De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van donderdag, 4 oktober 2007.

Economiedonderdag, 4 oktober 2007

‘Ik wilde bij ieder bedrijf langskomen’

Sint Annaparochie – Henk van Dijk (48) had niets met de schoonmaakbranche toen hij zijn bedrijf in 1988 startte. ,,Ik zocht iets waarmee ik bij ieder bedrijf langs kon komen. En het milieu raakte net helemaal ‘in’”, motiveert eigenaar Van Dijk zijn keuze voor het oprichten van HD van Dijk reinigingstechniek in Sint Annaparochie, leverancier en onderhoudsbedrijf van industriële schoonmaakmachines. Vorige week opende Van Dijk zijn nieuwe pand, naast het mechanisatiebedrijf van broer Mijno (50).

Hoofdartikeldonderdag, 4 oktober 2007

De democratie...

De democratie is ook niet meer wat hij was. Als we niet oppassen, hollen we ons staatsbestel van binnen uit, waarschuwt de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling in een rapport dat morgen wordt gepubliceerd.

Regiodonderdag, 4 oktober 2007

Vogelaar verdeelt geld voor wijken

Leeuwarden - Leeuwarden krijgt jaarlijks 2,3 miljoen euro om problemen in de wijk Heechterp-Schieringen aan te pakken. Dat heeft minister Vogelaar (PvdA) van Wonen, Wijken en Integratie gisteren bekend gemaakt. In totaal is er ieder jaar 250 miljoen euro beschikbaar voor veertig achterstandswijken die ‘prachtwijken’ moeten worden.

Regiodonderdag, 4 oktober 2007

Bulk geld Vogelaar toch naar Randstad

Leeuwarden - Wijken in het Noorden mogen dan een hoog bedrag per inwoner ontvangen, in absolute termen gaat de bulk van het fonds voor de veertig Nederlandse probleemwijken naar de Randstad. Vooral Rotterdam krijgt jaarlijks een flink bedrag toegeschoven: 72,1 miljoen euro. Amsterdamse wijken krijgen jaarlijks 64,5 miljoen euro.

Regiodonderdag, 4 oktober 2007

Damwoude wil bovenal dorpshuis

Damwoude - Scholen, bibliotheek, winkels, kerken, maatschappelijk werk en zelfs de thuiszorg zijn in Damwoude goed geregeld. Het dorp mist alleen één belangrijke voorziening: een multifunctioneel centrum. En dat moet er nu snel komen, wat de Damwoudsters betreft.

Regiodonderdag, 4 oktober 2007

Grote bereidheid tot herindeling

Balk - Het is geen vraag meer of er een herindeling moet plaatsvinden in de Zuidwesthoek. Het antwoord is ja. En ook het tijdstip waarop de gemeentelijke herindeling moet plaatsvinden is eigenlijk al bekend: nu. Dat wil zeggen: volgens bureau Berenschot is de tijd er rijp voor. Berenschot trekt die conclusie na een onderzoek onder alle fractievoorzitters van de politieke partijen uit de acht gemeenten in de Zuidwesthoek. Het draait nu nog om welke gemeenten er samen gaan.

Regiodonderdag, 4 oktober 2007

School moet aangifte doen

Leeuwarden - Scholen moeten aangifte doen van crimineel gedrag. Als scholen dat niet doen, gaat daar een verkeerd signaal van uit. Dat zei coördinator jeugdcriminaliteit van de politie M. de Ruiter-Abma gisteren op een themamiddag over veiligheid en scholen.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 oktober 2007

Veelgelezen Drewermann krijgt studiekring

Winschoten - Dr. Eugen Drewermann (1940) is de meest gelezen theoloog van Duitsland. Van zijn werk zijn inmiddels 25 boeken in het Nederlands verschenen. Zaterdag wordt in Ede de ‘Studiekring Eugen Drewermann’ opgericht. Met het initiatief wil men de betekenis en inhoud van het werk van de Duitse theoloog meer bekend maken.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 oktober 2007

Nieuwe plek voor klok uit ‘Sint Jan’

Leeuwarden - De luidklok uit de voormalige Sint Johannes de Doperkerk van Huizum is woensdagmiddag herplaatst in de toren van de Sint Bonifatiuskerk in Leeuwarden. Vicaris Johan te Velde en pastor Cees van Dongen die tot de sluiting beide als pastor aan de Sint Johannes de Doperkerk in Huizum verbonden waren, droegen de klok officieel aan de pastor Peter Bosma van de Bonifatiuskerk over, waarna hij naar boven werd getakeld.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 oktober 2007

Jaarboek PKN komt weer later

Leeuwarden - Het nieuwe jaarboek van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) komt pas medio oktober uit. Dat meldt de PKN op de website. De verschijning van de tweede editie van het Jaarboek van de Protestantse Kerk in Nederland (2007-2008) stond voor een maand eerder gepland. Het is de laatste jaren meer regel dan uitzondering dat het jaarboek niet op tijd klaar is.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 oktober 2007

Er komt ruimte voor de Barmhartige

Steeds minder ouderen geloven in een persoonlijke God. Het staat te lezen in een boekje van de theoloog-journalist Arjan Broers, dat werd aangeboden aan de unie katholieke bond van ouderen. Het boekje is een nadere uitwerking van het laatste onderzoek naar God in Nederland. Veel ouderen zijn nog opgevoed met het Alziende Oog. God die alles ziet.

Sportdonderdag, 4 oktober 2007

Heerenveen heeft defensief pas echt problemen

Leeuwarden - Aanvallend heeft trainer Gertjan Verbeek van sc Heerenveen momenteel een luxe-probleem. Verdedigend daarentegen zijn er pas echt problemen voor de Jubbegaaster. De vacature ‘Petter Hansson’ is nog niet naar behoren ingevuld, gezien het aantal tegentreffers - zeventien - deze voetbaljaargang. Morgen in Helsingborg staat de volgende krachtproef op de rol in de return van de UEFA Cup tegen HIF.

Sportdonderdag, 4 oktober 2007

Van Dam interim-directeur KNWU

Nieuwegein Harjan van Dam is per 15 oktober aangesteld als interim-directeur van de Nederlandse wielrenunie KNWU. Van Dam, die twee jaar geleden als interim-directeur voetbalclub Cambuur Leeuwarden saneerde, blijft aan tot begin 2008.

Sportdonderdag, 4 oktober 2007

Cambuur trapt af in bekertoernooi

Leeuwarden SC Cambuur-Leeuwarden speelt de thuiswedstrijd tegen Excelsior in de derde ronde van het nationale bekertoernooi op dinsdag 30 oktober. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) gisteren bekend gemaakt.

Sportdonderdag, 4 oktober 2007

Helsingborgs - Heerenveen live op tv

Heerenveen Het UEFA Cup-duel tussen Helsingborgs IF en sc Heerenveen wordt morgen rechtstreeks op RTL 7 uitgezonden. De uitzending begint om 17.55 uur.

Sportdonderdag, 4 oktober 2007

Vrij weekeinde voor kaatsers

Leeuwarden Met het inroosteren van een vrij weekeinde (5 en 6 juli 2008) heeft de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB) een lang gekoesterde wens van de kaatsers (en hun partners) ingewilligd. Dat is gisteren bekend geworden bij bekendmaking van het voorlopige wedstrijdschema.

Sportdonderdag, 4 oktober 2007

Bekkering bedankt voor de eer

Den Ham Marathonschaatsster Daniëlle Bekkering uit het Groningse De Ham schaatst komende winter toch niet voor Frisia. Zij heeft sponsor Dirk Scheringa verzocht haar contract per 1 oktober te ontbinden.

Sportdonderdag, 4 oktober 2007

Kromkamp met nieuwe damesploeg

Drachten Jan Eise Kromkamp start het marathonseizoen zaterdag als ploegleider van een nieuw damesteam. De oud marathonschaatser uit Wolvega begeleidt Marja van der Werf (Nes) en Lucy Hutten-Witteman (Oegstgeest) in een pak van Drachtster bouwbedrijf HSB Totaal, met als nieuwkomers in de landelijke wedstrijden Ytsma (Leeuwarden) en Sanne Halma uit Gaast. Trainer van de ploeg is Johan Zonderland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties