De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 september 2015.

Economievrijdag, 4 september 2015

Warnser bakker kan het niet langer bolwerken en sluit de deuren

Warns - Roel van der Meulen (63) doet zijn verhaal in zijn bakkerij, tussen de bedrijven door. Hij heeft het razend druk met het verwerken van extra bestellingen. Maar je hoort hem niet klagen. Het bakkersvak is per slot van rekening zijn lust en zijn leven.

Hoofdartikelvrijdag, 4 september 2015

0409 HOOFDARTIKEL - VVD: economie komt eerste plaats toe

Tot vreugde van de een en tot verdriet van een ander gaat het kabinet in hoger beroep in de zaak die milieuorganisatie Urgenda had aangespannen en gewonnen. De rechter heeft onder meer gezegd dat de Nederlandse staat meer moet doen aan milieu en duurzaamheid, in overeenstemming met de afspraken.

Regiovrijdag, 4 september 2015

Altijd een vol mobieltje dankzij jas met zonnecellen

Vlieland - Wie een jas wil hebben waarmee je op zonne-energie je mobieltje kunt opladen, kan vanaf vanmiddag bieden op de solar parka. Met deze jas, voorzien van afneembare zonnecellen, kom je volgens ontwerpster Pauline van Dongen nooit meer met een lege smartphone te staan.

Regiovrijdag, 4 september 2015

65e Allegorische Optocht St. Nyk trekt weer duizenden mensen

Sint Nicolaasga - Een grote verscheidenheid aan praalwagens trok gisteren tijdens de 65e editie van de Allegorische Optocht door het dorp. Elf grote en acht kleine wagens reden mee met deze jubileumtocht, die elk jaar op de eerste donderdag van september wordt gehouden. De Allegorische Optocht is een onderdeel van de Sint Nykster Merke en is het grootste praalwagenevenement van Noord-Nederland, dat jaarlijks vele duizenden toeschouwers trekt. De Vereniging Voor Volksvermaak (VVV) Sint Nicolaasga is de organisator van de optocht.

Regiovrijdag, 4 september 2015

Wijk integreert langzaamaan op Maartenswoude

Drachten - Acrobaten, clowns, disco, lekkere hapjes en een barbecue: Talant trekt alles uit de kast om een feestelijke dag te maken van de opening van het splinternieuwe wijkgebouw. De hele buurt is uitgenodigd en het lijkt erop dat veel mensen daar gehoor aan hebben gegeven. In de grote tent, met warme koffie of gezonde smoothie, maakt een plensbui niets uit.

Regiovrijdag, 4 september 2015

Friese rechters solidair met collega's Assen

Zwolle - Tientallen rechters hebben gisterochtend in Zwolle joelend hun afkeuring geuit over het meerjarenplan van de Raad voor de Rechtspraak. Voorzitter Frits Bakker en rechtbankpresidenten, onder wie Daan Keur van het arrondissement Noord-Nederland, kwamen op een voor rechters zeldzaam roerige bijeenkomst het voorgenomen besluit verdedigen om rechtbankpersoneel te concentreren op één vestiging per arrondissement. ,,De toegankelijkheid van de rechtspraak staat op het spel", zegt Martia Veen, familierechter in Assen.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 september 2015

Trefmarkt in Drachten moet familiedag voor Noorden worden

Drachten | Zaterdag is de tiende editie van de Trefmarkt in Drachten. Het evenement wordt nieuw leven ingeblazen. Organisator Lloyd Hofwijks hoopt op duizenden bezoekers op het Museumplein.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties