De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 juni 2007.

Cultuurdinsdag, 5 juni 2007

Veel animo voor festival Oranjewoud

Oranjewoud - Het animo voor het festival Muziek op Oranjewoud is groot. Ruim een maand voor aanvang van de eerste editie van het kamermuziekfestival is al bijna 70 procent van de kaarten verkocht. Dat heeft de organisatie gisteren laten weten. Het festival vindt van 6 tot en met 8 juli plaats op Landgoed Oranjewoud en in Museum Belvédère.

Dossierdinsdag, 5 juni 2007

De geschiedenis van een doorgangshuis


Economiedinsdag, 5 juni 2007

Weer grote order voor Van der Heide Kollum

Kollum - Van der Heide Bliksembeveiliging gaat deelnemen in de aanleg van een onderzeese hoogspanningskabel tussen Nederland en Groot-Brittannië. De order is drie miljoen euro waard. Dat maakte het bedrijf uit Kollum gisteren bekend.

Hoofdartikeldinsdag, 5 juni 2007

De grote show...

Enkele tienduizenden mensen hebben een formulier aangevraagd om kenbaar te maken of ze wel of niet orgaandonor willen worden. Dat gebeurde na de geruchtmakende BNN-show, vorige week. Daarmee is een van de doelstellingen gehaald: meer publieke aandacht voor het tekort aan donororganen. De politiek lijkt ook door de uitzending geraakt; de PvdA heeft al aangekondigd te bekijken op welke wijze de politieke discussie van enkele jaren geleden kan worden heropend. Die liep toen vast op principiële argumenten en daardoor bleef alles bij het oude. Wellicht is er nu, mede door de BNN-uitzending, een ander klimaat ontstaan. Daarin is het wellicht mogelijk om over te gaan tot het Belgische systeem: iedereen is donor, tenzij iemand expliciet heeft aangegeven géén donor te willen zijn.

Regiodinsdag, 5 juni 2007

Eindelijk een nieuwe wijk in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - Af en toe werd er de laatste jaren wel eens een oud huis gesloopt, om dat te vervangen door een modern exemplaar. Maar de aanleg van een hele nieuwe wijk is voor Beetsterzwaag al even geleden. ,,Zeker tien tot vijftien jaar”, weet woordvoerder Tjeerd Breuker van de gemeente Opsterland.

Regiodinsdag, 5 juni 2007

De volkstuintjes van nu zijn bloemenzeeën

Drachten - Je hebt je ouders beloofd op hun volkstuintje te passen tijdens hun vakantie. Net in een tijd dat de andijvie opkomt. Dat betekent drie weken achter elkaar alleen maar andijvie eten. Je zou denken: dan ben je wel genezen van volkstuintjes in het algemeen en andijvie in het bijzonder. Wies Gunther uit Drachten niet: sinds jaren heeft Gunther een eigen volkstuintje in Drachten en ja, andijvie gaat er nog steeds in.

Regiodinsdag, 5 juni 2007

‘Ik hoor hier nog hoor. O ja, zeker weten’

Franeker - ,,In Heerenveen had ik een buurvrouw, die zei altijd als er weer eens moord en doodslag in de krant stond: ‘Mevrouw Brolsma, wij horen hier niet meer, wij horen hier niet meer.’ Daar moet ik nog vaak aan denken. Dat waren de jaren tachtig! Tegenwoordig is het nog wel een stukje erger met de wereld: wat zou zo’n vrouw nu zeggen?”

Regiodinsdag, 5 juni 2007

‘Meer camera’s in Leeuwarden’

Leeuwarden - De camera’s die in het centrum van Leeuwarden uitgaanspubliek filmen, maken de stad objectief gezien niets veiliger. Toch voelen mensen die uitgaan zich meer beschermd. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders doorgaan met cameratoezicht. Er wordt zelfs over uitbreiding gedacht.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 juni 2007

Hostie straks van Colombiaan

Groningen - Het bisdom Groningen-Leeuwarden kondigde gisteren aan dat religieuzen uit Colombia zich in Nederland zullen gaan vestigen. Het moet een nieuwe impuls geven aan het katholieke leven in het Noorden. Tevens is het een uitkomst door het priestertekort. ,,Als ze allemaal priester worden, zijn we in een keer van een groot probleem af”, aldus voorlichter Susan Boukema.

Sportdinsdag, 5 juni 2007

Heerenveen heeft een piepjong dames eredivisieteam

Heerenveen - Met een piepjong meidenteam zal Heerenveen komend seizoen van start gaan in de eredivisie voor dames. De gemiddelde leeftijd van de dames is 22 jaar, vier vrouwen zijn ouder dan 25. Gisteren maakte Heerenveen de selectie van achttien speelsters officieel bekend.

Weerdinsdag, 5 juni 2007

Vrij zonnig

Vanmiddag krijgen we vrij zonnig weer en het blijft droog met temperaturen rond 21 graden. De wind is matig tot vrij krachtig en komt uit het noorden tot noordoosten. Morgen verandert er weinig en wordt het 19 tot 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties