De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 juni 2015.

Economievrijdag, 5 juni 2015

Woningmarkt herstelt zich

Leeuwarden - Het landelijke beeld van een herstellende woningmarkt gaat ook op voor Frysl‚n. In de hele provincie steeg in 2014 het aantal transacties met 40 procent. De gemiddelde verkoopprijs ging met 2,5 procent omhoog. Dat meldt de Rabobank in het gisteren verschenen rapport Herstel op de regionale woningmarkt.

Hoofdartikelvrijdag, 5 juni 2015

Buitenlandse steun aan moslims

Er zijn zorgen over beÔnvloeding van (jonge) moslims door buitenlandse imams. Dat geldt temeer als die imams worden betaald door buitenlandse geldgevers, bijvoorbeeld oliesjeik. Gert Jan Segers van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie wil meer weten over de financiering van moskees door buitenlanders. Naast de financiŽle gegevens zijn die over het bestuur van moskeeŽn ook belangrijk. Het komt voor dat de subsidie voor de bouw van een moskee is gekoppeld aan de benoeming van bestuursleden. Dan kan het gebeuren dat een moskee wordt bestuurd mensen met een zeer bepaalde islam-ideologie, wonend in het buitenland en geen woord Nederlands sprekend.

Regiovrijdag, 5 juni 2015

Kinderen zien opbloeien tot mooie mensen

Het huis van pleegmoeder Foka Westra (54) telt heel wat extra slaapkamers. Al dertig jaar geeft ze pleegkinderen een plek in haar gezin. Afgelopen woensdag werd ze hiervoor geridderd.

Regiovrijdag, 5 juni 2015

Kleine kazernes krijgen hulp van beroepsbrandweer

Leeuwarden - De Friese brandweer gaat komende zomer beroepskrachten stationeren op kleinere brandweerkazernes, om te voorkomen dat kleinere ploegen onderbezet raken en dus niet kunnen uitrukken. Met deze maatregel moet het tekort aan bevelvoerders tijdens de vakantieweken worden opgelost.

Regiovrijdag, 5 juni 2015

BFVW gefrustreerd door lakse boeren

Leeuwarden - Veel boeren letten bij het maaien onvoldoende op de weidevogels. Ze rijden te hard en zien daardoor markeringen van de nazorgers over het hoofd. Ook bellen ze niet altijd met de nazorger als ze besluiten eerder te maaien.

Regiovrijdag, 5 juni 2015

FrieslandCampina schrapt 335 banen

Leeuwarden - Bij de zuivelfabriek in Leeuwarden, waar hoofdzakelijk gecondenseerde melk wordt gemaakt, verdwijnen de komende drie jaar tussen de 125 en de 145 banen. Dat maakte het zuivelbedrijf gisteren bekend. Bij de 'condens' werken nu nog 852 mensen.

Geloof & Kerkvrijdag, 5 juni 2015

Jos de Kock: laat kinderen het avondmaal vieren

De HGJB hield donderdagavond het symposium Te jong om ja te zeggen? over belijdenis doen. Volgens dr. Jos de Kock is leeftijd echter niet belangrijk. Het gaat om inwijding, en daarvoor is het avondmaal een uitgelezen plek, ook voor jongeren.

Sportvrijdag, 5 juni 2015

Schootstra tekent voor ťťn jaar bij SC Cambuur

Milaan - Berend Schootstra heeft gisteren zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij SC Cambuur. Det de twintigjarige middenvelder bij de club zou blijven, was al geruime tijd de verwachting. Afgelopen seizoen maakte de geboren en getogen Leeuwarder ook al deel uit van de selectie. Dat was echter via een constructie als leerling-prof. Schootstra verruilde medio 2014 als jeugdspeler zijn toenmalige club sc Heerenveen voor de aartsrivaal uit Leeuwarden.

Sportvrijdag, 5 juni 2015

Endurance: kleine sport, maar plezier voor twee

Waren - Jorrit Koopmans is verslingerd aan endurance, een snelgroeiend fenomeen. Morgen doet hij met zijn nieuwe paard Connor mee aan de NK in Ermelo, maar een titel zit er niet in voor de achttienjarige junior uit Warten. Endurance is een tak van de paardensport, waarin het de bedoeling is om binnen een vastgelegde tijd een bepaalde afstand af te leggen in buitengebied. ,,Een relatief kleine sport, maar het geeft plezier voor twee: mens en paard. Je bent constant bezig met rijden en het verzorgen van je paard."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties