De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 4 oktober 2017.

Economiewoensdag, 4 oktober 2017

Plan voor zonne-eiland langs de hele Afsluitdijk

Leeuwarden - Er zijn plannen voor een zonne-eiland langs de Afsluitdijk in het IJsselmeer dat alle Friese huishoudens van energie kan voorzien. De panelen komen ingebouwd in lagunes. Die worden zo’n 2,5 kilometer breed. Ook komen er eilanden langs de Noordoostpolder en de dijk.

Hoofdartikelwoensdag, 4 oktober 2017

Pijler van de liberale politiek is wankel

De liberale minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft haar politieke verantwoordelijkheid genomen voor de ernstige fouten bij Defensie. Het is uniek dat zij aftreedt tegelijk met de Commandant der Strijdkrachten die met onmiddellijke ingang ontslag nam zonder te wachten op de overdracht. Daarmee toont de hoogst verantwoordelijke generaal dat hij operationeel de veiligheidssituatie van het leger - net als de minister - niet heeft kunnen garanderen.

Regiowoensdag, 4 oktober 2017

Op een veilige school past geen gegriezel

Leeuwarden - Verschillende christelijke basisscholen hebben besloten om dit jaar het thema van de Kinderboekenweek, ‘Griezelig eng’, los te laten. Zij hebben gekozen voor ‘Bibbers in je buik’, het alternatieve thema van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB).

Regiowoensdag, 4 oktober 2017

LF2018: verscheidenheid, dromen en milieu

Leeuwarden - Vier jaar nadat Leeuwarden tot Culturele Hoofdstad werd verkozen, is gisteren het programma voor 2018 gepresenteerd. Het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018) bestaat uit zestig projecten, onderverdeeld in vier hoofdlijnen. Daarnaast is er een programma gemaakt door de ‘mienskip’ met honderden activiteiten door de hele provincie. Dare to dream, Dare to be different, Dare to act en Royal Friesian: dat zijn de vier programmalijnen voor komend jaar.

Regiowoensdag, 4 oktober 2017

60 procent moet instemmen voor glasvezelaanleg

Dokkum - Het lijkt erop dat de aanleg van snel internet in het Friese buitengebied eindelijk kan beginnen. De provincie Fryslân heeft gisteren bekendgemaakt te kiezen voor Kabelnoord in de tenderprocedure voor de aanleg. Het kabelbedrijf moet, in ruil voor een achtergestelde lening, binnen drie jaar minstens 18.600 adressen voorzien van snel internet. Daarbij stelt Kabelnoord wel een voorwaarde: 60 procent van de bewoners moet klant worden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties