naar Fryslân - het Fries eigen maakte. Vanavond, voorafgaand aan de Dodenherdenking in het dorp, wordt het naambord onthuld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties