De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 januari 2013.

Cultuurzaterdag, 5 januari 2013

‘Die Welt’ opent festival in Groningen

Groningen | De debuutfilm Die Welt van de Groningse regisseur Alex Pitstra is de opening van het International Film Festival Rotterdam in Groningen (IFFRiG). Dat heeft de organisatie van het filmfestival gisteren gemeld. Die Welt vertelt het verhaal van Abdallah, een jonge dvd-verkoper uit Tunis die droomt van een beter leven in Europa. Het IFFRiG, een satellietprogramma van het grote International Film Festival Rotterdam, vindt van plaats van 30 januari tot en met 3 februari in ForumImages in Groningen.

Hoofdartikelzaterdag, 5 januari 2013

Maakt de nationale politie een kans?

Gemeentepolitie, rijkspolitie, regiopolitie en nu de nationale politie. De welwillende burger zal denken dat deze opeenvolging leidt tot betere politie; waarom anders het ene systeem inwisselen voor het andere? De argwanende burger zal vermoeden dat die opeenvolging helemaal niet leidt tot verbeteringen. De ervaren bestuurder, bijvoorbeeld de burgemeester, heeft ook bedenkingen. Die weet uit eigen ervaring dat de zwakke plekken in het ene systeem weliswaar worden versterkt in een ander systeem, maar dat het nieuwe systeem andere zwakke plekken heeft.

Regiozaterdag, 5 januari 2013

In Haïti wordt het weinige gedeeld dat ze nog hebben

Margot de Greef uit Twijzel werkt in Haïti, dat nog altijd in wederopbouw is na de aardbeving van 12 januari 2010. Drie jaar na dato ziet ze dat er veel is verbeterd.

Regiozaterdag, 5 januari 2013

Door bridgecursus in beweging komen

IJlst | Bridge leren om in beweging te komen. Het klinkt tegenstrijdig. Toch denkt de gemeente Súdwest-Fryslân met dit kaartspel senioren tussen zestig en 75 jaar van de bank te krijgen. Uiteindelijk moeten ze ook gaan zwemmen, wandelen of bowlen. Tenminste, als ze kunnen en willen.

Regiozaterdag, 5 januari 2013

Weinig schade aangericht in oudejaarsnacht

Leeuwarden | Nu de vuurwerkdampen van de oudejaarsnacht zijn opgetrokken, maken Friese gemeenten de balans op van de schade die is ontstaan. Die lijkt mee te vallen in vergelijking met voorgaande jaren, blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad langs Friese gemeenten.

Regiozaterdag, 5 januari 2013

Toezicht op alcoholverkoop schiet erbij in

Leeuwarden | Gemeenten zijn niet goed voorbereid op de gewijzigde Drank- en Horecawet. Sinds 1 januari zijn de gemeenten verantwoordelijk voor het toezicht op alcoholverkoop, in plaats van de Voedsel en Waren Autoriteit. Bijna 60 procent van de gemeenten is er niet klaar voor en bijna drie kwart van de gemeenten ziet dit jaar nog als een overgangsjaar, blijkt uit onderzoek van het Bureau Horeca Bijzonder Wetten, een gespecialiseerd adviesbureau. ,,Zorgelijk”, vindt de Driezumse directeur Feije Dillema.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 januari 2013

Voedingsbodem voor onbegrip islam niet weg

Utrecht | Een herwaardering van het verdraagzaamheidsbeginsel. Daarvoor pleit de remonstrantse predikante dr. Antje van der Hoek in de brochure Islam, populisme en kerkelijke respons.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties