De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 april 2014.

Economiezaterdag, 5 april 2014

Juwelierszaak heropent deuren

Leeuwarden | Dertig winkels van juweliersketen Siebel, inclusief de webshop, zijn weer open onder de nieuwe Russische eigenaar Moscow Jewelry Factory. Ook de vestiging in Leeuwarden, de enige in Fryslân, is heropend. Vijf andere volgen nog deze maand. De keten ging in januari failliet, waarna de winkels hun deuren sloten. Moscow Jewelry Factory zet de keten in afgeslankte vorm door, met 160 van de 300 werknemers.

Hoofdartikelzaterdag, 5 april 2014

Marcus vertelt ons meer dan er staat

Het Bijbelboek Marcus vertelt net als de andere Bijbelboeken van de evangelisten (Mattheüs, Lucas en Johannes) over de gebeurtenissen rondom Jezus. Iedere evangelist vertelt de verhalen op zijn eigen manier en alles wijst er op dat de vier Bijbelboeken op eigen wijze moeten worden gelezen. Over het Bijbelboek Marcus wordt wel gezegd dat het verhaal veel meer betekent dan de woorden in letterlijke betekenis. Er zijn verschillende lagen die ‘gelezen’ moeten worden, wil het verhaal echt begrepen kunnen worden.

Regiozaterdag, 5 april 2014

Studies toch niet geschrapt

Leeuwarden | De NHL Hogeschool in Leeuwarden komt terug op het besluit tot het schrappen van de deeltijdopleidingen Pedagogiek, maatschappelijk werk en dienstverlening en Culturele en maatschappelijke vorming. Na kritiek van de medezeggenschapsraad van de hogeschool heeft het College van Bestuur het voorstel voorlopig ingetrokken.

Regiozaterdag, 5 april 2014

Opluchting na akkoord over veerdiensten

Terschelling | Na acht jaar is er een einde gekomen aan de concurrentiestrijd tussen rederij TSM/Doeksen en rederij Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). EVT wordt overgenomen door Doeksen. In ruil voor een schadevergoeding van negen miljoen euro van de Staat trekt EVT alle juridische procedures in.

Regiozaterdag, 5 april 2014

Actieplan voor het behoud van de kustvisserij

Lauwersoog | De stichting Waddengroep en visserijbedrijf TS31 Internos uit Lauwersoog komen met een plan om de kleinschalige traditionele kustvisserij te behouden. Met opleidingsprogramma’s, excursies op de Waddenzee en trainingen willen de beide partijen jongeren interesseren om het vak te leren.

Sportzaterdag, 5 april 2014

Van Basten weg vanwege bezuinigingen

Heerenveen | Hoe groot het verschil is tussen Cambuur en Heerenveen? Op de ranglijst tien punten. Toch lopen de (financiële) mogelijkheden bij beide clubs nog sterk uiteen. Waar Dwight Lodeweges aangaf komend seizoen liever bij Heerenveen te werken vanwege het hogere budget, is de hoogte van dat budget voor Marco van Basten juist de reden om uit het Abe Lenstra Stadion te vertrekken.

Sportzaterdag, 5 april 2014

Jaar van uitersten voor Leonard Nienhuis

Bij SC Cambuur uitgegroeid tot volwaardig eredivisiedoelman, zijn moeder die overleed en een bijzonder eerbetoon van zijn oude amateurclub aan hem en een overleden vriend. Over het bewogen jaar van Leonard Nienhuis (24).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties