De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 augustus 2015.

Economiedinsdag, 4 augustus 2015

Schade voor graanboeren

Leeuwarden - Met de zomerstorm eind vorige maand en de vele regenbuien van de afgelopen weken lijden sommige akkerbouwers een flinke strop bij hun graanoogst. Plaatselijk is graan daardoor platgeslagen (zoals duidelijk op de foto hierboven is te zien) en dat levert problemen op bij het dorsen. Hoe groot de schade in Fryslân is, kan akkerbouwwoordvoerder Upt Hiddema van LTO Noord nog niet zeggen.

Regiodinsdag, 4 augustus 2015

De Nuna 8 is slanker en sneller

Lemmer/Delft - De concurrentie was moordend, maar Thijs Overwijk uit Lemmer kwam na een sollicitatieprocedure van ongeveer drie maand als één van de gelukkigen uit de bus. Met veertien medestudenten mocht bij meewerken aan de allernieuwste zonneauto: de Nuna 8. Na een jaar ontwerpen en sleutelen werd de wagen gisteren gepresenteerd in de tuin van paleis Soestdijk.

Regiodinsdag, 4 augustus 2015

Stand van waddenvogels neemt snel af

Terschelling - Het aantal broedende vogels in het internationale waddengebied neemt steeds sterker af. Dat blijkt uit het internationale rapport Trends of Breeding Birds in the Wadden Sea 1991-2013. In het Nederlandse deel van de Waddenzee is de daling groter dan in de andere delen.

Regiodinsdag, 4 augustus 2015

Sneekweek verloopt tot nu toe prima

Sneek - Het eerste weekeinde van de Sneekweek is goed bezocht. De gemeente Súdwest-Fryslân turfde 100.000 bezoekers sinds de opening van het zeilevenement op vrijdag. Met in totaal 21 aanhoudingen spreekt de politie van een rustig weekeinde, zonder grote incidenten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties