De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 juni 2012.

Cultuurdinsdag, 5 juni 2012

Busstation wordt huiskamer met concerten

Leeuwarden | Studenten van de Academie voor Popcultuur hebben het busstation in Leeuwarden vanochtend omgetoverd in een huiskamer. Onder de titel Buske komt dalyk (sic) worden daar tot vanavond 18.00 uur kleine huiskamerconcerten gegeven. ,,Het is een eenmalige actie, om mensen met elkaar in contact te brengen”, zegt eerstejaars studente Nelleke van der Meulen (19) uit Dronryp, een van de vijf initiatiefnemers.

Economiedinsdag, 5 juni 2012

Faillissement over Sneker bedrijf Metalfinish

Leeuwarden | Het bedrijf Metalfinish in Sneek heeft het faillissement aangevraagd over de verschillende onderdelen van de onderneming. Eind vorige week is het voltallige personeel naar huis gestuurd zonder opgaaf van redenen. Bij het bedrijf werken ruim veertig mensen.

Hoofdartikeldinsdag, 5 juni 2012

Onderzoek senaat bewijst nu al zijn nut

Met een zekere frequentie kinken stemmen die pleiten voor afschaffen van de senaat, de Eerste Kamer. Dit deel van de Nederlandse democratische rechtsstaat zou overbodig zijn en onnodig vertragend zijn voor het wetgevingsproces. Er klinken ook andere kritische stemmen: de Eerste Kamer zou te politiek (kunnen) worden en daarmee de Tweede Kamer voor de voeten lopen.

Regiodinsdag, 5 juni 2012

BoerenNatuur vreest voor lot weidevogels

Leeuwarden | Er dreigt een eind te komen aan het agrarische weidevogelbeheer in Fryslân. Dat vreest BoerenNatuur, de bond van agrarische natuurverenigingen in Fryslân. Aanleiding hiervoor is het ontbreken van goede afspraken tussen de provincie Fryslân en het rijk over de toekomst van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Regiodinsdag, 5 juni 2012

Veel buizerds rondom Joure illegaal bejaagd

Joure | In Joure worden steeds meer vernielde buizerdnesten gesignaleerd. Afgelopen vrijdag vond de politie een dode vrouwtjesbuizerd uit een boom bij de Zwettepoel in Joure. Vermoed wordt dat dit komt door vergiftigd aas.

Regiodinsdag, 5 juni 2012

Oud gemaal ideaal als toeristenverblijf

De Westereen | Het oude gemaal in de Sweagermieden bij De Westereen wordt mogelijk omgebouwd tot toeristenverblijf. De initiatiefnemers Wil en Feike Kooistra uit Twijzelerheide zien in het ‘suterige’ gebouwtje aan het fietspad de ideale vakantiewoning. Eigenaar Stichting Waterschapserfgoed is enthousiast over het idee. Het past prima in het streven om de buiten gebruik geraakte waterschapsgebouwen weer een nieuwe functie te geven.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 juni 2012

GKV: praktijkcentrum voor het toerustingswerk

Harderwijk | De Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) gaan een praktijkcentrum opzetten voor theologie en gemeenteopbouw. Dit centrum krijgt al het advies- en toerustingswerk voor plaatselijke gemeenten onder haar hoede. In het najaar van 2013 moet het geopend worden.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 juni 2012

Heilige ruimte


Sportdinsdag, 5 juni 2012

Schokker komend seizoen in shirt van Cambuur

Leeuwarden | SC Cambuur zal op korte termijn bekend maken dat het Harkemase Boys-aanvaller Oebele Schokker heeft vastgelegd. De 27-jarige speler kan een meerjarig contract tekenen. Zowel directeur Gerald van den Belt van de Leeuwarders als Harkemase Boys-voorzitter Pieter Spinder bevestigden gisteren desgevraagd dat er gesprekken zijn tussen Cambuur en Schokker. Die moet nog wel medisch gekeurd worden, maar dat is slechts een formaliteit.

Sportdinsdag, 5 juni 2012

Een cadeautje van Johan, voor Johan en door Johan

Johan Cruijff is een fenomeen. Johan Cruijff is een van de beste voetballers ter wereld. Johan Cruijff is een dankbaar onderwerp om een boek over te schrijven. Maar Johan Cruijff is vooral iemand die zelf de regie in handen wil nemen. En dus besloot-ie ter ere van zijn 65e verjaardag een eigen boek te schrijven: Voetbal. (Opgetekend door chef sport Jaap de Groot van De Telegraaf).

Sportdinsdag, 5 juni 2012

Bouwmeester maakt in Weymouth stroeve start

Weymouth | Zeilster Marit Bouwmeester heeft bij wereldbekerwedstrijden op het Olympische water bij Weymouth een stroeve start gemaakt. De Wartense, die het evenement vorig jaar won, werd in de Laser Radial in de eerste race slechts achttiende. In de tweede race herstelde Bouwmeester zich met een tweede plaats.

Sportdinsdag, 5 juni 2012

Westra achterop in het Critérium du Dauphiné

Saint-Vallier | Lieuwe Westra is gisteren in de eerste etappe van de Franse rittenkoers Critérium du Dauphiné achterop geraakt.

Sportdinsdag, 5 juni 2012

Fans zamelen geld in voor noodlijdend Aris

Leeuwarden | Fans van Aris komen in actie om geld in te zamelen voor Aris om het voortbestaan van de Leeuwarder basketballclub te kunnen garanderen. Aris heeft een tekort van 150.000 euro door het wegvallen van de hoofdsponsor en dreigt daardoor dit seizoen niet in de eredivisie uit te kunnen komen.

Sportdinsdag, 5 juni 2012

NK tijdrijden start in Dierenpark Emmen

Emmen | Het Nederlands kampioenschap tijdrijden op 20 juni start vanuit Dierenpark Emmen. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties