De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van maandag, 5 mei 2014.

Hoofdartikelmaandag, 5 mei 2014

Bevrijdingsfeest met ankerpunt 5 mei 1945

Nederlandse burgers die de bevrijding van de Duitsers hebben meegemaakt en nog leven, kunnen nog steeds niet goed verwoorden wat die bevrijding betekende. Ze herinneren zich het ongeloof, de verbazing, de blijdschap en de steken van de pijn om verlies, maar hoe de bevrijding écht voelde, is bijna niet uit te leggen. Jongere generaties hebben het van horen zeggen hoe het was, die dag van de bevrijding. Nooit zullen ze ten diepste kunnen meevoelen wat de bevrijding betekende. En altijd zullen ze een andere beleving hebben van het begrip vrijheid als een omstandigheid na vijf jaren bezetting.

Regiomaandag, 5 mei 2014

Toekomst blijft onzeker voor Fries kaatsmuseum

Geen geld

Regiomaandag, 5 mei 2014

Taaloverleg Fries eindigt in patstelling

Leeuwarden | Het vorig jaar door de provincie ingestelde overleg over de taalplannen van de Fryske Akademy is mislukt. Na een half jaar praten zijn voor- en tegenstanders van de door de Fryske Akademy (FA) voorgestelde veranderingen in de schrijfwijze en het kiezen van de ‘beste Friese woorden’ niet nader tot elkaar gekomen. De FA houdt vast aan haar voornemen om voor het geschreven Fries voorkeursvormen aan te wijzen middels een ‘Wurdlist Frysk’ en aan een aantal spellingsveranderingen.

Sportmaandag, 5 mei 2014

Kuiper coach Team Pursuit en Mass Start

Utrecht | Geert Kuiper wordt de nieuwe bondscoach van de Team Pursuit en de Mass Start. De 53-jarige Fries, die de laatste veertien jaar trainer-coach was bij de TVM schaatsploeg van Gerard Kemkers, volgt Arie Koops op. De Zuidhollander, die Team Nederland zowel bij de dames als heren in Sotsji naar olympisch goud leidde, gaat zich weer volledig focussen op zijn primaire taak van directeur sport bij de KNSB.

Sportmaandag, 5 mei 2014

Leeuwin & Van der Laan delen ‘zilveren schoen’

Voetbal


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties