De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 5 april 2017.

Economiewoensdag, 5 april 2017

ProboPrint is Fries bedrijf van het jaar

Drachten - Na een uitgebreide bedrijfspresentatie en ondervraging door de jury is ProboPrint gisteravond uitgeroepen tot Friese onderneming van het jaar 2017. Het bedrijf troefde daarmee bouwbedrijf Lont en utiliteitsbouwer Van Vuuren af in een goedgevulde feesttent op het terrein van Kijlstra Ambulancevervoer in Drachten. ProboPrint is de opvolger van verfbedrijf Anker Stuy uit Terwispel.

Economiewoensdag, 5 april 2017

Groente, pc en schrijfwaren lastiger te krijgen in Friese winkelstraat

Leeuwarden - ,,Almere en Lelystad kenden het afgelopen decennium nog groei in het aantal fysieke winkels en in een aantal provinciesteden bleef het bestand gelijk. Hoe verder je vervolgens van de Randstad afkomt, hoe grotere de afname", zegt Marjolijn Jaarsma, econoom van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Leeuwarden nam het aantal fysieke winkels met 2,7 procent af in tien jaar. Emmen en Assen kenden zelfs meer dan 10 procent winkelverlies.

Regiowoensdag, 5 april 2017

Hannemahuis leent stukken Rijksmuseum

Harlingen - Museum het Hannemahuis in Harlingen gaat samen met musea uit Bergen op Zoom, Gouda, Hoorn en Zutphen een expositie organiseren rondom het thema Aarde. De musea kunnen voor deze expositie veertig schilderijen uit het Rijksmuseum lenen.

Regiowoensdag, 5 april 2017

Inzet LSD-methode bij autistische collega

Heerenveen - ,,Ik leef mijn leven helemaal volgens planning, ik plan bijvoorbeeld heel nauwkeurig vooruit wat ik op iedere dag van de week eet. Zo wil ik mijn werk ook aanpakken."

Regiowoensdag, 5 april 2017

Noorden wil auto-instituut

Leeuwarden - In Noord-Nederland moet een nieuw Europees ontwikkelcentrum komen voor zelfrijdende auto´s. Dat is een van de wensen die de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe neerleggen bij informateur Edith Schippers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties