De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 4 juni 2015.

Cultuurdonderdag, 4 juni 2015

Politieorkest zwaait Tjeerd de Walle uit in Feanwâlden

Tjeerd de Walle (62) uit Feanwâlden neemt vandaag afscheid van het Nederlands Politie Orkest tijdens een speciaal optreden op de gerenoveerde Koemarkt in het dorp. Hij speelde 36 jaar lang trompet in het nationale politieorkest.

Economiedonderdag, 4 juni 2015

Fosfaatwet mag extensieve boeren niet duperen

Leeuwarden - De drie noordelijke provincies maken zich zorgen over het plan van staatssecretaris Sharon Dijksma om de melkproductie te beperken. Als deze beperking er daadwerkelijk komt moet dat wat Fryslân, Groningen en Drenthe betreft op een eerlijke en duurzaame manier. De mogelijkheid voor grondgebonden groei moet open blijven.

Hoofdartikeldonderdag, 4 juni 2015

Ideologische leegheid van de 'Grote Dikke Ik'

Een samenleving waarin niet de 'Grote Dikke Ik' regeert, maar die gebaseerd is op de waarden van hardwerkend Nederland. Daarover sprak premier Mark Rutte vorige week op het VVD-congres in Arnhem. Arie Slob van de ChristenUnie wil daarover meer horen van de minister-president. Hij kreeg deze week steun van een meerderheid in de Tweede Kamer voor een debat over zulke waarden.

Regiodonderdag, 4 juni 2015

Huisruil nodig om senioren te huisvesten

Leeuwarden - Woningruil onder huurders moet er in de toekomst voor zorgen dat de vergrijzende Friese bevolking in geschikte huizen kan blijven wonen. Gemeenten, zorgorganisaties en woningcorporaties zullen hier op inzetten. Dat zegt directeur Erik Zwierenberg van het aan de NHL Hogeschool gelieerde platform Gezondheid Expertise- en Educatiecentrum Friesland (Geef).

Regiodonderdag, 4 juni 2015

Gemeenten willen service van Hefpunt niet

Leeuwarden - Hefpunt, het kantoor in Groningen dat belastingen int voor de drie noordelijke waterschappen, is er nog niet in geslaagd gemeenten als klant voor dat doel te winnen. Wel worden gesprekken gevoerd met meerdere mogelijke klanten, laat Hefpunt-voorzitter Jakob Bartelds weten. Zo geeft de gemeente Groningen een eerste verkenning een vervolg.

Regiodonderdag, 4 juni 2015

Alde Fryske Tsjerken vraagt geld voor natuuronderzoek

Leeuwarden - Stichting Alde Fryske Tsjerken wil dat er gedegen onderzoek komt naar de flora en fauna op kerkhoven in Fryslân, vergelijkbaar met een dergelijk door Stichting Groninger Kerken en Landschapsbeheer Groningen in de buurprovincie. Zij betaalden dat deels met een provinciale subsidie.

Regiodonderdag, 4 juni 2015

Aantal banen in Fryslân neemt eindelijk weer toe

Leeuwarden - Het aantal banen in Fryslân neemt dit jaar voor het eerst in lange tijd weer toe. In 2016 zet het herstel door en dragen vooral de bouw, zakelijke dienstverlening en distributiesector positief bij aan de werkgelegenheid. De zorg en overheid houden voorlopig last van bezuinigingen. Industrie en landbouw tellen door productiviteitsverbeteringen ook minder banen.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 juni 2015

Nieuwe lesmodule over monumentale kerken

Groningen - De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) heeft een nieuwe online lesmodule ontwikkeld over het in stand houden van monumentale kerken. De lesmodule sluit aan bij het educatieve programma Bouwwerk. Via dit spel kunnen kinderen zelf de rol van bouwkundige spelen, en worden ze geconfronteerd met alle dilemma's die zich kunnen voordoen rondom instandhouding en gebruik van een monumentale kerk, aldus de stichting.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 juni 2015

Ontmoeting kerken Oost en West in Berlijn

Berlijn - In Berlijn vindt zaterdag 5 september een ontmoetingsdag plaats in het kader van gemeentecontacten die voor de val van de Muur in Duitsland ontstonden tussen kerken uit voormalig Oost- en West-Duitsland. Het gaat om de zogenaamde Duits-Duitse gemeentencontacten. De Landelijke Werkgroep Gemeentecontacten Nederland-Duitsland heeft echter te horen gekregen dat ook Nederlandse deelname zeer op prijs gesteld wordt. Ook vanuit Nederland waren er veel gemeentecontacten. ,,We willen de ervaringen van toen delen en ook kijken wat we er mee kunnen voor de komende generaties'', schrijft bisschop dr. Markus Dröge van de Evangelische Kirche Berlin-Brandenburg-schlesische Oberlausitz. Info: www.kerkcontacten.nl


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties