De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 mei 2017.

Economievrijdag, 5 mei 2017

Grondgebonden en bioboer vrijgesteld van veereductie

Leeuwarden - Een aantal grondgebonden en biologische boeren hoeft geen koeien weg te doen om te helpen het mestoverschot terug te dringen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag gisteren bepaald in een kort geding die een groep boeren had aangespannen tegen het fosfaatreductieplan van staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw).

Hoofdartikelvrijdag, 5 mei 2017

Spoortje van hoop in het Midden-Oosten?

Vrede in het Midden-Oosten. Zijn voorgangers hebben er hun tanden op stukgebeten, maar de Amerikaanse president Donald Trump is vol optimisme dat hij de Israëliërs en Palestijnen ertoe kan bewegen een vredesakkoord te sluiten. Dat zei Trump woensdag tijdens een bezoek van de Palestijnse president Mahmoud Abbas aan het Witte Huis. Abbas stelde op zijn beurt dat de Palestijnen klaar zijn voor een vredesakkoord dat voorziet in twee staten langs de grenzen van 1967.

Regiovrijdag, 5 mei 2017

‘Gaswinning risico voor Waddengebied’

Moddergat - Gaswinning onder de Waddenzee moet fors worden teruggebracht. Dat vindt de Waddenvereniging. Het hand-aan-de-kraanprincipe dat sinds 2007 wordt gehanteerd is veel te riskant, stelt de belangenvereniging. Uit een onlangs gepubliceerd rapport van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zou blijken dat de gevolgen van de gaswinning nauwelijks te voorspellen zijn, met alle risico’s van dien voor het werelderfgoed.

Regiovrijdag, 5 mei 2017

Provincie houdt vast aan huidige Skieding

Surhuisterveen - De aanleg van een nieuwe provinciale weg tussen Surhuisterveen en de A7 is wat het provinciebestuur betreft van de baan. Gedeputeerde Sietske Poepjes wil de Skieding zoals die er nu ligt opwaarderen en zo veel mogelijk verkeersveiliger maken. Het is grotendeels afhankelijk van de medewerking van bewoners in hoeverre dat laatste gaat lukken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties