De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 5 april 2018.

Cultuurdonderdag, 5 april 2018

Dan Brown ambassadeur Stormruiter/LF2018

Leeuwarden - De Amerikaanse bestsellerauteur Dan Brown wordt ambassadeur van muziektheaterspektakel De Stormruiter en Leeuwarden Culturele Hoofdstad. ,,Wat hij precies gaat doen, of wanneer, dat moet allemaal nog worden afgestemd, maar hij heeft al wel ja gezegd op het gecombineerde ambassadeurschap”, bevestigt LF2018-woordvoerder Radboud Droog.

Economiedonderdag, 5 april 2018

Familiebedrijf maakt honderd jaar snoep

Leeuwarden - ,,Eigenlijk is het wel grappig dat deze kreet, die jaren geleden bedacht is, nu zeer actueel is", legt directeur Thijmen Peter de With van Concorp uit. ,,Momenteel wordt er veel gesproken over de hoeveelheden suiker die we innemen en overgewicht. Normaliter zit er suiker verwerkt in veel snoepgoed, we zetten met onze onderzoeksafdeling onder andere dan ook in op het ontwikkelen van snoep waarin veel minder tot geen suiker verwerkt is. En met de dezelfde herkenbare smaak zoals het altijd al heeft gehad."

Economiedonderdag, 5 april 2018

HST Energy mag geld niet bij Bijzonder & Genieten innen

Surhuisterveen - HST Energy uit Sumar mag een vordering op delicatessen- en woonwinkel Bijzonder & Genieten (B&G) in Surhuisterveen voor installatiewerk niet innen. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat het bedrag van zo’n 57.500 euro niet deugdelijk is onderbouwd.

Regiodonderdag, 5 april 2018

Komst nieuw Cambuurstadion is onzeker

Leeuwarden - De ontwikkeling van een nieuw Cambuurstadion bij het WTC Expo in Leeuwarden is stilgelegd. Ontwikkelaars Wyckerveste en Bouwbedrijf Dijkstra Draisma hebben geen overeenstemming bereikt met eigenaar Jan Anker van het WTC-complex, wat noodzakelijk is voor de bouw van het stadion.

Regiodonderdag, 5 april 2018

Commandant vliegbasis: geen vrees voor banen

Leeuwarden - Arnoud Stallmann, commandant van Vliegbasis Leeuwarden, vreest niet voor banenverlies op Vliegbasis Leeuwarden door de komst van de F-35 (JSF). Zijn voorganger Denny Traas sprak die zorgen vorig jaar uit in het Friesch Dagblad .

Regiodonderdag, 5 april 2018

Vrolijkheid blijft op de laatste Biningsdei

Drachten - Natuurlijk is het treurig dat dit de allerlaatste keer is dat de vrouwen van de Friese Christelijke Plattelandsvrouwen Bond (Friese CPB) zo bij elkaar zijn. Want gisteren werd de Friese CPB opgeheven, op de allerlaatste Biningsdei in de Lawei in Drachten die georganiseerd werd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties