De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 december 2009.

Economiezaterdag, 5 december 2009

Vee-export verwacht in 2010 meer handel

Leeuwarden - Nederlandse vee-exporteurs verwachten dat er internationaal volgend jaar meer vraag komt naar dieren. Dat zegt directeur en eigenaar Nammen Schaap van het gelijknamige exportbedrijf in Dronrijp.

Economiezaterdag, 5 december 2009

Stichting Bison lanceert site voor gouden ideeën

Leeuwarden - Noordelijke ondernemers of starters met een innovatief, technisch idee kunnen sinds kort terecht op de website mijngoudenidee.nl. De website is een initiatief van Bison, een stichting die ondernemers op verschillende manieren verder helpt.

Hoofdartikelzaterdag, 5 december 2009

Het verhaal van Advent...

Advent lijkt een ongecompliceerde tijd in het kerkelijk jaar: de tijd voor de geboorte van de Messias. Maar die indruk is misleidend. In het evangelie van Lucas gebeuren wonderlijke dingen, zo wonderlijk dat er van echt begrijpen nauwelijks of geen sprake kan zijn.

Regiozaterdag, 5 december 2009

Nog een keer onderaan de laatste Elfstedenbrug

Gytsjerk - De tranen staan in zijn ogen bij het zien van het bruggetje. ,,Prachtig is het. Emotioneel word ik ervan hier weer te staan.” De Eindhovense Jan Cliteur is ziek en heeft niet lang meer te leven. Nog één keer wilde hij het Elfstedenmonument in Gytsjerk zien.

Regiozaterdag, 5 december 2009

Drachten laat veel schieten voor spoor

Drachten - Smallingerland doet voor de aanleg van de spoorverbinding Groningen-Heerenveen een forse greep in de reserves. Het nieuwe cultuurcentrum zal vier jaar moeten wachten, en ook twee rotondes gaan niet door, stellen B en W voor. De omstreden ozb-verhoging blijft beperkt. Voor het spoor is 24 miljoen euro nodig.

Regiozaterdag, 5 december 2009

Vooral aanbiedingen en spelletjes op verlanglijstjes

Sneek - Jakkiebakkie Kippenkak, Knoflookvampieren, Dominion, Ticket to Ride en Hoogspanning. Allemaal spellen die vanavond vaak uit het pakpapier zullen komen. Bordspellen lijken weer populairder dan ooit. In de Friese speelgoedwinkels merken ze dat in ieder geval. Vergeleken met vorig jaar gingen de laatste weken tot 25 procent meer spellen over de toonbank.

Regiozaterdag, 5 december 2009

350 zonnepanelen op stal voor kuikens

Witmarsum - Het is alweer een tijdje geleden, maar Gerrit Sinnema (65) weet het nog goed. Hij zat op een zondagmorgen nog wat achterstallige post door te nemen en stuitte daarbij op een aanbieding van HR Wooncomfort, een bedrijf uit Joure. Sinnema, eigenaar van een boerderij aan de Nesserlaan in Witmarsum, was meteen geïnteresseerd.

Regiozaterdag, 5 december 2009

Friezen halen vaakst griepvaccinatie

Leeuwarden - De opkomst bij de vaccinatie voor de Mexicaanse griep lag in Fryslân hoger dan in de rest van Nederland, meldt de GGD. Van de Friezen met een oproep kwam 76,9 procent; landelijk was dat 72 procent.

Sportzaterdag, 5 december 2009

Cambuur en Eagles in evenwicht

Leeuwarden – Cambuur is er gisteren niet in geslaagd de koploper te vloeren. Go Ahead Eagles wist ook zonder meegereisde fans op de been te blijven in Leeuwarden. Het ene punt was toch wel welkom, vond trainer Stanley Menzo. ,,Het gat is niet groter geworden.’’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties