De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 mei 2018.

Economiezaterdag, 5 mei 2018

Sneker banen Jetten Shipyard op het spel

Sneek - Scheepswerf Jetten Shipyard in Sneek zit in grote financiŽle problemen. Een leverancier van het bedrijf heeft faillissement aangevraagd en directeur Jeannot Grim werkt op dit moment aan een noodplan. Als er geen financiŽle hulp komt komende week moeten 35 werknemers vrezen voor hun baan.

Hoofdartikelzaterdag, 5 mei 2018

Plaats zonnepark waar het toch al lelijk is

Zonne-energie, we ontkomen er bijna niet aan. De gaskraan wordt dichtgedraaid en kolengestookte energiecentrales hebben door het Klimaatakkoord van Parijs ook hun langste tijd gehad. CO2-neutrale alternatieve manieren om energie op te wekken zijn er in Nederland niet legio. Geothermie is in ons land fysisch onmogelijk, voor waterkracht moet je stuwmeren aanleggen, aan kernenergie kleven te veel nadelen en er komt een limiet aan het aantal windmolens dat je overal mag neerzetten.

Regiozaterdag, 5 mei 2018

Dantumadiel heeft een nieuw college

Damw‚ld - Een kleine twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen heeft Dantumadiel een nieuwe college. Kees Wielstra van Gemeentebelangen Dantumadiel (GBD), Rommy Kempenaar van Sociaal Links (SL) en Gerben Wiersma van de ChristenUnie (CU) worden de wethouders. Op 14 mei zal het nieuwe college worden geÔnstalleerd.

Regiozaterdag, 5 mei 2018

Verzet tegen onrecht is ook nu nog nodig

Leeuwarden - Al heerst er in Nederland al 73 jaar vrede, ook in onze tijd is het belangrijk dat mensen zich blijven verzetten tegen maatschappelijk onrecht. Woorden van die strekking spraken burgemeesters van de Friese gemeenten gisteravond uit tijdens de Dodenherdenking.

Regiozaterdag, 5 mei 2018

Canadese veteranen een laatste keer in het land dat ze hielpen bevrijden

Aldtsjerk - Oud en fragiel zijn ze, de acht Canadese veteranen die 73 jaar geleden Frysl‚n hielpen bevrijden. Op landgoed De Klinze bij Aldtsjerk, waar ze dezer dagen zijn 'ingekwartierdí, verdwalen ze soms in hun eigen gedachten. Dan weer staan de kleinste details van de oorlogstijd hen helder voor de geest alsof ze net gebeurd zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties