De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van woensdag, 4 juli 2007.

Agendawoensdag, 4 juli 2007

Klassiek

Economiewoensdag, 4 juli 2007

‘Mensen kijken te veel naar digitaal beeld’

Heerenveen/Leeuwarden - Prachtige foto’s maken is nu bijna voor iedereen binnen handbereik. ,,Met de digitale technieken en software zijn nu de mooiste creaties te maken”, vertelt Fred Dalsheim (45) van de gelijknamige foto- en videozaak in Leeuwarden. In de branche is er de afgelopen jaren zoveel veranderd dat continu bijspijkeren noodzakelijk is. ,,Wanneer je je niet blijft specialiseren in de nieuwste ontwikkelingen op beeld en computergebied, is er voor de langere termijn absoluut geen toekomst meer voor je bedrijf”, waarschuwt hij.

Expowoensdag, 4 juli 2007

Akkrum, Terptsjerke: expo jonge kustenaars, t/m 20 juli.

Regiowoensdag, 4 juli 2007

Trammelant bij woningbouwclub

Drachten - De Raad van Toezicht en de ledenraad van Woningbouwvereniging Smallingerland hebben het contract met hoofdbestuurder Cees Oprins per direct opgezegd. ,,Verschil van inzicht over het gevoerde beleid”, is volgens RvT-voorzitter Jan Dijkstra de reden. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van de maatschappelijke woononderneming Accolade Groep, de beoogde fusiepartner waarmee Woningbouwvereniging Smallingerland al nauw samenwerkt, reageren ,,met verwondering” op het eenzijdige besluit. Oprins is tevens bestuursvoorzitter van Accolade. Dat blijft hij.

Regiowoensdag, 4 juli 2007

PvdA wil dat fractie praat met Liemburg

Easterein - De meerderheid van de leden van de PvdA wil dat burgemeester Johanneke Liemburg en de raadsfractie van de PvdA snel om de tafel gaan zitten om gezamenlijk een oplossing te vinden voor de bestuurscrisis in de gemeente Littenseradiel. Dat overleg zou moeten plaatsvinden onder professionele begeleiding. De leden vroegen de raadsfractie de motie van wantrouwen tegen de burgemeester tijdens dat overleg even opzij te zetten.

Regiowoensdag, 4 juli 2007

Sneek: meer samenwerken

Sneek - De gemeenteraad van Sneek wil dat de acht gemeenten in de Zuidwesthoek gezamenlijk een onderzoek doen naar intergemeentelijke samenwerking. Een PvdA-motie die hiervoor pleitte, is gisteravond unaniem aangenomen.

Regiowoensdag, 4 juli 2007

Raad ‘Drachten’ wil nog dit jaar dragraces

Drachten – Er moet nog dit jaar een dragrace kunnen worden gehouden op de airstrip in Drachten. Dat vindt de gemeenteraad van Smallingerland. Een amendement van de SP over het onderwerp werd gisteravond tijdens de raadsvergadering door alle partijen gesteund. De dragracers hadden het punt zelf op de agenda gezet via een burgerinitiatief, gedragen door 3600 handtekeningen. Volgens de SP ziet het bestuur van dragracevereniging Explosion wel degelijk mogelijkheden om de vliegbaan dit jaar nog voor wedstrijden te gebruiken. De airstrip is door een schoonmaakbeurt vorig jaar, in opdracht van de luchtvaartinspectie, daarvoor te stroef geworden.

Regiowoensdag, 4 juli 2007

Stimulans om te werken

Leeuwarden - Alleenstaande ouders uit Leeuwarden die in de bijstand zitten kunnen vanaf september gerust een deeltijdbaan aannemen. Hun loon wordt aangevuld tot het niveau van hun uitkering, plus een extraatje van 66 euro. Bovendien hoeven ze niet meer per se te solliciteren op een voltijdbaan.

Regiowoensdag, 4 juli 2007

Heerenveen denkt over fusie Skarsterlân

Heerenveen - De VVD in Heerenveen wil fuseren met Skarsterlân, zo bleek maandagavond tijdens de gemeenteraad. Andere partijen in Heerenveen én in Skarsterlân staan ook open voor een samenvoeging van beide gemeenten.

Regiowoensdag, 4 juli 2007

‘Grou’ op miljoenenjacht

Grou - De komende maanden gaat het gemeentebestuur van Boarnsterhim op zoek naar oplossingen voor het miljoenentekort. De gemeenteraad toonde zich gisteren eensgezind in de steun voor de aanpak van B en W. Die zullen de komende maanden laten uitzoeken wat de gevolgen zijn van het schrappen van bepaalde onderdelen. In september is het aan de raad om de moeilijke keuzes te maken.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juli 2007

Plaisier kraakt Protestants Pamflet

Leeuwarden - De predikantenbeweging Op Goed Gerucht heeft met haar Protestants Pamflet iets naar buiten gebracht dat te kort door de bocht is, te generaliserend en weinig onderbouwd. Dat vindt dr. Bas Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. Hij schrijft dat in Centraal Weekblad van komende vrijdag.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juli 2007

Noordelijk treffen over kerkopbouw

Leeuwarden - In Zwolle wordt dit najaar een grote noordelijke conferentie gehouden rond het thema ‘De kerk heeft toekomst’. De gemeenteopbouwdag op zaterdag 6 oktober is een initiatief van de drie regionale dienstencentra van de Protestantse Kerk in Nederland in het Noorden: Overijssel/Flevoland, Groningen/Drenthe en Fryslân.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juli 2007

Kerkgebouw voor hechte geloofsgemeenschap

Gorredijk - In de eerste aflevering van de Tsjerkepaadserie 2007 aandacht voor de rooms-katholieke Christus Licht de Wereld-kerk in Gorredijk. In dit kerkgebouw is zaterdag de start van Tsjerkepaad, waarbij de nieuwe Turfroute wordt ingeluid en de Tsjerkepaadvlag gepresenteerd.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juli 2007

Zondags 4,5 miljoen kerkgangers


Sportwoensdag, 4 juli 2007

Heerenveen opent tegen Willlem II

Heerenveen - Sportclub Heerenveen opent het nieuwe voetbalseizoen met een thuisduel tegen Willem II. De Tilburgers komen vrijdagavond 17 augustus op bezoek in het Abe Lenstra Stadion. De ontmoeting tussen Heerenveen en Willem II is ook meteen het openingsduel van de competitie.

Sportwoensdag, 4 juli 2007

Marco Bos stelt orde op zaken in zesdaagse

Tolbert - De fietsers in de zesdaagse Noordenveld/Westerkwartier likten gisteravond in Tolbert hun wonden, na de valpartijen van een dag eerder in Nieuw-Roden. Arjan Stroetinga kon nog een uur lang de pijn in zijn benen verdragen die hij overhield aan twee buitelingen van de vorige avond, maar moest toen opgeven. De Oldeberkoper stapte halverwege de koers als leider van het klassement af. Marco Bos werd in Tolbert tweede achter Jos Feiken uit Muntendam. Na de overwinning van een dag eerder in Nieuw-Roden was dat voor de renner uit Roden voldoende om de koppositie te pakken in het algemeen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties