De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 5 februari 2018.

Achtergrondmaandag, 5 februari 2018

Hoe kan het dat er in Maleisië zomaar christelijke pastors verdwijnen?

Maleisië laat zich er graag op voorstaan dat het een moderne en multi-etnische samenleving is waarin ook de verschillende religies probleemloos samenleven. Maar is dat wel zo?

Cultuurmaandag, 5 februari 2018

Voor een mooi verhaal erop uit

Leeuwarden - Een slordige 1500 belangstellenden kwamen afgelopen weekeinde af op het Spreekbotenfestival in de Prinsentuin in Leeuwarden. De populariteit van het houden van een spreekbeurt.

Hoofdartikelmaandag, 5 februari 2018

Er mag wat druk op afhandeling derivaten

Het is bijna zes jaar geleden dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het eerst gewag maakte van mogelijke fouten bij de verstrekking van rentederivaten aan kleine en middelgrote ondernemers. Nu, nog eens twee jaar nadat eindelijk een compensatieregeling van 1,6 miljard euro met banken werd afgesproken, weet nog bijna geen mkb’er wanneer en hoeveel schade er vergoed wordt. Dat is kwalijk.

Regiomaandag, 5 februari 2018

Winterfietsers blijven thuis vanwege kou

Leeuwarden - Zo’n veertienhonderd mensen hadden zich ingeschreven voor Winterwinterfietselfstedentocht, maar er meldden zich gisterochtend maar een kleine duizend bij de start. Volgens Eric Lansu van de stichting Friesland Beweegt, die de fietstocht langs de Elfstedenroute organiseerde, deed de codegeelwaarschuwing van het KNMI veel fietsers besluiten niet aan de tocht mee te doen. Ook zegde een aantal mensen af vanwege griep.

Regiomaandag, 5 februari 2018

Een belangrijke vraag op een zeer emotioneel moment

Leeuwarden Rik Gerritsen van het Medisch Centrum Leeuwarden voert donorgesprekken met nabestaanden van mensen die op de intensive care zijn overleden. ,,Ik begin altijd met een inleidende zin”, vertelt Gerritsen. ,,Ik moet nog iets belangrijks met u bespreken, zeg ik dan. Ik heb in het bestand gezien dat uw geliefde (wel of niet) geregistreerd staat. Zou uw geliefde organen willen schenken?” Gerritsen (55) is voorzitter van de medische staf MCL en intensivist, wat betekent dat hij een arts is die is opgeleid om op de intensive care te werken.

Regiomaandag, 5 februari 2018

Niet roken langs ’t veld in Joure al gewoon

Joure - Sinds kort heeft sportclub SC Joure een actief anti-rookbeleid. En dat werpt zijn vruchten af, vertelt woordvoerder Max van den Broek. Toen hij gistermiddag de voetbalwedstrijd van het eerste elftal bezocht, zagen supporters van tegenstander LVV Friesland uit zichzelf af van roken. ,,Bij de kantine hangt een groot ‘rookvrij’-spandoek. Supporters van Friesland wilden een sigaret opsteken maar ze riepen zelf al: ‘dat mag niet meer bij jullie. hč, dan doen we het ook niet. Dat zouden ze bij ons ook moeten doen’.”

Regiomaandag, 5 februari 2018

Niet roken langs ’t veld in Bolsward al gewoon

Bolsward - Sinds kort heeft sportclub SC Bolsward een actief anti-rookbeleid. En dat werpt zijn vruchten af, vertelt woordvoerder Max van den Broek. Toen hij gistermiddag de voetbalwedstrijd van het eerste elftal bezocht, zagen supporters van tegenstander LVV Friesland uit zichzelf af van roken. ,,Bij de kantine hangt een groot ‘rookvrij’-spandoek. Supporters van Friesland wilden een sigaret opsteken maar ze riepen zelf al: ‘dat mag niet meer bij jullie. hč, dan doen we het ook niet. Dat zouden ze bij ons ook moeten doen’.”

Geloof & Kerkmaandag, 5 februari 2018

Overzichtswerk Friese orgels na Tweede Wereldoorlog

Leeuwarden - Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Stichting Organum Frisicum komt volgend jaar een boek uit over de orgelbouw na 1945 in Friese kerken. Fryslân is een provincie die rijk is aan historische orgels, vaak met lang verleden. Minder bekend is dat na de Tweede Wereldoorlog er in de provincie zo’n honderd nieuwe orgels in kerken een plaats kregen.

Sportmaandag, 5 februari 2018

Wél de beste, maar niet wereldkampioen

Valkenburg - Heel het seizoen was Mathieu van der Poel iedereen de baas, maar op het moment dat het er echt toe deed, gaf de beste veldrijder ter wereld gisteren niet thuis. Bij de WK in Valkenburg was het Wout van Aert die naar zijn derde wereldtitel op rij soleerde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties