De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van maandag, 4 juli 2011.

Cultuurmaandag, 4 juli 2011

Feintsjes voor derde keer kampioen

Menaam - Dweilorkest De Menaemer Feintsjes uit Menaam is zaterdag voor de derde keer Nederlands kampioen geworden tijdens het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten in Voorthuizen. Dat heeft een woordvoerder van de muziekgroep gemeld.

Hoofdartikelmaandag, 4 juli 2011

Zorgen om Europese jeugdwerkloosheid

De Griekse crisis en de zorgen om de stabiliteit van de euro drukken een ander economisch probleem naar de achtergrond dat in Europa mogelijk op langere termijn nog negatievere gevolgen kan hebben. En dat is de jeugdwerkloosheid.

Regiomaandag, 4 juli 2011

Twee dingen af, dus ook twee openingen

Sint Nicolaasga - Eén feestje vond Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga niet genoeg zaterdag. Niet alleen het centrum is immers vernieuwd. Ook de herinrichting van het terrein van de voormalige zuivelfabriek is afgerond. Daarom werd besloten tot twee feestelijke openingen dit weekend.

Regiomaandag, 4 juli 2011

Veel Friezen beschonken achter het stuur

Leeuwarden - De Friese politie is het afgelopen weekeinde druk geweest met automobilisten en bromfietsers die onder invloed van alcohol toch waren gaan rijden. Vijf automobilisten en drie bromfietsers moesten bij alcoholcontroles hun rijbewijs inleveren.

Regiomaandag, 4 juli 2011

Solliciteren voor een plekje op d’Halve Maen

Heerenveen - Johanan gaat vijf dagen op VOC-dieet, Ymkje doet de elfstedentocht te paard en Paula gaat tweehonderd kilometer fietsen. Zes derdeklassers van het Bornego College uit Heerenveen hebben elk een eigen manier bedacht om sponsoren te vinden voor een reis naar New York op 7 september, waar ze vervolgens aan boord zullen stappen van een replica van VOC-schip d’Halve Maen.

Regiomaandag, 4 juli 2011

Arend Glas liet bruiloft van prins Albert II schieten

Monaco/Joure - Hij had een uitnodiging om op zaterdagmiddag mee te feesten, maar bobsleeër Arend Glas uit Joure besloot om toch maar niet naar het huwelijk van ,,goede bekende” prins Albert II van Monaco en Charlene Wittstock te gaan.

Regiomaandag, 4 juli 2011

Leeuwarden geprezen om wijkaanpak

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden pakt de sociale problemen in de aandachtswijken op een goede manier aan. Andere gemeenten in Nederland kunnen er een voorbeeld aan nemen.

Sportmaandag, 4 juli 2011

Janson maakt verwachtingen waar op Open Molentoernooi

Leeuwarden - Kevin Janson heeft gisteren het vijfde Open Molen-toernooi van tennisvereniging De Molen in Leeuwarden gewonnen. In de heren categorie 3 versloeg de als eerste geplaatste tennisser en favoriet uit Leeuwarden in de finale Freek Bekhof uit Wolvega in twee sets met 7-6 en 6-1.

Sportmaandag, 4 juli 2011

IJzersterke Feenstra koning van Harlingen

Harlingen - De vrijeformatiepartij in Harlingen kreeg gisteren een onverwachte apotheose. Dat was te danken aan het spectaculaire spel van Hans Wassenaar uit Tzummarum, wiens partuur dit seizoen nog niet eerder in de prijzen viel maar desondanks wel het vertrouwen van de tc behield. Dat hielp de 20-jarige Wassenaar in Harlingen in de finale tegen uit te blinken. Het was net niet genoeg voor de zege. Die ging naar Martijn Olijnsma, Marten Feenstra (koningsprijs) en Hylke Bruinsma.

Sportmaandag, 4 juli 2011

Motorclub van Noordwolde jubileert en treurt een beetje

Noordwolde - Nuttert van der Heide was in 1936 de organisator van de eerste grasbaanmotorraces in Noordwolde. Dit weekeinde jubileerde de Rensportvereniging van het dorp met een receptie, jubileumraces en - voor het eerst in Fryslân - de finale van het EK Zijspanraces. Wijlen Van der Heide was de eerste voorzitter van de slechts drie (!) die de vereniging ooit heeft gekend. Zijn opvolger in 1960 was Andries Meijer (81), die vervolgens 35 jaar lang preses was en schitterend kan verhalen over het grasbaanracen in Noordwolde.

Sportmaandag, 4 juli 2011

Sven Kums zit het wel zitten in Fryslân

Dronten - De Belgische middenvelder Sven Kums verzuimde zaterdagavond in Dronten zijn tweede optreden in het shirt van sc Heerenveen op te sieren met een doelpunt. Nadat hij tegen het combinatie-elftal van Gaasterlân-Sleat al twee keer succesvol was kreeg hij een kwartier voor tijd alleen voor doelman Jelmer Groen van ASV Dronten een dot van een kans. Maar de inzet van de Belg hobbelde naast het vijandelijke doel, symptomatisch voor het gebrek aan scherpte bij de Friese club.

Sportmaandag, 4 juli 2011

Marco van der Heide looft positivisme bij Cambuur

Drachten - Met drie goals in het eerste oefenduel van Cambuur tegen derdeklasser DTD (0-7) onderscheidde Marco van der Heide zich vrijdagavond al. Met opnieuw een drietal treffers - waaronder een wonderschoon lobje - deed de aanvallende middenvelder tegen tweedeklasser ONB uit Drachten wederom van zich spreken. Cambuur won op Sportpark De Fennen overtuigend met 0-12.

Sportmaandag, 4 juli 2011

Vlammend slot bezorgt Fryslân tweekampwinst

Grijpskerk Het venijn zat ’m zaterdag in de staart tijdens de traditionele tweekamp tussen Fryslân en Holland. Op de neutrale bodem van grensdorp Grijpskerk vlamde het keurkorps van ‘bondscoach’ Ate Westerhof op het moment dat het er écht toe deed. Enkel op de juniorenschans bleek het sterke Friese slotakkoord niet afdoende te zijn, maar de overwinning in zijn totaliteit was met een ruim verschil van 8,33 meter uiteindelijk afgetekend.

Sportmaandag, 4 juli 2011

Meindertsma trainer vrouwen Heerenveen

Heerenveen - Peter Meindertsma is de nieuwe trainer van de vrouwen van Heerenveen. De 36-jarige Heerenvener is de opvolger van Rick Mulder, die dit seizoen C-jeugd van FC Groningen traint. Meindertsma werd in februari ontslagen bij Harkemase Boys, waarmee hij nog altijd in conflict is over de afkoopsom.

Sportmaandag, 4 juli 2011

‘Bij de start zag ik al aan zijn gezicht dat hij iets van plan was’

Met een vluchtpoging vanuit het vertrek van de Tour de France drukte Lieuwe Westra zaterdag bij de eerste de beste gelegenheid zijn neus tegen het venster. Gaat Westra deze Tour nog mooie dingen laten zien?

Sportmaandag, 4 juli 2011

De nieuwe zakelijkheid; het is even wennen

Iedereen die ik vorige week maandag het nieuws vertelde reageerde verbaasd. Vol ongeloof. Gerald Sibon naar sc Heerenveen. Het moest wel haast een verlate 1 aprilgrap zijn, maar niets was minder waar. De 37-jarige aanvaller begint aan zijn derde ambtstermijn in Fryslân.

Sportmaandag, 4 juli 2011

Sportquiz: Eddy Merckx

Eddy Merckx wordt algemeen gezien als de beste wielrenner aller tijden. De Belg won vijfmaal de Ronde van Frankrijk en daarnaast verdwenen ook alle andere belangrijke hoofdprijzen wel één of meerdere keren in zijn prijzenkast. Hoe groot Merckx was, wordt duidelijk uit een beschrijving van Jacques Anquetil - eveneens vijfvoudig Tourwinnaar - van de ideale wielrenner. ‘Men neme de benen van Merckx, het hoofd van Merckx, de spieren van Merckx, het hart van Merckx en de zegedrift van Merckx.’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties