De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 oktober 2016.

Economiedinsdag, 4 oktober 2016

Friese ING-medewerkers vrezen voor baan

Leeuwarden/Amsterdam - Bankbedrijf ING snijdt fors in zijn personeelsbestand. In Nederland vervallen 2300 voltijdsbanen, in België 3500. Daarbij neemt ING in ons land ook afscheid van 950 extern ingehuurde krachten, voornamelijk IT´ers. In totaal worden zo´n zevenduizend medewerkers getroffen door de reorganisatie die wordt uitgevoerd om meer digitaal te gaan werken.

Hoofdartikeldinsdag, 4 oktober 2016

Anti-conceptie soms verplicht stellen?

De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge (CDA) vindt dat in sommige omstandigheden ouders verplicht moeten kunnen worden om anti-conceptie toe te passen. Verslaving, psychische problematiek of een slechte leefsituatie zijn omstandigheden waarin de verplichte anti-conceptie mogelijk moet zijn. De wethouder meent dat kinderen recht hebben op een goede omgeving. Het liefste ziet hij dat ouders vrijwillig de beslissing nemen geen kinderen te willen. Dat lukt betrekkelijk vaak na intensieve gesprekken en begeleiding. Maar er zijn ouders die geen anti-conceptie willen. Sommigen hebben al kinderen die allen uit huis zijn geplaatst.

Regiodinsdag, 4 oktober 2016

NO-Fryslân wil snel verduurzamen

Dokkum - Nederland wil in 2025 20 procent van het energieverbruik duurzaam produceren, Fryslân mikt op 25 procent. Noordoost- Fryslân denkt de 40 procent te kunnen halen. Hoe? Dat wordt vanavond verteld.

Regiodinsdag, 4 oktober 2016

Meeste bewoners Drachtster flat snel terug naar woning

Drachten - Het grootste deel van de bewoners van de flat aan de Lange West in Drachten die zaterdag door een brand werd getroffen kan deze week weer naar hun huis terug.

Regiodinsdag, 4 oktober 2016

GGD onder druk om begeleiding statushouders

Leeuwarden - De verhoogde instroom van asielzoekers zorgt ervoor dat de uitvoering van taken door GGD Friesland op dit moment onder extra druk staat. Vooral voor de begeleiding van kinderen is meer werk nodig dan voorheen. Vooruitlopend op de uitkomsten van een inventarisatie vraagt de Veiligheidsregio Fryslân aan alle Friese gemeenten alvast meer geld opzij te leggen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties