De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van maandag, 5 maart 2012.

Hoofdartikelmaandag, 5 maart 2012

De vraag is: hoe lang nog?

Het wordt geen feestje, daar in het Catshuis. De onderhandelaars van VVD en CDA over de extra bezuinigingen hebben twee pottenkijkers aan tafel zitten: de onderhandelars namens de PVV. Die nemen, als het hen belieft, afstand van de afspraken die VVD en CDA willen maken. Zonder de steun van de PVV wordt het een stuk lastiger voor de regeringspartijen om met een pakket maatregelen naar de Kamer te komen.

Regiomaandag, 5 maart 2012

Meccano houdt oude jonkies nog steeds bezig

De Knipe | Meccano was in het begin van de vorige eeuw het belangrijkste speelgoed voor jongens. In Fryslân spelen nog maar enkele tientallen oude jongens met dit constructiespeelgoed. Zaterdag kwam een deel van hen naar De Knipe.

Regiomaandag, 5 maart 2012

Lutz heeft de lachers op de hand, nu de leden nog

Leeuwarden | Diederik Samsom, Martijn van Dam, Nebahat Albayrak en Ronald Plasterk: vier kandidaten staan zaterdagochtend vroeg al op het podium in de Blokhuispoort voor het Leeuwarder PvdA-leiderschapsdebat. Alleen de vijfde kandidaat, Friezin en outsider Lutz Jacobi, ontbreekt nog.

Regiomaandag, 5 maart 2012

100 Friese scholen staken

Leeuwarden | Rond de honderd Friese basisscholen zijn morgen dicht voor de staking tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs.

Regiomaandag, 5 maart 2012

Achtkarspelen helpt ouders bij drugsstrijd

Buitenpost | De gemeente Achtkarspelen gaat ouders actief betrekken bij maatregelen om drugsgebruik onder jongeren tegen te gaan. Dit blijkt uit een brief die alle ouders van jongeren van elf tot 22 jaar in de gemeente hebben ontvangen.

Geloof & Kerkmaandag, 5 maart 2012

Op eerste Psalmenfestival klinken alle 150 psalmen

Amsterdam | Voor het eerst wordt in Nederland een Psalmenfestival gehouden. Initiatiefnemer is De Nieuwe Liefde, centrum voor studie, bezinning en debat. Op zaterdag 24 maart worden alle 150 psalmen voorgedragen in woord en muziek. De dag (van 10.30 tot 22.00 uur) is verdeeld in vier delen. In elk deel komt een acteur, een muzikant en een theoloog aan bod.

Geloof & Kerkmaandag, 5 maart 2012

Festival316: van funrock tot aanbidding

Ureterp | Festival316 in Ureterp wordt dit jaar groter dan de eerdere edities. Er treden op zaterdag 12 mei zes bands en een eigen Festival316 Megakoor op. Nieuw is ook dat het programma eerder begint, om 17.00 uur. ,,We hebben grote verwachtingen van het festival”, zegt voorzitter Haise Veen van Festival316.

Sportmaandag, 5 maart 2012

Doutzen en Oranje

Een paar weken geleden ging het over de Elfstedentocht. Die kwam niet. Daarna ging het over Marco van Basten. Die kwam wel. En straks is er het EK voetbal. Dat komt nog. In juni. En dus is het nog veel te vroeg om het daarover te hebben. Toch?

Sportmaandag, 5 maart 2012

Cruciale zege voor LDODK in de jacht op Korfbal League

Wageningen | LDODK heeft zaterdagavond naaste concurrent VADA op de pijnbank gelegd. De ploeg won de wedstrijd in Wageningen met 13-23. De Friese hoofdklassenkorfballers uit Gorredijk en Terwispel zijn klaar om ook de laatste hobbels te nemen op weg naar de Korfbal League.

Sportmaandag, 5 maart 2012

Friezin De Jong in Japan net naast podium; Krol tweede

Obihiro | Antoinette de Jong is bij het WK schaatsen voor junioren in Obihiro net naast het podium terecht gekomen. De zestienjarige Rottumse reed in Japan vier keer een topzesnotering en daarmee kwam ze een fractie te kort voor een medaille. ,,In eerste instantie was dat balen, maar ik besefte al gauw dat het geweldig is wat ik hier heb laten zien. Ik ben heel erg tevreden, maar er zat net niet meer in.”

Sportmaandag, 5 maart 2012

Nu moeten de echte mannen opstaan bij Harkemase Boys

Eindelijk kon er zaterdag weer eens wat gevierd worden bij de Harkemase Boys. De 0-2 zege op bezoek bij hekkensluiter ARC was belangrijk, maar uit de gevarenzone is Harkema nog lang niet. Het is tot nu toe een uiterst roerig seizoen geweest. Wordt er daarom volgend jaar op sportpark De Bosk nog wel topklasse gespeeld? En wie of wat moet het verschil maken dit seizoen?

Sportmaandag, 5 maart 2012

Terug na verlamming: cirkel rond voor wielrenner Essers

Hij was ambitieus, reed steeds sterker en droomde van een doorbraak. Voor Jan Essers (34) uit Wolvega zag de toekomst er in 2008 rooskleurig uit. Totdat hij tijdens een training aangereden werd. Essers werd geschept door een auto en was drie kwartier buiten bewustzijn. Een linkszijdige verlamming en een zware hersenschudding waren het gevolg. Er braken moeilijke jaren aan. Maar Essers gaf niet op en vocht zich terug.

Sportmaandag, 5 maart 2012

Oude tijden herleven in Sneek

Sneek | In de Sneker sporthal herleefden zaterdag oude tijden voor de volleybalstad. De volleybalsters van VC Sneek zorgden in het laatste competitieduel tegen Taurus met een overtuigende 3-0 (25-16, 25-20 en 25-18) zege voor een spetterende uitsmijter. Daarmee verzekerde de ploeg van trainer/coach Petra Groenland zich van een plaats in de top vijf van de DELA League.

Sportmaandag, 5 maart 2012

Aris blameert zich tegen Den Bosch na slechte slotfase

Leeuwarden | Lasaulec Aris heeft zich zaterdag lelijk in de wielen gereden tegen Den Bosch (71-86). Hoewel de Leeuwarder basketballers zeker voor de pauze in niets onderdeden voor de Bosschenaren, ging het daarna faliekant mis. Coach Erik Braal constateerde dat zijn ploeg helemaal uit elkaar viel. ,,Onder druk wordt alles vloeibaar, zeggen ze dan.”

Sportmaandag, 5 maart 2012

Winnend Minnertsga rekent zich nog niet rijk

Het seizoen is nog lang niet voorbij, maar degradatiekrakers zijn er al in overvloed. Zoals zaterdag in de tweede klasse tussen Minnertsga - Be Quick Dokkum. Kwalitatief geen kraker overigens, want meer spannend dan fraai zoals dat heet.

Sportmaandag, 5 maart 2012

Harkemase Boys pakt broodnodige punten

Harkemase Boys heeft zaterdag eindelijk weer eens een succesje kunnen vieren. De winst bij hekkensluiter ARC (0-2) was weliswaar eentje in de categorie ‘moeten’, maar de vreugde was er niet minder om.

Sportmaandag, 5 maart 2012

Sc Heerenveen bewijst zichzelf slechte dienst

Sc Heerenveen is er zaterdagavond in Den Haag voor het eerst dit seizoen niet in geslaagd om te scoren. Daarmee bewees de formatie van trainer Ron Jans zichzelf in de hofstad een slechte dienst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties