De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 januari 2016.

Regiodinsdag, 5 januari 2016

December zelfs warmer dan gemiddelde aprilmaand

Leeuwarden - Met een lange reeks van datumrecords en een gemiddelde etmaaltemperatuur die zelfs hoger lag dan wat gangbaar is voor april, gaat december 2015 de boeken in als een zeer bijzondere weermaand. Nog nooit was het zo warm in december. Nog nooit ging de laatste maand van het jaar vorstloos voorbij.

Regiodinsdag, 5 januari 2016

Sluiter roept christenen op vaker naar de kerk te gaan

Harlingen - Ter versterking van de eigen cultuur en de maatschappelijke betrokkenheid zou het goed zijn als Nederlandse christenen - protestant of katholiek - wat vaker naar de kerk gaan. Dat zei burgemeester Roel Sluiter van Harlingen gistermiddag in zijn nieuwjaarstoespraak. ,,Versterk dat cultuurgoed in plaats van de kerken leeg te laten lopen."

Regiodinsdag, 5 januari 2016

Specialisten naar Sūnenz

Drachten - Vanaf deze week houden specialisten op het gebied van cardiologie, orthopedie en dermatologie op aanvraag spreekuur in Sūnenz in Drachten. De patiėnten blijven onder behandeling van de huisarts en zijn op die manier geen eigen risico kwijt.

Regiodinsdag, 5 januari 2016

Rijkswaterstaat: blijf thuis vanwege ijzel

Leeuwarden - Rijkswaterstaat raadt automobilisten in het noordoosten van het land, die vanochtend niet per se de weg op hoeven, aan om thuis te blijven. Ondanks het vele strooien zijn de wegen naar verwachting spekglad door de neerslag en kou. Dat leverde gisteravond al veel overlast op: zo waren er diverse ongelukken op de A32 tussen Meppel en Heerenveen.

Regiodinsdag, 5 januari 2016

Bericht over de bezorging

Wegens weersomstandigheden kan het voorkomen dat de krant vandaag later of helemaal niet wordt bezorgd. Onze excuses hiervoor.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 januari 2016

Remonstranten: spotjes voor zondagse preek

Utrecht/Leeuwarden - De remonstranten gaan opnieuw met commercials aandacht vragen voor het gedachtengoed van het kerkgenootschap. Dit keer met specifieke radioreclames voor de zondagse preek.

Sportdinsdag, 5 januari 2016

Van der Veen: Stroetinga de beste ooit? Ik denk het wel

Daan Rieken

Sportdinsdag, 5 januari 2016

Sneeuw, ijzel? Cambuur heeft er geen last van

Door Gerard Bos

Sportdinsdag, 5 januari 2016

Heerenveen trapt af in Oosterbeek

Door Bert Kalteren -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties