De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van donderdag, 4 september 2003.

Agendadonderdag, 4 september 2003

Klassiek

Bijschriftdonderdag, 4 september 2003

Peinzen

Er zijn zaken in het leven waar je dag en nacht mee bezig kunt zijn.

Economiedonderdag, 4 september 2003

Grootse plannen voor Lauwersoog

Lauwersoog – De ondernemers op Lauwersoog willen het havengebied en de nabije omgeving een stevige impuls geven. Daarvoor organiseren ze met inzet van onder meer het Nederlands Visbureau, sponsors, de betrokken gemeenten en andere ondernemers in het Lauwersmeergebied zaterdag de ‘Dag van de Garnaal’.

Expodonderdag, 4 september 2003

Aldeboarn, Aldheidskeamer Uldrik Bottema: wisselexpositie van Reny Jonker-Watzema uit Lelystad: alles over de koe en een tentoonstelling van boerderijen in en rond Aldeboarn, t/m 30 sept.

Hoofdartikeldonderdag, 4 september 2003

Machtsstrijd…

Mahmoud Abbas is een niet te benijden man. De Palestijnse premier krijgt kritiek van twee kanten. Veel van zijn landgenoten vinden hem een zetbaas van Israël. De Israëliërs op hun beurt vinden dat Abbas meer moet doen om radicale Palestijnen het zwijgen op te leggen. Abbas’ positie wordt nog hachelijker omdat de Palestijnse president Arafat hem tegenwerkt.

Regiodonderdag, 4 september 2003

‘Staatsbos in Fryslân moet naar Fryske Gea’

Leeuwarden – De natuurgebieden van Staatsbosbeheer (SBB) in Fryslân kunnen beter worden overgedragen aan It Fryske Gea (IFG). Die provinciale vereniging werkt namelijk veel efficiënter dan de voormalige rijksdienst: It Fryske Gea verteert per beheerde hectare veel minder overheidsgeld dan het verzelfstandigde SBB.

Regiodonderdag, 4 september 2003

‘Bliid dat wy it jubileum fiere kinne’

Makkum - Het Friesch Dagblad bestaat een eeuw. Ze heeft geen honderd jaar met de krant geleefd - daarvoor is ze te jong - maar een heel eind komt ze wel: Annie Lutgendorff uit Makkum, bijna 85 jaar.

Regiodonderdag, 4 september 2003

‘Gewoon rustig blijven leven’

Heerenveen – ,,Je stoorde me net in een slaapje. Dat geeft niets. Ik kan daar straks gewoon mee doorgaan.” Ontspannen wacht mevrouw T. Klaren-Benen uit Heerenveen haar honderdste verjaardag af.

Regiodonderdag, 4 september 2003

‘Zo’n scenario kun je niet plannen’

Aldeboarn -8 juli 1993 en 25 augustus 2003. Harry Oenema (57) uit Aldeboarn zal die twee data niet licht vergeten. Het zijn z’n eerste en laatste klus als voorlichter van de Politie Fryslân. Bij de eerste was hij nauwelijks voorbereid om de landelijke pers te woord te staan, bij de laatste was hij eigenlijk zijn bureau al aan het ontruimen. Vrijdag neemt Oenema na 37 jaar dienst afscheid van de politie.

Regiodonderdag, 4 september 2003

‘Wij zoeken zus van Margreeth de Boer’

Leeuwarden - De nieuwe burgemeester van Leeuwarden, de opvolger van Margreeth de Boer, mag een man of vrouw zijn, het liefst in een leeftijd tussen de veertig en vijftig jaar. Het moet iemand zijn die iets voor elkaar krijgt en iemand met inzicht.

Regiodonderdag, 4 september 2003

Leeuwarden gaat preventief fouilleren

Leeuwarden - Burgemeester De Boer van Leeuwarden wil kijken of preventief fouilleren in de stad kan worden ingezet. Verschillende schietincidenten in de stad zijn de aanleiding om te kijken of het middel kan worden toegepast.

Regiodonderdag, 4 september 2003

Hoe een muis een mens beter maakt

Leeuwarden - Marco Bosmans verkeert in een luxe positie. Gerenommeerde laboratoria vechten om hem. De uit Den Helder afkomstige Marco heeft de banen voor het uitkiezen.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 september 2003

Inzicht in het buitenkerkelijk geloven

Goed beschouwd doorbrak Huub Oosterhuis tijdens zijn toespraak bij de bijzetting van prins Claus een taboe: hij zei openlijk dat de prins ‘niet zo’n kerkganger’ was en dat het woord God niet over zijn lippen kwam. Veel mensen hebben die opmerking als goed ervaren. Hier werd eerlijke taal gesproken, de zaken werden niet anders voorgesteld dan ze eigenlijk waren.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 september 2003

Dichter/dominee Jaap Zijlstra 70 jaar

Leeuwarden – Dichter en dominee Jaap Zijlstra uit Amsterdam wordt morgen 70 jaar. Ds Zijlstra, oud-predikant van onder meer Duurswoude en tevens vele jaren werkzaam in de provincie Groningen voor de evangelisatiearbeid in de classis Appingedam, is nog steeds een veel gevraagd predikant en spreker.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 september 2003

Nog dezelfde gemeenschapszin

Frieschepalen - Het dorpsfeest is nog maar pas achter de rug of Frieschepalen heeft weer iets te vieren: het 75-jarig bestaan van de Gereformeerde Kerk. Zaterdag is er een ‘open kerk’ met tentoonstelling en orgelspel en diezelfde avond is er een grote barbecue.

Sportdonderdag, 4 september 2003

Tekort aan jury bedreiging voor Friese turnsport

Leeuwarden – Door een chronisch tekort aan goed opgeleide juryleden in de regio Friesland dreigen op termijn turnwedstrijden niet door te gaan.

Sportdonderdag, 4 september 2003

Riemer Kooistra, ‘Yn de oanfal; je traine sa’t je spile hawwe’

Riemer Kooistra debuteert zaterdag in de competitie als trainer van eersteklasser Broekster Boys. De Birdaarder kent als oud-speler de cultuur van de voetbalclub uit Damwoude.

Sportdonderdag, 4 september 2003

Heerenveen pas na donderspeech op schot tegen Arnhem

Heerenveen – De futsallers van Heerenveen zijn de competitie in de eerste divisie begonnen met een klinkende 8-2 zege op Kleurrijk Arnhem. Toch kwam de overwinning niet zo gemakkelijk tot stand als de uitslag doet vermoeden. De Friezen hadden een zwakke start en stonden binnen vijf minuten 2-0 achter.

Weerdonderdag, 4 september 2003

Vrij zonnig

Vandaag is het vrij zonnig nazomerweer en blijft het droog. Het kwik loopt op tot ongeveer 22 graden en er waait een zwakke wind uit noordoostelijke richtingen. Vannacht is het fris bij een minima van 10 graden. Ook morgen is het fraai nazomerweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties