De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 5 maart 2015.

Economiedonderdag, 5 maart 2015

Mensen zijn blijer met een rollator dan met een televisie

Dokkum - Rollators, armsteunen, speciale bedden en een postoel. Het zijn artikelen die je niet direct verwacht in de etalage van een elektronicazaak. Ondernemer Geert de Vries (39) van de Expert in Dokkum heeft ze er echter wel staan. Komende week gaan officieel de deuren open van de nieuwe tak binnen zijn bedrijf. Nu al kunnen de eerste klanten er terecht. ,,Hoewel je het in eerste instantie niet zou denken, is het een logische aanvulling op ons huidige assortiment", zegt hij.

Hoofdartikeldonderdag, 5 maart 2015

Wat zijn resultaten onrust universiteiten?

De universiteit van Leiden bood dit studiejaar colleges aan over grondrechten, gedurende tien weken. Dat college wordt, zo wordt vernomen, volgend jaar niet meer gegeven. Iedere jurist zal beamen dat grondrechten mede de basis vormen van de rechtsstaat. Grondrechten zijn geregelde onderwerp van gesprek, met name over de botsing van grondrechten. Hoe verhouden zich, bijvoorbeeld, godsdienstvrijheid en gelijkheidsrecht? De discussies over grondrechten hebben vaak een sterk politiek-ideologisch karakter. Een behoorlijke kennis van die rechten en van het functioneren ervan is een basisvereiste in het lesprogramma van een rechtenfaculteit. Het beperken van aandacht aan het onderwerp in het lesprogramma is een verenging van de opleiding die niemand zou moeten willen.

Regiodonderdag, 5 maart 2015

Ex-inbreker laat zien hoe inbrekers te werk gaan

Buitenpost - Hij ziet het overal in Nederland, elke dag weer: slecht sluitende achterdeuren, schuurtjes zonder slot, ramen op een kier... ,,Ideaal voor de gelegenheidsdief", waarschuwt Evert Jansen.

Regiodonderdag, 5 maart 2015

Politie komt nog vaak te laat op platteland

Leeuwarden - Rechercheurs die vaker met de portofoon en dienstuitrusting op pad gaan en een nog betere spreiding van politievoertuigen. De politie gaat zijn best doen om de aanrijtijden bij spoedhulpmeldingen in Fryslân te verbeteren. Dat zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer in reactie op een onderzoek van RTL Nieuws en Nu.nl.

Regiodonderdag, 5 maart 2015

Vertrouw de burger zijn omgeving toe

Leeuwarden - ,,Laat de inrichting van de ruimte niet aan de professionals over. Zij hebben een beroepsblindheid die jullie politici veel minder hebben. Als jullie dat lukt, krijgen we een inrichting die beter aansluit bij de beleving van mensen." Met die prikkelende oproep sloot lector Willem Buunk van Hogeschool Windesheim zijn lezing in NHL Hogeschool in Leeuwarden gisteren af.

Sportdonderdag, 5 maart 2015

Geen WK tijdens advent 2022

Keulen - Het uitvoerend comité van de FIFA beslist op 19 en 20 maart of het WK Voetbal in 2022 in de winter moet plaatsvinden. De Keulse bisschop Rainer Maria Woelki heeft er echter al een 'nein' over uitgesproken. Hij ziet het niet zitten dat er straks tientallen voetbalwedstrijden worden gespeeld in de periode november-december 2022. Dat is namelijk precies de adventstijd van het kerkelijk jaar. Woelki noemt het ,,nauwelijks voorstelbaar'' dat er straks public viewings zijn op grote schermen op de Weihnachtsmarkten in Duitsland. De kans bestaat dat heel wat mensen in die weken nauwelijks nog oog hebben voor de kerk en volledig in beslag worden genomen door de voetbalstrijd in het Midden-Oosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties